Giedraičių bibliotekos adventiniai renginiai

Giedraičių bibliotekoje visą gruodžio mėnesį vyko renginių ciklas „Kalėdų belaukiant“, skirtas artėjančioms šventėms. Ta proga vyko kūrybinės dirbtuvės suaugusiems ir vaikams, garsiniai skaitymai.  Suaugusieji iš senų žurnalų lankstė eglutes, kurias nuspalvino ir papuošė, gamino elniukus.

Pirmokai su mokytoja Audrone prisiminė advento tradicijas, pynė advento vainikus, padainavo lietuvių liaudies dainą „Tu, kiškeli, leliumoj“, padeklamavo eilėraščių.

Susitikimų metu priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučiai su auklėtoja Daiva klausėsi M. Leino „Kalėdų istorijų“, H. K. Anderseno pasakų „Sniego senis“ ir „Stebuklinga Aladino lempa“, C. Busquots pasakos „Pradingęs elnias“. Išklausę pasakų, vaikučiai buvo pakviesti į kūrybines dirbtuvėles. Darbeliai buvo derinami prie pasakos temos. Gaminome adventinius kalendorius, sniego senius, kurie nuo atodrėkio ištirpo, žibintus, kvepiančius Kalėdomis, eglutes iš popieriaus ir siūlų.

Antrokai ir trečiokai su mokytojomis Maryte ir Vaiva klausėsi K. Kasparavičiaus „Meškelionės“ ir pasakos „Ežiukas, kuris nemiegojo žiemos miegu“ iš rinkinio „Žiemos naktis“, „Teatriuko“ aktorių D. Mikoliūnaitės ir Ž. Ramanausko atliekamų kalėdinių dainelių. Po to vaikai gamino žaisliukus, kuriais papuošė eglutes savo klasėse. Visi renginių dalyviai gavo saldžias dovanėles.

Bibliotekininkė Danutė Imbrasaitė

Nuotraukos Danutės Imbrasaitės

Verified by MonsterInsights