Charizmatiškas duetas Molėtų „Poezijos pavasaryje“

Džiaugiamės jog po ilgos pertraukos, jau antrus metus iš eilės Tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ paukštė neaplenkia Molėtų krašto. Pernai metais čia ji sugrįžo su Tarptautinės rašytojų rezidencijų programos „Parašyta Molėtų krašte“ dalyviu, poetu Vladu Braziūnu ir saksofonininku Petru Vyšniausku. O šiemet „Poezijos pavasarį“ į Molėtus atvežė kitas duetas – poetas Vainius Bakas ir bardas Vygantas Kazlauskas.

Poezijos šventė prasidėjo Alantoje. Su svečiais susitiko ne tik miestelio gyventojai, bet ir Alantos gimnazijos auklėtiniai. Į mokslus ir gyvenimą pasinėrusiems paaugliams šis nekasdienis poetinis susitikimas išties patiko – svečiai sulaukė ne tik šiltų ovacijų, bet ir įvairių klausimų, prašymų pasidalinti patirtimi ir atsiminimas apie pirmuosius kūrybinius bandymus.

Po šilto sutikimo Alantoje V. Bakas ir V. Kazlauskas nekantravo susitikti ir su molėtiškiais. „Poezijos pavasario“ šventės labai laukė ir gausiai į renginį susirinkę Molėtų skaitytojai. Kaip prisipažino poetas V. Bakas, į Molėtus jam visada labai gera sugrįžti, nes čia jaučiasi beveik kaip namuose. Skaitymus poetas pradėjo vienu iš savo tekstų, skirtų Ukrainai. Kiekvieną dieną nuo pat karo Ukrainoje pradžios poetas socialiniame tinkle Facebook dalinasi vis nauju savo eilėraščiu, kuriame apmąsto ir išjaučia tai, kas vyksta kare bei jį išgyvenančių žmonių mintyse ir širdyse.

Ritmiška ir skambi V. Bako poezija prieš keletą metų patraukė bardo Vyganto Kazlausko dėmesį – jis sukūrė muzika keliems iš poeto eilėraščių. Tai ir lėmė užsimezgusią šių dviejų kūrėjų pažintį bei kūrybinio dueto pradžią. Charizmatiškas, turintis puikų humoro jausmą, nuoširdus V. Kazlauskas susitikimo metu atliko ne tik pagal V. Bako eiles sukurtas dainas, bet ir prancūzišką šansoną.

Kaip ir alantiškiai, molėtiškiai skaitytojai domėjosi kūrėjais, mezgė diskusijas ir uždavinėjo rūpimus klausimus. Dėkojame svečiams ir renginio dalyviams už kartu sukurtą poezijos šventę Molėtuose!

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Nuotraukos Algimanto Pečiukaičio ir Austėjos Jasaitienės

Verified by MonsterInsights