„Sensoriniai skaitymai“ vaikams – naujas būdas klausytis pasakojimo

Lietuvos viešosios bibliotekos tęsia 2020 metais pradėtą iniciatyvą „Biblioteka visiems“ ir siekia plačiau atverti bibliotekų duris skirtingų poreikių lankytojams ir kurdamos naujas paslaugas, padedančias įvairią negalią turintiems asmenims plėsti akiratį ir dalyvauti bibliotekos organizuojamose veiklose.

Pristatome naują bibliotekos paslaugą – edukacines programas 4–12 metų vaikams „Sensoriniai skaitymai“, pritaikytas autizmo spektro sutrikimą arba kalbos ir komunikacijos sunkumų turintiems edukacijų dalyviams.

„Sensorinių skaitymų“ tikslas – naudojant įvairias vizualines, taktilines ir kitokias sensorines priemones bei pasitelkiant pojūčius (regą, klausą, lytėjimą, uoslę ar skonį) perteikti teksto prasmę taip, kad vaikas bent iš dalies gebėtų suprasti pasakojimą.

„Sensorinių skaitymų“ edukacijų eigą sudaro trys dalys – istorijos skaitymas pasitelkiant pojūčius, praktinė užduotis pagal knygos tekstą, žaidimai ir diskusija su tėvais, globėjais ar auklėtojais. Užsiėmimo metu vaikams atsiveria knygų skaitymo malonumas, plečiamas vaikų pažinimo akiratis, turtinamas žodynas, lavinami sensoriniai pojūčiai ir gerinami bendravimo įgūdžiai.

Kviečiame registruotis ir dalyvauti „Sensorinių skaitymų“ edukaciniuose užsiėmimuose, kurie vyksta Molėtų viešojoje bibliotekoje.

„Sensoriniai skaitymai“ Vaikų skaitykloje vedami pagal šias knygas:

  • Eduardo Mieželaičio „Zuikis Puikis“
  • Nicolos Kinnear „Kaip kiškis mokėsi drąsos“

Trukmė: apie 45 min.

Tikslinė grupė: 4–12 m. vaikai, lankantys ikimokyklinio ir pradinio ugdymo įstaigas. Užsiėmimai pritaikyti autizmo spektro sutrikimą, kalbos ir komunikacijos ar suvokimo sunkumų turintiems vaikams.

Registracija:  Vaikų skaitykla, el. paštas: vaikai@moletai.rvb.lt, tel. 8 383 5 10 72

Veikla organizuojama prisidedant prie Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos finansuojamos priemonės „Aprūpinti bibliotekas socialinės ir informacinės atskirties gyventojų grupėms skirta įranga bei priemonėmis“ įgyvendinimo.

Home logo
Verified by MonsterInsights