Žiemos naujienos Vaikų skaitykloje/gruodis

mergaitė ir angelas

Liusinda Raili (Lucinda Riley), Harry Whittaker

Greisė ir Kalėdų angelas

„Greisė ir Kalėdų angelas“ – pasakojimas apie angelą sargą vardu Viltis ir mažą mergytę Greisę.

Kūčios. Greisė kartu su broliuku Nikolu ruošiasi vaidinti mokyklos kalėdiniame spektaklyje. Mergaitė labiau už viską trokšta, kad jį pamatytų ir tėtis. Jis – žvejų laivo kapitonas ir vis dar jūroje… Tėtis pažadėjo Greisei grįžti. Juk ryt Kalėdos! Tačiau netikėtai kyla audra ir tėčio vieta salėje tuščia. Mergaitė labai nuliūsta. Vakare atsigulusi į lovelę ji glaudžia prie savęs mažą angeliuką ir prašo audros nurimti. Tylutėlį Greisės balsą išgirsta Kalėdų angelas Viltis…

„Greisė ir Kalėdų angelas“ – jaudinanti, Kalėdų magijos kupina istorija, kuri sušildys širdis ir pripildys jas šventinio džiugesio.

Jei kada nerimauji, kad gali nutikti kas blogo, ir jautiesi taip, lyg pilvukas ir kojos būtų kaip vata, gali paprašyti angelo sargo pagalbos. Ir atmink, angelai visai nesupranta žodžio „neįmanoma“.

Mokytojas ir mokiniai

Vilius Mačiliūnas

Kas pagrobė mokytoją?

4b klasės gyvenimas ir toliau būtų slinkęs įprasta vaga, jei ne netikėtumas: po Kalėdų atostogų į klasę įžengęs direktorius Laimis praneša liūdną žinią – vaikų mylima mokytoja Gabija bent iki mokslo metų pabaigos į darbą negrįš, o ją pavaduos direktorius. Direktorius nedaugžodžiauja – nepaaiškina, kas nutiko mokytojai, tad vaikų vaizduotėje netrukus užgimsta baisi mintis: mokytoja pagrobta. Kas ir kodėl tai padarė? Direktorius? Paralelinės klasės moksleiviai? Mokytojos vyras? Vaikai privalo išsiaiškinti, kas nutiko jų mylimai mokytojai, ir ją išgelbėti.

mergaitė ir pabaisa

Magdalena Hai, Teemu Juhani

Košmarų krautuvėlė 2. Pradingę dantys

Koks yra blogiausias pasaulyje vampyras? Žinoma, bedantis!

Neįtikėtina „Košmarų krautuvėlės“ serija toliau jaudina netikėtais posūkiais. Kur, po galais, dingo vampyro Luko dantys?

Į Irmos Kaušelės ledainę įsiveržia vampyras. Tiesa, jis pasirodo nepavojingas, nes pametė savo dantis! Nina nutaria padėti verkšlenančiam vampyrui Lukui ir imasi tirti dantų dingimo istoriją. Paaiškėja, kad iš Košmarų krautuvėlės dingo ir kitų dalykėlių…

sniego senis ir berniukas

Magdalena Hai, Teemu Juhani

Košmarų krautuvėlė 3. Baisingas sniego žmogus

Košmarų krautuvėlę užvertė sniegas!

Dar viena lengvai skaitoma „Košmarų krautuvėlės“ serijos knygelė „Baisingas sniego žmogus“ neleis nuobodžiauti, mat krautuvėlėje prasideda tikra sniego pūga. Ar ši bjauri išdaiga – baisingo sniegžmogio darbas?

Nina, Bertis ir ponas Keistutis mėgina išvaduoti Košmarų krautuvėlę iš mažojo ledynmečio gniaužtų. Išsiruošę į sniegingą ekspediciją, jie susiduria su dideliu, gauruotu sniego žmogumi, kuris vis kur nors įstringa – ypač Ninai ir Berčiui ant tako.

Sniego pėdsakai atveda draugiją ant Košmarų krautuvėlės stogo. O ten jie randa ne ką kitą, o į ledą sušalusį žemės aštuonkojį Žliugį Lipčių. Ką dabar daryti?..

skruzdėlytė, zuikis ir karalaitė

Skiemenuotos pasakos 3. Skruzdėlytės nuotykiai. Saulė ir mėnulis. Šimtas zuikučių

Dar daugiau skie-me-nuo-tų pa-sa-kų!

Trečioji skiemenuotų pasakų dalis smalsius mažuosius skaitytojus supažindina su dar neregėtais veikėjais! Skruzdėlytė, padedama gerųjų vabalėlių, skuba namo iki saulė nusileis, Saulė ir Mėnulis rūpinasi dukrele Žeme, o trečias, jauniausias, brolis mandagumu ir gudrumu laimi princesės širdį ir karalystę.

Kad skaitytojų akelės nepavargtų nuo raidžių, smagius veikėjų nuotykius lydi žaismingos Marijos Smirnovaitės iliustracijos.

Ši paveikslėlių knyga skirta 4–7 metų vaikams, kurie nori pradėti skaityti patys. Pasakos knygelėje su-skie-me-nuo-tos, o kirčiuota raidė – paryškinta, kad mažiesiems būtų lengviau perskaityti ir tinkamai ištarti žodžius.

vaikai bibliotekoje naktį

Anne Scheller

Pabėgimo mokykla. Burtų knyga

Šiurpūs dalykai vyksta Epuštauško internate. Tai tikrų tikriausia Pabėgimo mokykla. Na, kaip tie Pabėgimo kambariai, iš kurių žūtbūt reikia ištrūkti. Kai kam ištarus slaptus užburtus žodžius, mokyklą užplūsta viską jaukiantys bjaurūs koboldai. Jie kelia mokiniams baisų pavojų. Anei, Tomui, Katai, kuri yra ne katė, o lemūras, ir tau teks įminti ne vieną mįslę, kad nugalėtumėte blogio jėgas. Nes tu juk irgi dalyvauji šioje istorijoje. Mėgsti galvosūkius, nuotykius ir keistas situacijas? Su Tomu ir Ane patirsi jų gausybę!

Knygoje „Pabėgimo mokykla. Burtų knyga“ taip pat rasi išimamą galvosūkių plakatą!

pelytės pašte su kalėdų dovanomis

Ignė Zarambaitė

Pašto pelyčių nuotykiai Šiaurėje

Pelės Berta, Liudvikas ir Goja naktimis triūsia pašte, o laisvalaikiu pildo slaptus miestelėnų norus. Galiausiai nusprendžia atsipūsti ir įgyvendinti savo pačių svajonę – nukeliauti į Šiaurę pas Kalėdų Senelį!

Visuomet įsivaizdavo, kad jis kartu su būriu šaunių pagalbininkų gyvena jaukioje trobelėje, kvepiančioje sausainiais ir šokoladu. Vis dėlto realybė kitokia. Kalėdų Senelio namai labiau primena fabriką ar laboratoriją, kur viskuo rūpinasi robotai ir kompiuteriai. Senelis patenkintas – užtenka laiko miegui, jogai, šokiams ir kitoms linksmybėms, tačiau pašto pelės negali su tuo susitaikyti. Kompiuteriai kliaujasi ne jausmais, o algoritmais. Kas įsigilins į vaikų troškimus ir padovanos pačią tinkamiausią dovaną? Juk Kalėdos be nuoširdumo – ne Kalėdos…

Trijulės atostogos staiga taps pasauline misija! Jei pelės pagelbėjo žmonėms savame miestelyje, gal ir Kalėdų Seneliui padės susiprasti?

pelėda skrenda su pelyte ant nugaros

Alex T. Smith

Kaip Vinstonas Kalėdoms grįžo namo

„Kaip Vinstonas Kalėdoms grįžo namo“ – tai jauki istorija apie vieno narsaus peliuko kelionę po visą Europą, užduočių bei idėjų knyga ir advento kalendorius.

Jei pradėsi skaityti šią knygą gruodžio 1-ąją, turėsi ką veikti iki pat Kalėdų – kasdien perskaitysi po naują peliuko Vinstono nuotykių skyrių ir rasi puikių idėjų advento darbeliams – kaip pasigaminti šventinių puošmenų, išsikepti įvairių Europos šalių kalėdinių skanėstų ir dar daug įdomybių.

vaikai per kalėdas miške naktį

Maja Lunde

Sniego sesė

Per Kūčias Julianui sueis dešimt, tačiau berniukas nesidžiaugia. Anksčiau žiemos šventė buvo nuostabiausias metų laikas – išpuošti namai kvepėjo imbieriniais sausainiais, ant eglutės žibėjo žvakutės ir skambėjo Kalėdų giesmės. Tačiau šiemet švenčių laukimą pakeitė liūdesys.

„Sniego sesė“ – tai istorija apie džiaugsmą ir liūdesį. Apie tai, kad kartais netenkame mylimiausių žmonių. Tačiau jie visada lieka šalia.

bebras upėje

Pilkoji Pelėda

Seidžija ir jos bebrai

Vaikams skirtoje knygoje „Seidžija ir jos bebrai“ pasakojama apie Seidžijos ir jos brolio Šeipiano nuotykius auginant ir gelbėjant bebriukus. Tai vienas iš gražiausių pasaulinėje literatūroje pasakojimų apie vaikų meilę gamtai.

Su pagrindiniais herojais išgyvensime nepakartojamus nuotykius, dar kartą žavėsimės indėnų narsumu ir kilnumu.

traukinys naktį

Karin Erlandsson

Naktinis ekspresas

Knyga „Naktinis ekspresas“ – tai pasakojimas apie meilę ir ilgesį, suteikiančius drąsos tam, kas atrodo neįmanoma.

Danjos močiutė gyvena sename stoties pastate prie nebenaudojamo geležinkelio. Kiekvieną gruodį Danja su mama, tėčiu ir vyresniąja seserimi Nanda atvažiuoja pas ją pasisvečiuoti. Močiutė sena, turi įdomybių pilną sekreterą, kartais darosi užmarši ir kalba keistus dalykus.

Vieną vakarą ji dingsta kaip į vandenį. Tą pačią naktį į senąją stotį atvyksta traukinys. Konduktorius jį vadina Naktiniu Ekspresu, galinčiu nuvežti pas tau brangų žmogų. Ar tai tikra? Ar traukinys padės Danjai surasti močiutę? O gal ji tik sapnuoja?

Kai mergaitė išdrįsta įlipti į Naktinį Ekspresą, prasideda neįtikimi nuotykiai – laikas ir erdvė, regis, paklūsta visai kitokiems dėsniams.

Verified by MonsterInsights