Į biblioteką sugrįžo broliai Černiauskai

Rugpjūčio 1 d. minėjome kraštiečio, Molėtų garbės piliečio Mindaugo Černiausko jubiliejų ir šia proga bibliotekoje atidarėme fotomenininkų brolių Algimanto ir Mindaugo Černiauskų parodą „Pėdos fotografijoje”. Tai jau antroji brolių Černiauskų paroda, surengta Molėtų viešojoje bibliotekoje.

Brolį garbios sukakties proga sveikino ne tik Algimantas Černiauskas, bet ir iš Žemaitijos atvykęs brolis Vytautas Rutkauskas. Šis trio patvirtino ir netgi išplėtė A. ir M. Černiauskų kūrybinį duetą apibūdinančią frazę: „Keturios akys – vienas regėjimas“. Atidus žvilgsnis į gyvenimą, į žmones ir į vertybes atsiskleidžia ne tik jų fotografijoje, bet ir žodžiuose. Renginio metu broliai dalinosi mintimis apie fotografijų perskaitymą, organizuojant parodas cenzūros metais kilusius iššūkius, sovietinės okupacijos metų skaudulius, iš tėvų žemės kylančią jėgą ir jos gebėjimą prisiminti, kai mes patys to nebesugebame. Renginio žiūrovai taip pat išgirdo džiugią žinią – ateinančiais metais dienos šviesą išvys ketvirtoji A. ir M. Černiauskų fotografijos knyga.

Šventė baigėsi gražiais sveikinimo žodžiais: jubiliatą pasveikino Molėtų rajono meras Saulius Jauneika, gausiai susirinkusi Černiauskų šeima, bičiuliai, bibliotekininkai, molėtiškiai ir giedraitiškiai… Darniai ir nuoširdžiai Mindaugui Černiauskui nuskambėjo „Ilgiausių metų.“

Dėkojame dalyviams ir renginio žiūrovams už skirtą laiką, šiltas emocijas. Norinčius apsilankyti parodoje informuojame, jog tą padaryti galite iki rugsėjo vidurio. Paroda eksponuojama Molėtų viešosios bibliotekos (Inturkės g. 4) laiptinės galerijoje ir konferencijų salėje.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Nuotraukos – Auritos Petrulytės

Verified by MonsterInsights