Vakaras, skirtas poetei Ramutei Skučaitei

Gruodžio 8-osios vakarą Molėtų viešosios bibliotekos konferencijų salėje skambėjo Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės, poetės Ramutės Skučaitės kūryba. Tiesa, į Molėtus ketino atvažiuoti ir pati kūrėja, tačiau vis tik šiems planams nebuvo lemta išsipildyti. Kartu su geru poetės bičiuliu, aktoriumi Gintaru Mikalausku palinkėjus R. Skučaitei geros sveikatos renginys vis tik įvyko.

Šis renginys tai projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XII“ dalis. Projektą vykdo Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, tad nenuostabu, jog jame dalyvauti buvo pakviesti du šios bibliotekos globėjai – iš Panevėžio kilę Ramutė Skučaitė ir Gintaras Mikalauskas. Aktorių į Molėtus atlydėjusi PAVB specialistė Elvyra Pažemeckaitė pristatė abu renginio herojus, pasidžiaugė galimybe kartu su jais dirbti ir keliauti po Lietuvos bibliotekas. Abu svečiai negailėjo gražių ir labai vertų žodžių renginyje negalėjusiai dalyvauti poetei. E. Pažemeckaitė stengdamasi kuo įtaigiau nusakyti jos asmenybę vis kartojo žodį „aristokratė“. Pasak jos, viskas, ką daro, kaip elgiasi, kaip rengiasi, kaip bendrauja poetė yra aristokratiška ir jos asmenybę sudaro ne atsitiktiniai bruožai ir veiksmai. Patyrusi skaudžius likimo smūgius – iš pradžių tėčio, vėliau jos pačios tremtis į Sibirą – Ramutė Skučaitė išsaugojo šias kilnias savo būdo savybes, išmintį, energiją.

Pasak G. Mikalausko, Ramutė Skučaitė, kitaip negu daugelis kitų poetų, bėgant metams tampa vis produktyvesnė ir nuolat kažką kuria, rašo, dailina. Naujausias jos knygas, suaugusiems skirtą „Buvau atėjus“ ir vaikiškos poezijos rinktinę „Liepos mėnesį po liepa“, po renginio galėjo įsigyti ir molėtiškiai.

Projektą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.

Nuotraukos Algimanto Pečiukaičio

Verified by MonsterInsights