Kelionės į Laplandiją: nelengva, bet vis traukia sugrįžti…

Tamsus lapkričio 18 d. vakaras buvo skirtas baltajai Laplandijai. Keliautojas Jonas Miklovis susitikimo svečiams pristatė savo keliones į šį šiaurės Suomijos regioną. Ten jis paprastai vyksta kartu su KTU žygeivių klubu „Ąžuolas“ ir iš viso jau turėjo 6 tokias keliones.

Keliauti Laplandijoje, pasak svečio, yra nemenkas iššūkis, reikalaujantis daug fizinių jėgų. Miegoti kartais tenka ne tik kalnų trobelėse, bet ir ant sniego, po atviru dangumi. Ir vis tik visus sunkumus atperka kelionėje patiriamas malonumas, gamtos grožis, šiaurės pašvaistė… Kelionių metu žygeiviai padeda vieni kitiems atgauti energiją dalindamiesi saldumynais, suorganizuodami atokvėpio valandėles, palaikydami vieni kitus.

Pasak J. Miklovio ypač smagu į Laplandiją keliauti kovo mėnesį, kada jau būna gerokai pabodusi visą žiemą Lietuvą gaubusi tamsa. Tada nuvykus į šiaurę viskas atrodo balta, tarsi nušvinta akyse. Svečias teigė, jog toks kontrastas būna tarsi naujo puslapio atvertimas.

Pasidomėjus J. Miklovio ateities planais, jis pasidalino, jog artimiausia jo kelionė bus visiškai kitokia, nes kelionės tikslas – karščiu alsuojantis Marokas.

Verified by MonsterInsights