Vasaros naujienos Vaikų skaitykloje/liepa

katinas žiovauja, varna tupi

Egidijus Zaikauskas

Katinas Miegošius

Kiek visko gali nutikti ant stogo!

Štai ant vieno raudono žalio stogo apsigyvena trys draugai.

KATINAS MIEGOŠIUS, apsivijęs aplink kaminą, miega dieną naktį. O kai nemiega, galvoja apie maistą

VARNA ŠIURPĖ moka daug keistų žodžių, turi daug gudrių minčių ir truputį per įkyriai kelia labai didelius klausimus.

ŠIKŠNOSPARNIS ŠIUKŠČIUS už viską labiausiai mėgsta tylėti: apie vorą, apie orą ir netgi apie pačią tylą.

Jie tokie skirtingi ir įdomūs, kad kiekvienas jų pokalbis ir diena būna paprastai nepaprasta. O prasidėjo viskas nuo peštynių dėl žuvies galvos!

„Katinas Miegošius“ – trumpų pasakojimų rinkinys, žavintis ryškiais veikėjų charakteriais, žaismingais jų dialogais, turtinga kalba ir subtiliu humoru.

vaikai žaidžia su katinais

Tomas Dirgėla

Domas ir Tomas, 8 knyga. Dingusių katinų byla

Upė su Tomu keliauja į gyvūnų prieglaudą. Mergaitė seniai svajoja turėti mielą, pūkuotą miaukiantį padarėlį! Bet greitai paaiškėja, kad visi katinai iš „Gyvūnų namų“ buvo tiesiog PAVOGTI! (Čia reikia patikslinti: jie BUVO NUKNIAUKTI!)
O dar ir tie keisti laiškai su grasinimais, skirti mokytojai, kuriuos siuntinėja… pala pala – detektyvas Tomas?

Kur dingo mieliausi pasaulio gyvūnai? Ar pavyks juos rasti? Ar Tomo nemeilė matematikai peraugo į piktus laiškus mokytojai? Kas? Kam? Už ką? Ko? Ką?

Taip, klaustukų čia daugiau nei šauktukų, kabliataškių ar kitų skyrybos ženklų. Ir tai gali reikšti tik viena – TAVĘS LAUKIA DAR VIENA BYLA!

katės sustoję ratu

Halyna Vdovychenko

36 ir 6 katės

Jei myli kates, čiupk skaityti šią knygą! Tai ūsuotas ir uodeguotas pasakojimas apie 36 suaugusias kates ir 6 mažas. Veikiausiai nesi matęs tiek kniauklių vienoje vietoje. Lygiai tiek!

O viskas prasidėjo, kai vieną lietingą vakarą į mažą ponios Uogienės butą įsiprašė spalvinga kiemo kačių draugija: smaguriai, gėlelės, šokėjai, spalvingieji, mažiai, katės iš gretimos tarpuvartės ir katės iš rūsio su puikiąja Markize priešakyje. Ir žinot ką? Nei buto šeimininkė, nei jos sūnėnas nė neįsivaizdavo, ko šios viešnios prikrės. Smalsu? Tuomet pirmyn, pasiauskime kartu su 36 ir 6 katėmis!

baltą gėlės žiedą laiko delnuose

Vytautas Račickas

Baltoji Gėlelė ir Juodasis Princas

Pasaka apie tai, kaip išmintinga karalaitė, vardu Baltoji Gėlelė, nugali piktą despotą Juodąjį Princą ir išvaduoja Tylos karalijos gyventojus.

meškiukas žvejoja

Michael Bond

Pedingtonas skuba į pagalbą

– O vargeli, – atsiduso Pedingtonas, kai visi nusisuko nuo lango ir kaltinamai pažvelgė į jį. – Ir vėl pakliuvau į bėdą.

Koks gi kitas meškiukas galėtų sutrikdyti visą kino teatro publiką, kai atsistojęs ant sėdynės ima švilpti blogiukui iš filmo? Arba privarvinti ledų ant žemiau sėdinčių žiūrovų? Arba užlieti skalbyklą, o pono Kario virtuvės stalą supjaustyti dalimis? Tik Pedingtonas! Su specialiu įrankių rinkiniu, nuo idėjų verdančia galva, gerumo kupina širdimi ir trupučiu marmelado Pedingtonas gali bet kurią dieną padaryti nepaprastą, net jei jo sumanymai ir nenusiseka!

išsigandusi mergaitė guli lovoje su sulaužyta koja

Pamela Butchart

Mumijos prakeiksmas

Jei manai, kad mokykloje nevyksta nieko įdomaus, labai klysti! Izą ir jos šutvę tiesiog persekioja keisčiausi įvykiai. Mokyklos detektyvai nenurims tol, kol neatskleis visų paslapčių.

NELAIMĖ!

Meisė susilaužė koją. Dabar ji LIGONINĖJE, bet ne tai blogiausia! Čia vyksta labai keisti dalykai. Kažkas skleidžia šiurpius garsus. Koridoriuose mėtosi tvarsčiai. Panašu, kad ligoninėje siautėja MUMIJA!

Jei taip, o taip TIKRAI ir yra, tuomet VISKAM GALAS!

mergaitė ir berniukas iš kaladėlių su raidėmis dėlioja žodžius

Erin Entrada Kelly

Tu pirmas

Knygoje „Tu pirmas“ pasakojama apie du labai skirtingus, o kartu ir labai panašius vaikus. Beną ir Šarlotę skiria pusantro tūkstančio kilometrų. Šarlotė svajoja būti geologe. Benas domisi JAV prezidentine istorija, yra apsėstas Hario Poterio ir tvaraus gyvenimo būdo. Draugėn juodu suveda internetinis žaidimas „Scrabble“. Ir tada paaiškėja, kad du itin skirtingi vaikai gali turėti labai daug bendro – tų pačių problemų.

mergaitė sėdi po medžiu su lapiuku

Sabine Bohlmann

Mergaitė vardu Gluosnė

Ką darytum, jei vieną dieną imtum ir paveldėtum didelį gražų mišką kartu su visais paukščiais ir žvėrimis? Ko gero, eitum po jį pasivaikščioti. O jei tame miške rastum raganos trobelę ir burtų knygą?

Kaip tik toks stebuklas ir nutiko Gluosnei – nuolat pasišiaušusiai raudonplaukei mergaitei, kuriai viskas be galo smalsu. Tad nieko nuostabaus, kad ji iššniukštinėjo visą mišką, rado raganos trobelę ir atsivertė knygą. O dabar mokysis burti ir patirs daugybę nuotykių. Juk tapti ragana – ne taip ir lengva. Bet labai įdomu!

„Mergaitė vardu Gluosnė“ – tai pirmoji knyga apie smalsios mergaitės, tapusios raganaite, nuotykius. Iš savo tetos Alvinos paveldėjusi mišką, Gluosnė pamilsta gamtą, augalus ir gyvūnus bei po truputį mokosi burtų, atsakomybės ir draugystės. Vidutinio mokyklinio amžiaus vaikams skirtą istoriją puošia kruopščios italų ir britų dailininkės Simonos Ceccarelli iliustracijos.

naktį važiuoja traukinys

Kenneth Opel

Beribis

Beribis – ne tik milžiniškas traukinys. Jis – stulbinanti technikos naujovė, įkūnijanti visų keliautojų, kada nors norėjusių patirti tikrą nuotykį, svajones. Nuo jūros iki jūros vedantis geležinkelis nutiestas per paslaptingas vietas, kuriose galima išvysti tokių šiurpą keliančių dalykų, kokių pasitaiko tik senovinėse legendose.

Pirmąja klase kartu su tėčiu važiuojantis Viljamas Everetas tikisi labai įdomios kelionės – tačiau jis nė neįsivaizduoja, kokį nuotykį iš tiesų teks patirti.

mergaitė su kuprine ant pečių keliauja kalnuose

Kimberly Brubaker Bradley

Pusiaukelėje į dangų

Dinai dvylika ir ji pirmą kartą bėga iš namų. Ji viską suplanavo: turi žygio batus, pilną kuprinę maisto ir šiltų rūbų, net šiek tiek pinigų. Dinos tikslas – nueiti visą Apalačų Kalnų kelią, tūkstančius kilometrų nuo Džordžijos iki pat Meino. Šis takas – tikra šeimos legenda, mat prieš keturiolika metų čia susitiko Dinos tėvai. O dabar jie skiriasi.

Tačiau Dinos laukia kur kas sudėtingesnė kelionė, nei iš pradžių atrodė. Reikės suprasti ir atrasti labai daug – ir Dinai, ir jos mamai, ir joms abiem drauge.

žuvis medyje

Lynda Mullaly Hunt

Žuvelė medyje

Šeštokei Ali puikiai sekasi matematika, ji talentingai piešia, tačiau skaitymas – tikra kankynė. Kitiems lengvai įveikiamas tekstas Ali tampa didžiuliu išbandymu. Todėl būti pasiųstai į direktorės kabinetą jai daug geriau, nei garsiai skaityti visai klasei. Ali pakeitė jau septynias mokyklas, bet niekas lig šiol rimtai nesidomėjo mergaitės problema. O ir pati Ali puikiai išmoko išsisukinėti ir dangstytis užsispyrėlės kauke. Tačiau viskas pasikeičia, kai į mokyklą ateina naujas mokytojas – ponas Danielsas. Jis mato protingą, kūrybingą, gabią mergaitę, kurią tiesiog kamuoja disleksijos sutrikimas. Netrukus Ali gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis ir neįmanoma tampa įmanoma!

„Žuvelė medyje“ – jaudinanti, nuoširdaus sąmojo kupina istorija apie drąsius vaikus, kurie nebijo išsiskirti ir būti savimi, ir mokytojus, kurie pirmiausia mato vaiką, o tik paskui mokinį, kurie tiki, kad kiekvienas turi ypatingų talentų.

Verified by MonsterInsights