Kalėdiniai Molinukės skaitymai

Nekantriai laukdama ateinančių švenčių Molėtų viešosios bibliotekos gyventoja ir didelė knygų mylėtoja Molinukė suorganizavo Kalėdinius skaitymus. Pirmieji skaitymai įvyko dar prieš dvi savaites viešosios bibliotekos Vaikų skaitykloje. Čia itin tam tinkama erdvė – minkšti sėdmaišiai, minkštas kilimas ir įvairiaspalvės šviesos kūrė paslaptingą ir labai jaukią atmosferą. Būtent tokioje aplinkoje smagiausia klausytis pasakų apie žiemą, Kalėdas ir nuotykius.

Kaip jau paskutiniu metu tapo įprasta, Molinukė kvietė vaikus pasakos skaityme aktyviai dalyvauti kartu – pasakoje skambant varpeliams ir vaikams jais paskambinti, pasakoje prapliumpant lietui vaikai taip pat gali išgauti lietaus garsus specialiu instrumentu ir t.t. Taip klausytis pasakos juk daug įdomiau! Tą patvirtino ir Molinukės Kalėdiniuose skaitymuose dalyvavę Alantos gimnazijos ir vaikų darželio „Nykštukas“ auklėtiniai. Su viešnia jie susitiko ir pasakas skaitė Elvyros Satkūnaitės vardo bibliotekoje esančioje Vaikų skaitykloje. Ši skaitykla ypatinga – visos jos sienos yra ištapytos vaikiškų pasakų motyvais. Čia taip pat pasakų klausymasis vaikams buvo interaktyvus: iš Molinukės rankinės „snigo“ snaigės, ant skaityklos lubų sužibo žvaigždės, ūbavo vėjas…

Žinia apie šiuos Kalėdinius skaitymus netruko pasklisti tarp vaikų ir jų tėvų. Tad prieš Kalėdas beveik kiekvieną dieną Molėtų viešosios bibliotekos Vaikų skaitykloje buvo galima sutikti Molinukę ir išgirsti jos pasakas. Vienas, du, penki ar dešimt – visai nesvarbu, kiek klausytojų. Svarbiausia – gera nuotaika, galimybė pasakojime sudalyvauti patiems ir padraugauti su Molinuke.

Austėja Jasaitienė

Verified by MonsterInsights