Pavasario naujienos Vaikų skaitykloje/gegužė

mama su kūdikiu

Helene Delforge

Mama

Kiek meilės kalbų moka mama?
Įkvėpti, padrąsinti, išklausyti, apkabinti, prajuokinti, numalšinti skausmą, pakštelėti į skruostą…
Šimtai būdų parodyti ar pasakyti: „Myliu tave, mano vaike“.

Nuo pirmų kūdikio šypsnių iki filosofinių pokalbių su jau suaugusiu vaiku mama išgyvena daugybę virsmų ir kalba savo gyva patirtimi. Kiekviena savaip. Kiekviena giliai ir jautriai.

mergaitė joja ant vilko

Baltas vilkas

Grįžta karalius iš tolimos kelionės nusiminęs – niekur svečiose šalyse negavo gyvų gėlių, dovanos jauniausiajai dukrelei. Jau visai netoli namų sutiktas baltas vilkas turi gyvų gėlių puokštę, tačiau mainais už ją prašo to, ką karalius sutiks pirmiausia. Taip baltam vilkui buvo pažadėta mylima jauniausia dukrelė.

„Baltas vilkas“ – tai pamokanti pasaka apie meilę, ištikimybę ir duoto žodžio galią.

vyras ir katinas galima valgyti

Sven Nordgvist, Christine Samuelsson

Petsono ir Finduso receptų knyga

Kas sakė, kad katinai mėgsta tik žuvį ir mėsą?!

Bent jau Findusas su džiaugsmu ragauja viską, ką valgo dėdulė Petsonas. O papietavęs puola aiškinti, kad visus geriausius receptus reikia tvarkingai laikyti vienoje knygoje. Juk surašyti ant skirtingų lapukų ir sukaišioti į stalčius jie pasimes!

Tad dėdulė galiausiai paklausė katino ir paruošė šią knygą, kurioje – ne tik smagūs pasakojimai apie du neišskiriamus draugus, bet ir visi mėgstamiausi Petsono ir Finduso patiekalai.

paukštis prie namo

Kęstutis Kasparavičius

Žvaigždžių paukštis

Jei mėgstate naktimis slampinėti tyliomis gatvėmis, kvėpuoti vėsiu oru ir stebėti žvaigždėtą dangų, gali būti, kad sykį imsite ir pamatysite kokį stebuklą. Net jei esate visiškai pilkas katinėlis.

Šioje knygoje „Žvaigždžių paukštis“ sutiksite kaip tik tokį katinėlį ir dar daug kitų šaunių miesto gyventojų, kuriems pavyko patirti kuo tikriausią stebuklą. Vieną labai ankstų rytą gatvelėje pasirodė ypatingas paukštis – milžiniškas, spalvingas, žėrintis ir mirguliuojantis, tarsi atklydęs tiesiai iš žvaigždžių. Ir kai ką paliko miesto gyventojams…

Kas gi tai? Tssss. Kai kurių stebuklų nebūtina suprasti – užtenka jais džiaugtis.

„Žvaigždžių paukštis“ – tai netikėtas pasakojimas apie keistą, tačiau labai gražų stebuklą, nutikusį visai paprastame mieste. Vieną ankstų rytą į jį atklydo žėrintis Žvaigždžių paukštis. Jo pasirodymas ilgam pakeitė miesto gyvenimą. Visai šeimai skirta istorija daugelį sužavės originalumu ir pasiūlys patikėti, kad stebuklai kartais visai čia pat.

berniukas laiko paukštį delne

Ignė Zarambaitė

Debesėlis

Ar turi draugą, su kuriuo jauku kaip namie, kad ir kur bebūtum?

Su kuriuo gali dalintis didžiausiomis paslaptimis ir užmiršęs visas baimes leistis į nuotykį?

Aistis neturi… Su tėvais nuolat kraustosi iš vienos šalies į kitą, kur jaučiasi svetimas. Tai kasdien pro langą stebi debesis, skaito knygas ir dėlioja savo daiktus taip, kad jo kambarys primintų ankstesnį. Ką jam daugiau veikti, kai nieko nepažįsta? Ir kai lauke – vien pavojai… Bet į svečius atskriejęs baltas balandis staiga apverčia berniuko kasdienybę.

Kai Aistis nuobodžiaudamas pro langą stebėjo debesis, nesitikėjo, kad geriausias draugas nusileis tiesiai iš dangaus. Ir visiškai pakeis jo kasdienybę – padės įveikti baimes bei ryžtis smagiam nuotykiui. „Debesėlis“ – jauki istorija apie netikėtą berniuko ir balto balandžio draugystę skirta mažiesiems skaitytojams, tačiau sušildys širdis ir jų tėvams.

mergaitė ant plausto

Eglė Ramoškaitė

Draugystė mainais

Dešimtmetė Šarka ir jos kiemo draugai žino, kas yra darbas, ypač vasarą, kai norisi mėgautis karščiu, upeliais, pievomis ir draugystėmis, o turi nurankioti kolorado vabalus nuo viso bulvių lauko. Bet kas atsitinka, kai tos draugystės staiga ima ir pašlyja? Kas, jei tavo draugams ant tavęs, regis, visai nusispjaut? Ar draugystė taip pat yra… darbas? O gal tai – paprasčiausi mainai?

„Draugystė mainais“ – tai istorija apie šešis draugus ištinkančias mažas neteisybes, kurios pamirštamos keberiojantis į aukščiausias šieno stirtas, statant plaustus ir priimant kitą tokį, koks jis yra.

varnos eina per perėją

Audrius Dargužis

Varnų pabėgimas iš Anykščių

Vieną dieną ANYKŠČIAI pabunda ir pasigenda varnelių. Kas jas išbaidė, kur jos pabėgo? O svarbiausia – kaip jas susigrąžinti?

Sekime varnų pėdsakais iki pat Afrikos ir atgal iki Puntuko. Mūsų laukia šiek tiek beprotiška, tačiau be galo šmaikščiai ir sumaniai papasakota istorija apie šaunius Lietuvos paukščius ir, žinoma, varneles.

šunelis

Cam Higgins

Gerasis šunelis Bo. Širdis visada parves namo

Susipažinkite – tai Bo Deivisas!
Jis – išdykęs, bet labai geras šunelis, turintis auksinę širdį.
Bo papasakos apie visus savo draugus, nuotykius ir išdaigas: kaip kvailioja, laksto, voliojasi purve ir auklėja šeimininkus.

Vieną dieną šunelis pameta savo pakabutį. Jis labai brangus – ant jo užrašytas Bo vardas ir adresas, kad visada rastų namus. Ar pavyks Bo surasti savo pakabutį? Ar kiti ūkio gyvūnai jam padės?

tapukai

Monika Žiūkaitė

Tapukas ir emocijų kuprinė

Emocijos mus lydi kiekviename žingsnyje. Kai sugalvojame puikią idėją – džiaugiamės, kai tamsoje išgirstame nepažįstamą garsą – išsigąstame. O kai patiriame per daug emocijų, jos ima mus varginti, kartais net norisi nuo jų pasislėpti.

Tapukas Mopis nusprendė savaip susitvarkyti su jį užplūdusiomis emocijomis – ėmė ir visas sugrūdo į kuprinę. Ją kasdien tampėsi ant pečių, nes bijojo, kad emocijos ištrūks. Kaip manote, ar lengva ant pečių kasdien nešiotis emocijų kuprinę?

žvalgas

John Flanagan

Žvalgo mokinys 13. Raudonosios lapės klanas. Karališkasis žvalgas

Madė – ne tik Aralueno karalystės princesė, bet ir legendinio žvalgo Vilio mokinė. Mergina puikiai kaunasi, jodinėja ir maskuojasi. Ji pasiryžusi tapti nepriekaištinga žvalge – net jei visus ypatingus gebėjimus teks laikyti paslaptyje.

Madė dar nežino, kad jai iš tiesų lemta tapti slaptu karalystės ginklu. Araluenui gresia pavojus: grupė sukilėlių, pasivadinusių Raudonosios Lapės klanu, kėsinasi užgrobti sostą. Kokių priemonių jie imsis? Kaip su grėsme kovos žvalgai? Laukia neįtikėtinos kovos ir daugybė nuotykių.

katinas su akiniais nuo saulės

Carlie Sorosiak

Aš esu Leonardas. Ateivio nuotykiai žemėje

Mūsų tikroji šeima – nebūtinai ta, kurioje gimstame.

Leonardas niekad nėra turėjęs vardo. Ir kūno. Ir geriausio draugo. Bet jis siaubingai trokšta pabūti žmogumi.

Per trisšimtąjį gimtadienį Leonardo planetos gyventojai gauna progą mėnesį praleisti Žemėje, įsikūniję į bet kokią jos būtybę. Leonardas turėjo tapti Jeloustono nacionalinio parko eiguliu, bet įvyko klaida. Jis užstrigo katino kūne.

Laimė, Leonardas sutinka mergaitę Oliviją – jiedu leidžiasi į kelionę namo.

meška naktį miške

Neringa Vaitkutė

Klampynių kronikos 3. Pamiršti dievai

Mažąsias Klampynes veda rodyklėmis nepažymėti keliai, todėl išties lengva pražiopsojus reikiamą posūkį nušvilpti į Uteną ar Zarasus, o gal ir Švenčionis. Tačiau jei esate tikras keistuolis ir nujaučiate, kad jūsų laukia dar neatrasti stebuklai, vieną gražią dieną būtinai pastebėsite duobėtą vieškelį, besidriekiantį į šėmą neperžvelgiamą miglą.

Mažosios Klampynės – pilnas paslapčių ir stebuklų miestelis, o Agata, Aringas ir Smiltė – neabejotinai dažniausiai į visokius šiurpius, keistus ir labai įdomius nuotykius įsiveliantys jo gyventojai.

Šiemet dvi seserys ir brolis patirs dar daugiau stebuklingų įvykių. Jų laukia ir Nemiegalių vienkiemio paslaptys, ir nepageidaujama viešnia, ir kipšų išdaigos, ir net pirmoji Agatos meilė. O ar girdėjote legendą apie stebuklingą devyniaragį elnią, kuris pasirodo tik kartą metuose, kad ant savo šakotų ragų parneštų saulę ir vėl galėtų ateiti pavasaris? Jei užsuksite į Mažąsias Klampynes, galbūt ir jį pavyks susitikti.

gyvatė

Nadja Sumanen

Linkėjimai – Zebrė

Iris yra paauglė, kuri turi viską. Jos šeima gyvena gerai, merginai sekasi mokykloje ir užklasinėje veikloje. Tačiau Iris stokoja gyvenimo džiaugsmo. Ji abejinga ir skeptiška. Iris tarsi nepasiekia amžini tėvų barniai ir tai, kad brolis žaloja save narkotikais. Nepaliečia ir bendraamžių problemos. Pamažu Iris tolsta nuo pasaulio, ją vis labiau užvaldo abejingumas, nenoras keltis, veikti, mokytis, susitikti su draugais. Net ir psichologė nesužadina noro išsipasakoti.

Vienintelis dalykas, kuris Iris sukelia bent kažkokį jausmą yra skausmas. Tačiau vieną dieną mergina peržengia ribą ir įprotis žalotis išaiškėja. Atrodytų toks siužeto vingis supurtys šeimą, tačiau mama per daug susirūpinusi grožio procedūromis ir dietomis, o tėtis tiesiog nežino, kaip prieiti prie savo dukros. Viską pakeičia netikėtai aptiktas daiktas. Senas fotoaparatas sudomina Iris ir per fotoobjektyvą mergina į pasaulį pradeda žiūrėti kitaip. Nuotrauka po nuotraukos ir pasaulis prisipildo spalvų. Pamažu Iris užmezga naujas draugystes ir pradeda įžvelgti netobulumo grožį.

Verified by MonsterInsights