2021 metų projektai

Tarptautinė rašytojų rezidencijų programa „Parašyta Molėtų krašte” (angl. International writer’s residency program “Writing@Molėtai”)

Tarptautinė rašytojų rezidencijų programa „Parašyta Molėtų krašte“ sudaro sąlygas dešimčiai Lietuvos ir užsienio rašytojų gyventi ir kurti Molėtų krašte 3-4 savaites, susipažinti su vietos kultūriniu gyvenimu, bendradarbiauti su kitais autoriais, vietos meno bendruomene ir skaitytojais. Susitikimai su autoriais atviri ir nemokami, transliuojami internete, tekstai publikuojami Molėtų bibliotekos svetainėje, literatūrinėje spaudoje ir išleidžiami kaip el. knyga ir garso knyga.

Tikslinė projekto grupė – Lietuvos ir užsienio šalių pradedantieji ir jau žinomi autoriai (poetai, rašytojai, publicistai, interaktyvių tekstų kūrėjai, Molėtų rajono bendruomenė

Projekto vadovas: Austėja Jasaitienė, Inovacijų ir ūkio skyriaus vyriausioji bibliotekininkė, tel. 8 383 51695, austeja.biblioteka@gmail.com  

Finansavimo  šaltinis – dalinai finansuojama Lietuvos kultūros tarybos lėšomis

Projekto partneriai:

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka

„Virtuali Filosofijos skaitykla“

Virtuali Filosofijos skaitykla yra karantino metu Molėtų r. sav. viešajai bibliotekai bendradarbiaujant su filosofe dr. Lina Vidauskyte sukurta inovatyvi paslauga skaitytojams peržengusi rajono ribas. Kuruojant profesionaliam filosofui skaitytojų grupė gilinasi į filosofinius tekstus įjungdama vizualiuosius menus ir savo gyvenimo patirtis. Gauti skaitinius bei gaires ir dalyvauti raštu ar prisijungiant prie virtualių susitikimų gali visi norintys nepriklausomai nuo amžiaus, išsilavinimo ar buvimo vietos.

Tarptautinė virtuali Filosofijos skaitykla įtraukia įvairaus amžiaus (nuo gimnazistų iki senjorų), išsilavinimo ir pomėgių skaitytojus, suteikia įgūdžių naudoti filosofiją praktiškai ir gyventi visavertį kultūrinį, intelektinį, emocinį gyvenimą neapibrėžtumo sąlygomis.

Dar viena tikslinė šio projekto grupė – Molėtų viešosios bibliotekos bendruomenė. „Virtualios Filosofijos skaityklos“ projekto metu stiprinamas bibliotekos, kaip atviros besimokančiųjų bendruomenės, vaidmuo, taip pat bibliotekininkų, kaip aktyviai skaitytojų ugdymosi kelyje dalyvaujančių pagalbininkų, vaidmuo.

Projekto vadovas: Austėja Jasaitienė, Inovacijų ir ūkio skyriaus vyriausioji bibliotekininkė, tel. 8 383 51695, austeja.biblioteka@gmail.com

Finansavimo šaltinis – dalinai finansuojama Lietuvos kultūros tarybos lėšomis.

Partneriai: Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka,

Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka

Molėtų gimnazija

Verified by MonsterInsights