Virtualioje filosofijos skaitykloje #50 svečiavosi Karlas Jaspersas ir jo keliamas kaltės klausimas

Šįkart skaitykloje skaitėme Karlo Jasperso Kaltės klausima (vok. Die Schuldfrage(1946)), buvo kalbama apie kaltę, jos rūšis ir įtaką individui.

Karl Jaspers – XX a. pr. – XX a. vid. vokiečių filosofas ir psichiatras, daręs didelę įtaką šiuolaikinei teologijai, psichiatrijai ir filosofijai. Dažniausiai siejamas su egzistencializmu. Po Didžiojo karo jis kėlė klausimą, kiek mes patys esame atsakingi už įvykusią tragediją, kaip su ja susiję – kaltės klausimą.

Virtuali filosofijos skaitykla vyksta pirmadieniais, 18:00 val. Dalyvių laukia dar dvi profesionalių filosofų paskaitos ir 8 susitikimai, kurių metu bus aptariami savaitės skaitiniai. Kiekvieną savaitę dalyviai gaus skaityklos kuratorės, filosofės prof. Linos Vidauskytės parinktą tekstą, kuris bus pristatomas ir aptariamas pirmadienį virtualaus susitikimo metu.

Prie Virtualios filosofijos skaityklos kviečiame prisijungti visus susidomėjusius. Skaitykla yra nemokama, neįpareigojanti (kiekvienas pasirenka pats, ar jis nori aktyviai dalyvauti diskusijoje, ar nori pasiklausyti kitų), bet neabejotinai praturtinanti ir skatinanti pamąstyti apie įvairius dalykus, procesus ir reiškinius kitu kampu.

Registracija į skaityklą: skaityklamoletai@gmail.com. Užsiregistravę gausite nuorodą prisijungimui.

Dėl ištraukos kreiptis el.paštu: skaityklamoletai@gmail.com
Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Partneriai: Molėtų gimnazija, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Zarasų viešoji biblioteka.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights