Nauji užsienio rašytojų kūriniai/ rugpjūtis

Jo Nesbø

KARALYSTĖ

Broliai Opgardai visuomet buvo artimi: autoavarijoje tragiškai žuvus tėvams, dar būdamas paauglys, tylenis Rojus prisiėmė atsakomybę už jautrų, bet impulsyvų jaunėlį Karlą. Stipraus ryšio nesugriovė ir Karlo pasiryžimas išvykti ieškoti laimės į JAV ir palikti Rojų vieną gimtajame miestelyje Norvegijos kalnuose.

Tačiau Karlui netikėtai sugrįžus Rojų apninka abejonės. Kartu su architekte Šenon, savo charizmatiškąja žmona, Karlas rengiasi pakeisti ne tik brolio, bet ir miestelio gyvenimą – jų šeimos žemėje pastatyti milžinišką SPA viešbutį, niekuo nenusileidžiantį amerikietiškiems poilsio kompleksams. Rami Rojaus kasdienybė griūva jo akyse…

Negana to, šią radikalią ateities viziją temdo neišaiškintos mirtys, viena po kitos iš naujo tiriamos vietos lensmano Kurto Olseno. Tarp jo bylų – ir brolių tėvų mirtis. Kalnų miestelį supanti praraja ima gausti nuo įtampos: ar nelaimingos praeities žūtys tikrai tebuvo atsitiktinumai? Kaip su šiomis mirtimis susiję Opgardų broliai ir skaudi jų šeimos istorija?

Nueinanti  susikibusi rankomis šeima

Ae-ran Kim

DUNKST,  DUNKST TANKIAI PLAKANTIS MANO GYVENIMAS

Kai Arimo tėvai, jo susilaukę vos septyniolikos, pilni nerimo ir jaudulio bando kurti bendrą gyvenimą, jam diagnozuojama progerija – itin reta liga, dėl kurios kūnas sensta aštuonis kartus greičiau nei įprasta. Nors tėvams dėl Arimo vis skaudžiai nudiegia krūtinę, jis pats savo likimą priima iškelta galva, su humoru ir lengvumu, net sunkiausiomis dienomis gyvenimą semdamas pilnomis saujomis. Per tėvų pasakojamas istorijas. Per pokalbius su kaimynystėje gyvenančiu senuku – geriausiu savo draugu Čangu. Per knygas – skaitydamas jis aplanko vietas, kurių savo akimis niekada neišvys. Būdamas septyniolikos, Arimas nusprendžia parašyti pasakojimą apie savo tėvus ir įteikti jiems dovanų per aštuonioliktąjį, galbūt paskutinį, savo gimtadienį. Tėvų meilės istoriją jų vaiko akimis.

knygos antraštė juodame fone

V. E. Schwab

NEMATOMAS ADĖS LARU GYVENIMAS

1714-ieji, Prancūzija. Adelina visad norėjo būti laisva, norėjo, kad jos gyvenimas priklausytų jai vienai. Tad silpnumo akimirką, bandydama išvengti primestos santuokos, ima melstis seniesiems dievams, ir vienas jų išgirsta pagalbos šauksmą. Tačiau joks noras nepildomas už dyką. Mainais į trokštamą laisvę ir šimtmečius truksiantį gyvenimą Adelinai Laru tenka sumokėti milžinišką kainą: bet kuris žmogus, kurį tik mergina sutiks savo kelyje, vos nusukęs žvilgsnį užmirš ją apskritai buvus.

Tris šimtus metų Adė klajoja po žemynus, gražiausius pasaulio miestus, savąjį ir svetimus gyvenimus, prisiliesdama prie įvairiausių mokslų ir menų ir nepailstamai ieškodama būdų šiame pasaulyje palikti bent menkiausią savo įspaudą. Kol vieną dieną viskas pasikeičia: nedidukėje senų knygų parduotuvėje Niujorke dirbantis Henris netikėtai ją prisimena…

knygos antraštė

Jann Kross

ŽMONĖS BE PRAEITIES. TARP TRIJŲ MARŲ

XVI a. Talinas. Kadaise padūkęs, nutrūktgalviškai drąsus, aštraus proto berniūkštis, dabar Baltazaras Rusovas – pasaulyje įsitvirtinęs gerbiamas žmogus. Vos išėjęs mokslus vokiečių Štetino mieste, jis tampa Talino Šventosios Dvasios bažnyčios pastoriumi. Neilgai trukus susižada su nuostabių migdoliškų akių mergina ir ima rašyti jam šlovę atnešiančias Livonijos kronikas. Bet Baltazaro gyvenime neramumai dar priešakyje. Livoniją ir toliau kamuoja prašalaičiai – Talinas ruošiasi užtruksiančiai maskvėnų apgulčiai. Kronikininko darbą slapčia seka kiti didikai, norintys savaip diktuoti istoriją. O ir santuoka – netrunka patirti Baltazaras – kartais gali panėšėti į karo lauką.

Senegalietis karys su ginklu

David Diop

NAKTĮ VISŲ KRAUJAS JUODAS

Senegalietis Alfa Ndiajė kariauja su prancūzų armija Pirmajame pasauliniame kare. Sušvilpus švilpukui, paklusniai kas rytą kopia iš žemės žaizdomis pramintų apkasų – ir puola. Jo geriausias draugas Mademba Djopas kariauja kartu, bet vieną dieną mėlynakis priešas jam perrėžia pilvą. Mademba Djopas maldauja savo daugiau nei brolį užbaigti jo gyvenimą, tik Alfa Ndiajė nedrįsta. Leidžia draugui mirti baisiose kančiose.

 Susidūręs su savo paties silpnumu, baime ir žiaurumu, Alfa Ndiajė pamažu praranda ryšį su realybe. Jis leidžiasi į kasnaktinius žygius po priešų stovyklą keršyti už draugo žūtį, išpirkti savo nuodėmę.

 Hipnotizuojantis ir stebinantis, persmelktas žodinio pasakojimo tradicijos ir šiek tiek magijos „Naktį visų kraujas juodas“ – sakmė apie gedulo ir beprasmio karo sužeistą žmogų, iš lėto nyrantį į beprotybę.

Žmogaus šešėlis geltoname rūke

Lisa Gardner

NEATSARGUS ŽINGSNIS

Timotis O’Dėjus buvo patyręs žygeivis. Vis dėlto išvykęs į kalnus su savo geriausiais draugais švęsti bernvakario, jis jau pirmąjį vakarą dingo be pėdsakų. Liko tik sielvartaujantys tėvai, kaltės slegiami draugai ir daugybė nesutampančių detalių.

Frenkei Elkin laukinė gamta visiškai svetima, tačiau ji moka rasti dingusiuosius. Perskaičiusi, kad Timočio tėvas organizuoja paskutinę paiešką, moteris nusprendžia vykti į Vajomingą. Nors gelbėtojai nenori jos priimti į savo grupę, Frenkė prie jos prisijungia. Bet kuo toliau jie žygiuoja į kalnus, tuo labiau aiškėja, jog tyruose vyksta pavojingi dalykai arba kažkas bando jiems sukliudyti tęsti žygį.

Knygos antraštė užrašyta ant žmogaus silueto užklijuotos juodos lipnios juostos

Patricia Gibney

DINGUSIEJI

Kai katedroje aptinkamas moters kūnas, o po kelių valandų randamas medyje prie savo namų pasikoręs vyras, tyrimui vadovauti iškviečiama detektyvė Lotė Parker. Ant abiejų kūnų kojų pastebimos tokios pačios negrabiai padarytos tatuiruotės. Akivaizdu, kad aukos susijusios, bet kaip?

Tyrimas Lotę nuveda į Šventosios Angelės namus — buvusią vaikų prieglaudą, kurioje kadaise šeimininkavo keletas parapijos kunigų. Pasirodo, su šia vieta ir pačios detektyvės šeimą sieja tamsi gija. Netikėtai byla įgauna asmeninį pobūdį. Lotei pradėjus sieti naujausias aukas su prieš kelis dešimtmečius įvykdytomis, bet taip ir neištirtomis žmogžudystėmis, dingsta du paaugliai. Detektyvė privalo rasti žudiką, kol neatsirado daugiau aukų, bet ar tirdama bylą ji nesukels didžiulio pavojaus savo vaikams?

Bėganti pora romėniškų skaičių rate

Robert Galbraith

NERAMUS KRAUJAS

Privačiam detektyvui Kormoranui Straikui lankant savo šeimą Kornvalyje, pagalbos į jį kreipiasi moteris su prašymu ištirti, kas nutiko jos motinai, paslaptingai dingusiai prieš keturiasdešimt metų – 1974-aisiais. Savo, kaip detektyvo, karjeroje Straikas dar nėra turėjęs tokios senos ir vis dar neištirtos bylos, tad iššūkį priima. Kartu su ištikimąja partnere Robina Elakot (kuri turi rūpesčių dėl skyrybų, nepageidaujamo vyrų dėmesio ir jausmų Straikui) Kormoranas bylos pėdsakais leidžiasi į praeitį.

Straiką, pamažu narpliojantį painų užuominų, įkalčių ir įtarimų kamuolį, tyrimo gijos veda prie psichopato žudiko maniako, astrologijos, taro kortų ir toli gražu ne itin patikimų liudininkų. Kormoranas su Robina gana greitai įsitikina, kad net ir tokios senos bylos gali būti mirtinai pavojingos.

Širdis išraizgyta iš juodos juostelės

Romy Hausmann

NUOSTABI DIENA

Jau keturiolika metų dingsta jaunos mergaitės. Raudonomis juostomis paženklintose vietose jos randamos nužudytos. Policijai niekaip nepavyksta susekti nusikaltėlio. Tačiau vieną vakarą dukters Anės akivaizdoje sulaikomas garsus filosofijos profesorius ir antropologas Valteris Lesniakas. Jis apkaltinamas dešimties mergaičių nužudymu. Profesorius Mirtis – taip jį pramena bulvarinė spauda. Tačiau jo duktė pasiryžusi įrodyti tėvo nekaltumą. Taip prasideda jos kelionė po tamsiausius žmogaus sielos užkaborius…

Žmogus skuba pasislėpti po medžiu

William Kent Krueger

ŽAIBO LAUKYMĖ

Orora – mažas miestelis, įsikūręs Minesotos sengirėse Geležies ežero pakrantėje. 1963 metų vasarą dvylikamečiui Korkui OʼKonorui – tai visas pasaulis, kurį pažįsta kaip savo penkis pirštus. Tačiau miško laukymėje jis aptinka medyje kybančius palaikus, ir tada prasideda virtinė įvykių, kurie priverčia suabejoti viskuo, kas tame pasaulyje jam atrodė savaime suprantama ir miela.
Korko tėvas Liamas OʼKonoras – apygardos šerifas, ir jo pareiga yra patvirtinti savižudybės versiją, kaip rodo visi įkalčiai ir faktai. Vis dėlto Korkas jo šešėlyje imasi ieškoti savų atsakymų, ir galų gale tėvui su sūnumi tenka nelengvas išbandymas pasirinkti, ko iš tikrųjų klausyti – galvos, sakančios, kas yra tiesa, ar širdies, kuri žino, kas yra teisinga.

Mergina prisidengusi skėčiu

Ana Johns

MERGINA BALTU KIMONO

Japonija 1957 metais. Tėvas nusprendžia ištekinti septyniolikmetę Naoko už verslo partnerio sūnaus, kad sutvirtintų šeimos padėtį konservatyvioje Japonijos visuomenėje. Tačiau Naoko myli kitą – amerikiečių karinio jūrų laivyno jūreivį, tai yra gaijin, svetimšalį, ir nori už jo ištekėti, nors tai užtrauktų didžiulę gėdą visai šeimai. Paaiškėjus, kad po širdimi nešioja amerikiečio kūdikį, jai tenka palikti tėvų namus.

Amerika mūsų dienomis. Vėžiu mirštantis tėvas perduoda Tori laišką. Tai, ką jame perskaito, priverčia merginą suabejoti viskuo, ką iki šiol manė žinanti apie savo tėvą ir šeimą. Siekdama išsiaiškinti tiesą, Tori keliauja per pusę pasaulio į atokų Japonijos pajūrio miestelį.

merginos atvaizde plaukiantis būrlaivis

Lizzie Pook

MĖNESIENA IR PERLŲ IEŠKOTOJO DUKRA

1886 m. Vakarų Australija. Iš Londono išplaukęs laivas po kelių mėnesių jūroje pagaliau pasiekia Banino įlankos krantus. Jaunutė Eliza Braitvel ir jos šeima nuo denio stebi neįprastus naujuosius namus. Tai vieta, kurioje išgyventi nelengva, o sėkme čia džiaugiasi tie, kurie nesibijo vandenyno gelmių, slepiančių didžiules perlų kriaukles. Ne vienas vyras, suviliotas pažadų pralobti, ryžtasi viskam, kad tik gautų perlų.

Praėjus dešimčiai metų į krantą vėl atplaukia laivas – šį kartą grįžtantis iš kelis mėnesius trukusios perlų ieškojimo ekspedicijos. Jo kapitonas – ekscentriškasis Elizos tėvas, tik namo parplaukusiame laive jo nebėra. Miestelyje ima sklisti gandai apie sukilusią laivo įgulą ir žmogžudystę. Užsispyrusi Eliza tiki, kad ji vienintelė gali išsiaiškinti, kur dingo jos tėvas ir kas iš tiesų nutiko laive.

Merginos su alyvų spalvos sijonais

Martha Hall Kelly

ALYVŲ MERGAITĖS

 Niujorko aukštuomenės atstovė Karolina Feridei visa galva panirusi į darbą Prancūzijos konsulate. Kai 1939 metų rugsėjį Hitlerio armija įsiveržia į Lenkiją, o netrukus nusitaiko į Prancūziją, jos gyvenimas įgauna naują kryptį.

Vandenyno nuo Karolinos skiriama jaunutė lenkaitė Kasia Kuzmerik įsitraukia į pogrindinį pasipriešinimo judėjimą ir jos saugumui iškyla pavojus. Slegiančioje budrių akių ir įtarių kaimynų aplinkoje vienas klaidingas žingsnis gali turėti itin skaudžių pasekmių.

Jauna ambicinga vokiečių gydytoja Herta Oberhoizer laikraštyje aptinka skelbimą, siūlantį darbą moterų pataisos darbų stovykloje. Vos įsidarbinusi supranta, kad pateko į kruopščiai saugomų paslapčių pasaulį. Su Ravensbriuko koncentracijos stovyklos kalinėmis naciai atlieka žiaurius eksperimentus.

Natiurmortas su vaisiais

Claire Fuller

SLYSTANTI ŽEMĖ

Dvyniai Džinė ir Džulijus, sulaukę penkiasdešimt vienų, vis dar gyvena su motina Dote. Trobelė atokiame Anglijos kaime daug metų teikė jiems saugų prieglobstį nuo sparčiai modernėjančio pasaulio. Džulijus šiek tiek uždirba statybose ar aplinkiniuose ūkiuose, Dotė su Džine augina daržoves, laisvalaikiu visi drauge muzikuoja. Pašalinių akimis, skurstanti šeima gyvenimu nesiskundžia – namie jiems jauku ir gera.

Tačiau vieną dieną uždarą jų pasaulėlį sukrečia netikėta Dotės mirtis. Dvyniams tenka susidurti su rūsčia tikrove – dėl skolos už nuomą jie priversti išsikraustyti. Ateities perspektyvų viliojamas Džulijus blaškosi tarp ištikimybės seseriai ir noro gyventi savarankiškai, o Džinė vargsta ieškodama darbo ir naujų namų sau ir broliui. Į dienos šviesą viena po kitos ima kilti praeities paslaptys, priverčiančios dvynius suabejoti visą gyvenimą jiems kaltomis tiesomis.

Knygos antraštė

Lynda Rutledge 

Į VAKARUS SU ŽIRAFOMIS

Vudrou Vilsonas Nikelis nugyveno 105 metus ir jaučia, kad jo laikas artėja prie pabaigos. Išgirdęs, jog žirafoms gresia išnykimas, prisimena pačiam nutikusią istoriją ir supranta, kad negali jos nusinešti į kapus.

1938 metai. Didžioji depresija niekaip nesibaigia. Hitleris grasina Europai, o nuo rūpesčių pavargę amerikiečiai trokšta stebuklo. Juo tampa dvi žirafos, išgyvenusios uraganą Atlanto vandenyne ir išlaipintos Niujorko uoste. Žirafų dar laukia dvylikos dienų kelionė specialiai pritaikytu sunkvežimiu į San Diego zoologijos sodą. Tą sunkvežimį vairuoja jaunas Dulkėtųjų lygumų chuliganėlis Vudrou. Kol žirafos pro aukštai iškirstus langus dairosi į Jungtines Amerikos Valstijas, jų vairuotojas patiria didžiausią savo gyvenimo nuotykį.

Kabulo moters siluetas tarp žalų lapų

 Nadia Hashimi 

ŽIEŽIRBOS LYG ŽVAIGŽDĖS

Kabulas, 1978-ieji. Dešimtmetė Sitara Zamani auga iškilaus Afganistano politiko šeimoje. Aštuntasis dešimtmetis — nuostabių vilčių metas: šaliai vadovauja tokie žmonės kaip pažangusis prezidentas Daudas ir jo patarėjas, mylimas Sitaros tėvas. Tačiau šviesią Sitaros vaikystę aptemdo komunistinis perversmas, kuris pražudo prezidentą ir visą jo rūmų aplinką. Lieka gyva tik Sitara.

Sargybinis Šairas slapta išgabena mergaitę iš rūmų; Sitara apsigyvena pas JAV diplomatę, kuri ją įsivaikina ir augina Amerikoje. Sitara gauna naują vardą Arijana Šepard, pasineria į studijas, galiausiai tampa garsia chirurge. Bet Arijanai tenka nuolat tvardyti savo jausmus dėl vaikystėje patirtos traumos ir žlugdančios netekties.

Niujorkas, 2008-ieji. Po lemtingosios nakties Kabule praėjus trisdešimčiai metų, Arijanos gyvenimą vėl sudrebina jos kabinete pasirodęs pagyvenęs pacientas — žmogus, kurio ji daugiau niekada nesitikėjo pamatyti, — ją išgelbėjęs, bet galbūt išžudęs jos šeimą kareivis Šairas… Supratusi, kad neradusi tiesos negalės ramiai gyventi, ji leidžiasi ieškoti atsakymų — vyksta į Kabulą, korumpuotos vyriausybės ir Talibano fundamentalistų mūšio lauką, lydima praeities šešėlių temdomo mylėto ir prarasto pasaulio prisiminimų.

Mergina su geltona suknele skrendančių lėktuvų ir žydinčio dvaro apsuptyje

Dinah Jefferies

TOSKANOS GRAFIENĖ

1943-ieji, Italija. Grafienė Sofija de Korsi viliasi, kad karas aplenks jų jaukų dvarą Toskanoje, tačiau viskas pasikeičia gatvėse nevaldomai ėmus siausti juodmarškiniams ir į gretimus kaimus suplūdus vokiečių kariams. Desperatiškai trokšdama pasipriešinti, grafienė sutinka savo namuose priglausti sužeistą britų radistą. Šią paslaptį Sofijai teks saugoti ne tik nuo priešų žvalgų, bet ir nuo savo pačios vyro.

Amerikoje užaugusi italė Maksina atvyksta į Toskaną turėdama misiją įsilieti į vietinių partizanų būrius ir sustiprinti jų ryšį su Sąjungininkais. Vieną popietę netikėtai išdygusi ant Sofijos namų slenksčio ir pasiūliusi drauge tęsti kovą, maištautoja Maksina niekaip negali išmesti iš galvos dar Romoje sutikto pasipriešinimo dalyvio Marko…

Mergina su automobiliu prie jūros žvelgia į tolį

Karen Swan

VASARA BE TAVĘS

Rovena Tipton – sėkmės lydima fotografė, gyvenanti Londone su gražuoliu vaikinu Matu. Jie kartu jau vienuolika metų, ir Rovena įsitikinusi – tik laiko klausimas, kada jų meilės istorija pasieks trokštamą ilgai ir laimingai. Tačiau taip atrodo Rovenai, o Matas turi kitų planų. Prieš užmaudamas žiedą Rovenai ant piršto jis nori padaryti pauzę, vėl sugrąžinti pirmų susitikimų ugnį į jau patogiais virtusius santykius. Jis nusprendžia pusmečiui vykti į Kambodžą. Vos po dviejų dienų. Vienas.

O Rovena sopančia širdimi keliauja į Niujorką fotografuoti prabangių vestuvių. Tačiau trumpa kelionė, turėjusi praskaidrinti niūrią Londono kasdienybę be Mato, tampa gyvenimą keičiančiu vasaros nuotykiu. Netikėtas susitikimas atveda merginą iki elitinių Long Ailando paplūdimių, kur su trimis nepažįstamaisiais ji visą vasarą dalysis prabangia vila.

Vasara įsibėgėja: prabangiuose kokteilių vakarėliuose ir spindinčiuose teniso aikštynuose mezgasi naujos pažintys, verslo sandoriai ir intrigos. Prasideda naujas Rovenos gyvenimo etapas, į kurį mergina priversta įsiliesti ir jį – vyrą, pavertusį pirmąjį jos vakarą Ist Hamptone pragaru.

Vyro ir moters siluetai virš miesto atskirti ryškiai geltonomis knygos antraštės raidėmis mėlynai raudoname   fone

Mark Miller

VIDURNAKTIS. NIUJORKAS!

Lorena dirba reklamos agentūroje Paryžiuje. Prieš daug metų ji neteko tėvo, garsaus galerijos savininko, jis buvo nušautas, o nusikaltėlis nerastas. Nepažįstamasis, teigiantis, kad nužudė jos tėvą ir dabar ketina nužudyti ją, atakuoja trumposiomis žinutėmis. Todėl Lorena nudžiunga sulaukusi pasiūlymo vadovauti agentūrai Niujorke – ji tikisi, kad ten bus ramu ir persekiotojas jos neras.

Leo – jaunas dailininkas iš Niujorko. Jis ką tik išėjo iš kalėjimo už žymių dailininkų darbų klastojimą ir pardavimą. Sugrįžęs Leo sulaukia nepageidaujamų svečių. Turtingas kolekcininkas, kurį jis apgavo, nori priversti Leo sumokėti už patirtą žalą ir reikalauja 2 milijonų dolerių.

Atvykusi į Niujorką, Lorena užpuolama Centriniame parke. Likimas taip susiklosto, kad netoliese esantis Leo padeda merginai apsiginti. Persekiotojas randa ją ir čia. Kai Leo išgelbsti Loreną, jų likimai susipina: abu drauge turi įveikti tykančius mirtinus pavojus ir nugalėti visas kliūtis.

Niūrių spalvų augalų lapai

Jane Morris Goodall, Douglasas Abramsas

VILTIES KNYGA

Remdamiesi dešimtmečius trukusiais tyrinėjimais, išplėtusiais mūsų supratimą apie tai, ką reiškia būti žmogumi ir ką turime daryti, kad sukurtume geresnį pasaulį, pašnekovai aptaria svarbius klausimus: kaip išsaugoti viltį, kai viskas atrodo beviltiška? Kaip išugdyti viltį savo vaikams? Koks ryšys tarp vilties ir mūsų veiksmų?

Knygoje pasakojamos jaudinančios ir įkvepiančios istorijos iš J. Goodall gyvenimo, pateikiamos unikalios nuotraukos. Aptardama patirtis, kurios formavo jos įsitikinimus, J. Goodall atskleidžia, kaip tapo vilties pasiuntine. Ir pirmą kartą pasidalija mintimis apie jos laukiantį kitą – svarbiausią ir turbūt paskutinį – savo nuotykį.

Moteris su šuniu sėdi ant geltono autobusiuko prie jūros

Suleika Jaouad 

TARP DVIEJŲ PASAULIŲ

Suleika Jaouad po universiteto baigimo išvyksta į Paryžių įgyvendinti savo svajonės ir tapti karo korespondente. Tačiau tikrasis pasaulis, į kurį ji taip veržėsi, pasiunčia ją visiškai kitur.
Viskas prasideda nuo niežulio, primenančio tūkstančius nematomų uodų įkandimų, vėliau prisideda sekinantis nuovargis. Likus kelioms savaitėms iki dvidešimt trečiojo gimtadienio, ji išgirsta diagnozę ir tai, kad tėra 35 procentų tikimybė išgyventi. Gyvenimas, apie kurį Suleika svajojo, subyra it kortų namelis. Ji ketverius metus praleidžia ligoninėje kovodama už savo gyvybę ir rašydama savo gyvenimo sagą The New York Times skiltyje.

Pagaliau Suleika išeina iš ligoninės palatos pasveikusi. Tačiau greitai įsitikina, kad tai nėra jos kelio į išgijimą pabaiga. Ji praleido 1 500 dienų siekdama vieno tikslo – išgyventi. O šį tikslą pasiekusi, nežino, ką daryti toliau.

Vaikas įsikibęs į automobilio galą

Davidas Crow

BLYŠKIAVEIDIS MELAS

Augdami Navahų indėnų rezervate Deividas Krou ir brolis bei sesės dievino savo tėvą, savamokslį čerokį Terstoną Krou, kuris mėgo girtis vaikams savo žygdarbiais Antrojo pasaulinio karo metais. Tačiau laikui bėgant Deividas atrado kitą Terstono Krou pusę – buvusį kalinį su savo etikos kodeksu, pateisinančiu žiaurumą, smurtą, melą ir net žmogžudystę. Mušdamas ir tokiu būdu baugindamas Deividą, Terstonas privertė berniuką vykdyti jo nusikalstamus planus. Deivido mama, turinti psichikos problemų ir neįstengdama tinkamai pasirūpinti vaikais, negalėjo jo apsaugoti.
Ryžtingam ir darbščiam Deividui pavyko įstoti į universitetą ir pasiekti profesinę sėkmę. Pagaliau atradęs savyje drąsos pasipriešinti nusikalstamiems tėvo reikalavimams, jis nesąmoningai įsivelia į keršto planą ir yra priverstas stoti į lemiamą dvikovą su nuožmiuoju Terstonu Krou. Deividas turi tik dvidešimt keturias valandas, kad pergudrautų savo tėvą – genialų psichopatą, kuris gyrėsi, kad treji metai, praleisti liūdnai pagarsėjusiame San Kventino kalėjime, buvo lengviausias laikas jo gyvenime.

Verified by MonsterInsights