Išvyka į Uteną: ateities darbai ir gerosios patirtys

Gruodžio 9 d. Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje vyko Panevėžio teritorinės bibliotekų tarybos posėdis, kuriame dalyvavo ir dvi Molėtų viešosios bibliotekos darbuotojos. Posėdžio, kuriame dalyvavo direktoriaus pavaduotoja Nijolė Stančikienė, metu aptarti svarbiausi einamieji klausimai, taip pat pristatyti pranešimai apie geresnį bibliotekų pritaikymą socialinės ir informacinės atskirties gyventojų grupėms, taip pat apie istorijų pasakojimo meną, pristatyta naujausia Kultūros ministerijos informacija.

Tuo pačiu metu vyko skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ koordinatorių susitikimas, kurį vedė šio iššūkio koordinatorė Panevėžio regione  Šarūnė Leikienė, Panevėžio apskrities G. Petkeviaitės-Bitės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė-metodininkė. Šiame susitikime Molėtų r. sav. viešąją biblioteką atstovavo „Vasara su knyga“ koordinatorė Molėtų rajone, vyr. bibliotekininkė Austėja Jasaitienė. Kartu su kitais koordinatoriais buvo pasidalinta įspūdžiais, skaitymo iššūkio rezultatais, iššūkio metu kilusiomis problemomis bei jų sprendimais. Bibliotekoms ir jų koordinatoriams už dalyvavimą ir aktyvų įsitraukimą įteiktos „Vasara su knyga“ organizatorių padėkos.

Pasibaigus posėdžiui bei skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ koordinatorių susitikimui ir apdovanojimams, dalyviai buvo pakviesti į ekskursiją, pristatančią Utenos A. ir M. Miškinių viešąją biblioteką. Ypač daug dėmesio ekskursijos metu skirta bibliotekos Šeimos skaitmeninių veiklų centrui. Jame įdiegtos virtualios realybės, 3D, robotų ir kitos interaktyvios edukacinės priemonės bei skaitmeninis turinys. Čia veikia įvairūs būreliai, vyksta edukaciniai užsiėmimai, interaktyvios pamokos, individualios veiklos.

Nuotraukos Nijolės Stančikienės ir Austėjos Jasaitienės

Verified by MonsterInsights