Vasara su knyga baigėsi

„Vasara su knyga“ – jau šeštą kartą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų, mokyklų bibliotekų bei Lietuvos aklųjų bibliotekos kartu su LR kultūros ministerija rengiama  skaitymo skatinimo akcija. Akcija prisijungė ir prie Lietuvos viešųjų bibliotekų iniciatyvos „Biblioteka visiems“ siekdama, kad skaitymo iššūkis įtrauktų kuo įvairesnes, net ir atskirtį patiriančias, socialines grupes.

Šiais metais iššūkio rengėjai itin daug dėmesio skyrė skirtingų socialinių grupių įtraukimui. Akcijos rubrika „Skaitymas man iššūkis“ kvietė registruotis regos sutrikimų, disleksiją, autizmo spektro sutrikimų ar judėjimo negalią turinčius skaitytojus. Specialių skaitymo poreikių turintiems asmenims buvo suteikta prieiga prie akcijos draugės virtualios bibliotekos ELVIS garsinių knygų, negalintiems judėti – bibliotekos siūlė pristatyti knygas į namus.

Šiais metais projekto dalyviai turėjo perskaityti 5 knygas pagal tam tikras temas:

  1. Detektyvinę knygą;
  2. Knygą, kurios pavadinimą sudaro ne mažiau kaip 4 žodžiai;
  3. Literatūrine premija apdovanotą knygą;
  4. Praėjusiame tūkstantmetyje išleistą knygą;
  5. Linksmą knygą.

Šiais metais Molėtų rajone aktyviausiai dalyvavo ir po visas 5 knygas perskaitė lankytojai Molėtų (33), Mindūnų (29), Giedraičių (23), Suginčių (20) bibliotekose, prie iššūkio prisijungė ir Alantos, Arnionių, Balninkų, Bijutiškio, Dapkūniškių, Dubingių, Inturkės, Kuolakasių, Sidabrinių, Skudutiškio, Toliejų, Verbiškių, Žiūrų skaitytojai.

Dėkojame visiems, prisijungusiems prie projekto ir skaičiusiems knygas visą vasaros sezoną! Ateinant šaltąjam metų sezonui šildys ne tik saulėti, bet ir gerų knygų pripildyti vasaros atsiminimai.

Verified by MonsterInsights