Molėtų rajono literatų brolija paminėjo 25-metį

Birželio 25 d. Molėtų miesto šventės metu savo šventę turėjo ir Molėtų krašto literatūros kūrėjai. Kartu su skaitytojais, gerbėjais bei svečiais Molėtų rajono literatų brolija minėjo savo veiklos 25-metį. Ketvirtį amžiaus gyvuojantis susibūrimas vienija įvairaus amžiaus ir įvairių profesijų Molėtų krašto literatus. Per savo gyvavimo laikotarpį brolija įvykdė daug įvairių projektų, organizavo kūrybines stovyklas, keliones į užsienį, rengė skaitymus, kitus literatūrinius renginius.

Jubiliejaus šventės vedėja literatė Virginija Žvarėlaitė renginį pradėjo tylos minute, skirta visiems išėjusiems brolijos nariams prisiminti. Kiekvienas jų ženkliai prisidėjo prie Molėtų krašto literatūrinių procesų. Kūrėjus sveikino ir Molėtų rajono meras Saulius Jauneika, kuris džiaugėsi, jog Molėtuose yra aktyviai literatūrą kuriančių žmonių, skatino juos neklausyti sakančių, jog kultūra yra nesvarbi. Sveikinimo žodį taip pat tarė ir Molėtų rajono literatų brolijos pirmininkė Danutė Urbonavičienė. Ji džiaugėsi nuveiktais darbais, įgyvendintais projektais, žmonėmis atrandančiais kūrėjo kelią ir įsiliejančius į brolijos veiklą. D. Urbonavičienė išreiškė ypatingą padėką Molėtų r. sav. viešosios bibliotekos direktorei Nijolei Stančikienei, kuri visus 25-erius metus globojo šį susibūrimą, prisidėjo ir dažnai iniciavo įvairias veiklas ir projektus. Šventėje taip pat apsilankė ir su jubiliejumi broliją sveikino žurnalistė Živilė Kropaitė-Basiulė, kuri ir pati rašytojų rezidencijos metu patyrė, ką reiškia rašyti Molėtuose. Kaip pati sakė – „čia yra ramybė, bet ji ne tuščia, o turtinga“.

Šventei įsibėgėjant progą pasidžiaugti švente ir vieni kitais gavo ir patys literatai. Kiekvienas jų susirinkusiems renginio svečiams skaitė savo kūrybos ištraukas, eilėraščius, haiku ir t. t. Savo kūryba dalinosi Rimvydas Kalvelis, Antanas Pivoras, Justina Rakauskaitė-Butkevičienė, Robertas Pikčiūnas, Vilius Karvelis, Elzė Dubnikovaitė, Sigutė Lisauskienė, Vilė Černiuvienė ir Rasita Kaladinskienė. Šventės metu skambėjo ir muzika, kurią dovanojo kraštietis poetas, prozininkas, dramaturgas Mindaugas Valiukas. Taip pat sveikinimą Molėtų literatams skyrė ir kraštietis poetas Vytautas Kaziela.

Šiandien džiugina ne tik tai, jog Molėtų rajono literatų brolija sulaukė 25-mečio, bet ir tai, jog patys literatai yra entuziastingi, kūrybingi, aktyvūs ir nusiteikę savo veiklą tęsti dar mažiausiai dvigubai tiek metų. Linkime jiems sėkmės ir palankių mūzų! Taip pat dėkojame visiems prisidėjusiems prie šios šventės organizavimo ir visiems dalyvavusiems joje – ačiū.

Molėtų r. sav. viešosios bibliotekos informacija

Nuotraukos – Austėjos Jasaitienės

Verified by MonsterInsights