Rudens naujienos Vaikų skaitykloje/spalis

varnos ir varlės

Dainius Gintalas

Ajerų kisielius, arba varnos, varvekliai, varanai ir varlės

Ši knyga „Ajerų kisielius arba varnos, varvekliai, varanai ir varlės“ – tai intriguojanti staigmena poezijos gerbėjams! Joje nerasite tradicinių rimuotų ketureilių, kurie paprastai rašomi vaikams. Čia žodžiai žaismingai liejasi tai džiazo, tai repo ritmu.

Poeto Dainiaus GIntalo sukurtame pasaulyje gyvena įdomūs personažai: varnos, varvekliai, varanai ir varlės. Juos visus vienija ne tik primasis skiemuo var, bet ir siekis suprasti vieniems kitus susikalbėti. Pagaliau susidraugauti jiems padeda ajerų kisielius.

skraidančios mergaitės, mergaitė plaukia su valtimi

Pasakos apie drąsą ir nuoširdumą

Magijos ir stebuklų kupinos pasakos apie drąsą, gerumą, nuoširdumą ir kaip svarbu būti savimi.

Septyni pasakų herojai – nevaikštantis princas, išlepėlė Amelija, niekad gerumo nepatyręs kaminkrėtys Tomas ir kiti – išgyvens daug nepaprastų nuotykių ir išbandymų, kad taptų įkvepiančiais pavyzdžiais visiems mažiesiems skaitytojams.

paaugliai

Rasa Joni

Nematomi praradimai

Trys piešiniai viename, o knygoje rasi magiškus akinius-langelius.

Kaip gerai būtų turėti stebuklingus akinius, pro kuriuos galėtume pažvelgti j kito žmogaus vidų – pamatyti, ką jis galvoja, kaip jaučiasi, apie ką svajoja! Šioje knygoje „Nematomi praradimai“ rasite tris spalvotus langelius, pro kuriuos žvelgiant į iliustracijas, ryškėja trys skirtingos tikrovės: vienoje yra tai, ką mes įpratę matyti, kitoje – kaip herojus iš tiesų jaučiasi, o trečioje – ko jis norėtų. Trumpi pasakojimai apie skaudžius vaikų išgyvenimus, kuriuos lydi tokie „stebuklingi” piešiniai, padės geriau suprasti kitą – kitokį, keistą, neįprastą, nesuprastą, atstumtą. Atvers slaptus nematomus praradimus.

katytė

Holly Webb

Mylimiausia katytė

Nadiai patinka žaisti su kačiukais, kuriuos draugės mama parsineša namo iš gyvūnų prieglaudos. Tad vos išgirdusi apie Greisę – tuoj apsivaikuosiančią katę, kuriai reikia saugios vietos, Nadia įtikina tėvus ją pagloboti.

Greisei atsivedus mažylių, mergaitė iš karto pamilsta mažiausią ir mieliausią katytę, kurią pavadino Luna. Kiti kačiukai netrukus randa naujus namus, bet Nadiai neramu, nes niekas nenori paimti jos numylėtinės Lunos. Ar pavyks katytei rasti svajonių namus?

mergina su vaikinu važiuoja motociklu

Federico Moccia

Trys metrai virš dangaus

Italų rašytojo Federico Moccia romane „Trys metrai virš dangaus“ pasakojama dviejų jaunuolių, kilusių iš skirtingų socialinių sluoksnių, meilės istorija. Septyniolikmetė Babi yra studentė, pirmūnė, mylima dukra, bet pirmiausia – beviltiška romantikė, laukianti pasirodant jai skirto riterio spindinčiais šarvais. Ir jis atsiranda. Devyniolikmetis chuliganas ir motociklininkų gaujos narys Stefanas naktis leidžia lenktyniaudamas gatvėse. Kai Babi ir Stefanas susitinka, jie patenka į tobulą klasinės neapykantos situaciją, kuri gana greitai, per metus, transformuojasi į beprotišką meilę. Arba – į dramatišką, kartais tragišką meilės istoriją.

Italijoje tapęs kultine jaunimo knyga, romanas „Trys metrai virš dangaus“ įtaigiai ir dinamiškai perteikia Romos paauglių gyvenimo būdą, tačiau kartu kuria universalią istoriją apie jaunimo maištą ir brendimo metu išgyvenamas problemas. Federico Moccia sukurti veikėjai ieško savo identiteto, deda visas pastangas, kad pritaptų prie draugų ar pranoktų juos – rodos, tiek rūpesčių jau yra daugiau nei pakankamai, o čia dar gimsta noras pažinti priešingą lytį ir blyksteli meilė, kuri pakylėja tris metrus virš dangaus.

mergina su fotoaparatu

Carina Axelsson

Slaptoji mados agentė. Nusikaltimas Paryžiuje

Šis nusikaltimas turi „glamūrišką“ atspalvį, o aš – tobulą priedangą, esu modelis! Aš – Akselė Anderson, stilingiausia mados pasaulio seklė!

Nors jos kojos ir ilgos, o giminaičiai apsėsti mados, Akselė bodisi mados pasauliu ir gyvenime trokšta tik vieno – nagrinėti kriminalines bylas. Kai be žinios dingsta talentinga jauna dizainerė Belė La Liun, nieko nelaukusi Akselė pasinaudoja proga – apsimeta manekene ir išaiškina šį nusikaltimą! Dėl bylos ji padaro viską – pamėgtą džemperį ir džinsus pakeičia stilingais drabužėliais, leidžiasi kankinama blakstienų garbiniavimo prietaisais, klupinėja vaikščiodama su aukštakulniais.

Padedama nuolat jos dėmesį blaškančio gražuolio Sebastijano, Akselė lenktyniauja su laiku, kad išnagrinėtų nusikaltimą, įvykdytą Paryžiaus mados savaitės metu…

swedbanko ženkliukas

Jūratė Cvilikienė

Pradėk dabar: finansinis gidas paaugliams

„Pradėk dabar: finansinis gidas paaugliams“ – tai pirmasis gidas visiems jaunuoliams, kurie už savo finansinę situaciją nori būti atsakingi patys: sumaniai ir atsakingai tvarkytis su pinigais, išmokti taupyti, investuoti ir pasirūpinti karjera ar įsteigti nuosavą verslą.

vaikinas bučiuoja merginą

Mona Kasten

Jausti

Jaunoji Sojer Dikson garsėja kaip vienišė. Po tėvų mirties ji nieko neprisileidžia prie savo širdies. Viskas pasikeičia, kai ji susipažįsta su Aizeku Grantu. Su nemadingais akiniais, vilkintis keistus drabužius, jis – visiška priešingybė vaikinams, kuriuos ji paprastai susižvejoja. Bet kai Aizekui nusibosta būti vienišam, jis prašo Sojer padėti, ir jiedu sudaro sutartį: Sojer pavers jį blogu berniuku, o jis padės jai įgyvendinti studijoms reikalingą fotoprojektą. Bet Sojer nesitikėjo, jog jausmai, užsimezgę jų širdyse, taps gerokai karštesni…

Verified by MonsterInsights