Poetas, „atrastas” Skulptūrų parke. Teatrinė pažintis su Antanu Kalanavičiumi

Rugsėjo 26 d. Skulptūrų parke vyko teatrinis pasivaikščiojimas „Nedingęs”. Vaikštoma buvo po dramatiško likimo poeto Antano Kalanavičiaus gyvenimą ir kūrybą.

Spektaklio „Nedingęs“ idėjos autorės ir aktorės – gerai žinomos aktorės Jurga Kalvaitytė, Vitalija Mockevičiūtė ir Neringa Varnelytė, scenografė – Elvita Brazdylytė, prodiusavo teatras „LABAS”.

A. Kalanavičius – XX a. aštuntojo ir devintojo dešimtmečio poetas, ilgai likęs nuošalėje, nedalyvavęs literatūriniame Lietuvos gyvenime, tituluotas paskutinius lietuvių poezijos pagoniu. Jo poezija ypač turtinga kalba, stilius laisvas ir nepriklausomas, linkstantis į avangardizmą.

Žiūrovai ir žiūrovės teigiamai atsiliepė apie šį spektaklį – pasivaikščiojimą, pasakojo, jog buvo labai įdomu, o ir aktorėms labai patiko parkas – įvairios jo erdvės puikiai pasitarnavo vaidinant skirtingus spektaklio epizodus. Oro sąlygos taip pat buvo puikios ir taip pat prisidjo prie teigiamų dalyvių įspūdžių.

Dėkojame aktorėms, scenografei ir prodiuseriams už išskirtinio formato renginį, kuris ne tik žavi savitu pateikimu, bet ir atveria duris į daugeliui nepažinto poeto Antano Kalanavičiaus gyvenimą ir kūrybą.

Nuotraukos Daivos Šilinskaitės ir Janinos Vyšniauskienės
Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights