Vaikai atidarė Šiaurės šalių literatūros savaitę

Šiandien visose Skandinavijos bei Baltijos šalyse prasidėjo Šiaurės šalių literatūros savaitė. Tai kasmetinė šiaurės šalių literatūrai skirta savaitė, vykstanti nuo 1995 metų.

Molėtų viešojoje bibliotekoje šią savaitę atidarė vaikai. Vaikų ir paauglių literatūros skaitykloje juos pasitiko mažųjų skaitytojų draugė Molinukė ir Šiaurės šalių literatūros savaitės mūsų bibliotekoje simboliu tapęs Elniukas. Čia vyko tradiciniai vaikų skaitymai „Auštant“. Šį kartą skaitymuose skambėjo ištrauka iš Karinos Erlandsson (Karin Erlandsson) knygos „Perlų ieškotoja“. Šioje, Šiaurės Tarybos Vaikų ir jaunimo literatūros premijai nominuotoje knygoje, pasakojama apie Mirandą, kuri ieško paslaptingojo brangakmenio. Pasak legendos, radęs tą brangakmenį žmogus niekada nebejaus ilgesio.

Knygos ištraukos skaitymas buvo išties įtraukiantis: Molinukė pasistengė, kad vaikai iš ties girdėtų jūrą, į krantą besiplakančias bangas, taip pat ji su vaikais svarstė, ką pagrindinė knygos herojė veiktų su rastais perlais. Kaip visada, mažieji skaitytojai noriai įsitraukė ir atsakinėjo į Molinukės klausimus, uždavinėjo savo.

Antroji šio renginio dalis buvo skirta supažindinti vaikus su Šiaurės šalimis, jų ypatumais bei įdomybėmis. Besibaigiant renginiui, kad keliauti namo būtų dar smagiau, Molinukė pavaišino vaikus Trolių Mumių sausainiais, kurie į bioblioteką atkeliavo tiesiai iš Suomijos.

Vaikų ir paauglių literatūros skaitykloje šiandien taip pat pradėta eksponuoti literatūros paroda „Svajonės ir ilgesys šiaurės šalių literatūroje“ – kviečiame apsilankyti!

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights