Rudens naujienos Vaikų skaitykloje/spalis

tėtis žaidžia su vaikais darželyje

Tomas Dirgėla

Tėtis darželyje

Ar tėčiai gali lankyti vaikų darželį?

Jonė užsispyrė likti namie, tad jos tėtis nusprendė eiti į darželį vietoj jos. Aišku, mergaitė tokio nuotykio tikrai nepraleis! Jonės tėčio pasirodymas daželyje sukelia tikrą šurmulį. Prasideda pati smagiausia ir keisčiausių nutikimų kupina diena!

du berniukai sėdi ant žemės, valgo ir geria arbatą

Martin Widmark

Robotukas

Ar kada pasvajojai, kaip būtų puiku turėti robotuką, kuris už tave atliktų visus sunkius ir nemalonius darbus? Na, pavyzdžiui, sutvarkytų kambarį, o paskui paruoštų ir atneštų ką nors skanaus užkąsti. Ir dar kryžiažodžius padėtų spręsti!

Broliai Rutgeris ir Valteris taip ilgai troško tokio pagalbininko, kad ėmė ir jį sumeistravo. Ohoho, koks puikus robotukas pavyko – tas šaunuolis viską sugeba!

Bėda ta, kad naujasis įnamis kasdien darosi vis sumanesnis…

meškiukas ir varna eina į mokyklą su gėlėmis rankose

Benas Bėrantas

Pirmokykla

Mokykla – dar nepatirtas nuotykis kiekvienam būsimam pirmokui. Todėl voveriukas Tiklis ir varniukas Kirnis šiai dienai ruošėsi labai atsakingai. O tada iš meškino Bubilo sužinojo, kad vėluoja! Pasiryžę suspėti laiku draugai nė nenutuokia, kad pirmokykla iš tiesų arčiau, nei atrodo.

kūdikis sėdi ant aukštos kėdutės, o berniukas dedasi ant galvos kaukę

Ignė Zarambaitė

Manęs nėra

Kai Motiejus sužino, kad netrukus turės mažą broliuką, nė kiek nenudžiunga. Jam kur kas labiau norėtųsi šuns. Mažylis atima visą tėvų laiką, tad Motiejus pasijunta nereikalingas. Ir sugalvoja planą, kaip tai ištaisyti. Žaisminga ir tuo pačiu jautri istorija apie naujo šeimos nario atsiradimą ir kylančius iššūkius padės vaikams ir tėvams geriau suprasti savo jausmus.

ant lapės galvos sėdi pelytė, o barsukas sėdi šalia pievoje

Giorgio Volpe, Paolo Proietti

Vienas, du, trys

Gera turėti draugą!
Tik kartais net gražiausia draugystė būna sunki. Miegapelė Kvikis kiekvieną rudenį ruošiasi žiemos miegui, o lapinas Rudis laukia pavasario, kol vėl galės pamatyti bičiulį.

Tačiau šią žiemą Rudis susirado dar vieną draugą… Būtų gražu juodu su Kvikiu supažindinti. Bet kas bus, jei žvėreliai vienas kitam nepatiks? Arba – dar baisiau – taip susibičiuliaus, kad Rudis taps nereikalingas? Gal geriau nieko nesakyti?
O gal trys geriau nei du!

vasarą princesė ir kiti dvariškiai vaikšto pievoje

Violeta Palčinskaitė

Aš vejuos vasarą

Pienės Pūko mieste gyvena daugybė nepaprastų herojų: mama Pienė, verdanti visiems vakarienę, miesto galva Nasturtas, jo žmona Konvalija, Braškė, kurią nelaiku nuraškė… Ir, deja, kmynai – pikti Pienių miesto kaimynai. Šiame vasaros mieste susitinka pačios svarbiausios žmogiškosios vertybės: draugystė, grožis ir tiesa.

Suvaidinta šimtuose teatrų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, pamėgta vaikų ir suaugusiųjų „Aš vejuos vasarą“ – stebuklinga istorija apie laimę ir apie tai, kaip nelengva ją išsaugoti.

berniukas glosto arklio galvą

Saško Dermanskij

Merė

Kovalčiukų šeimos kasdienybę aukštyn kojomis apverčia neįtikėtinų ir netgi pavojingų įvykių virtinė. Staiga šulinyje dingsta visas vanduo, o nekalbantis Andrijkas su jaunėle sesute Marijka kieme aptinka keistuolį šulininį Metodijų. Tuo tarpu tėtis yra priverstas nepaprastą lenktyninę kumelę Merę, su kuria Andrijkas užmezgė ypatingą ryšį, parduoti klastingajam ponui Sukiniui. Ir tai tik nenuspėjamos istorijos pradžia!

Ar šeimai pavyks sutelkti jėgas ir atgauti viską, kas buvo prarasta? O gal laimės nusipelno tik tas, kuris sugeba pasiaukoti dėl kitų?

berniukas skrenda ant šluotos

J. K. Rowling

Kvidičo istorija

Populiariausia knyga Hogvartso mokyklos bibliotekoje – ją privalo turėti kiekvienas kvidičo ir Hario Poterio gerbėjas!

Jei esate svarstę, iš kurgi atsirado Aukso Šmaukštas, kaip išrasti muštukai arba kodėl ant Vigtono „Klajūnų“ uniformų puikuojasi kapoklė, privalote perskaityti „Kvidičo istoriją“. Šią neįkainojamą knygą kasdien atsiverčia jaunieji kvidičo gerbėjai visame pasaulyje.

oro balionu skrenda žmogus ir gyvūnai

Philip Pullman

Laira Belakva

Šioje knygoje „Laira Belakva“ rasite du atskirus kūrinius: „Lairos Oksfordas“ ir „Kartą Šiaurėje“. Abiejuose sutinkami tie patys veikėjai kaip ir garsiosiose autoriaus knygų serijose, vaizduojamos kai kurios puikiai atpažįstamos vietos – visa tai leidžia dar kartą panirti į nuostabų ir vaizdingą autoriaus kuriamą pasaulį, tačiau kūriniai bus lengvai suprantami ir neabejotinai suteiks malonumą bei leis pamilti Pullmano kūrybą ir naujam skaitytojui.

berniukas leidžia aitvarą į dangų

Leslie Connor

Visiems stot – eina garbusis Peris Kukas

Periui Kukui vienuolika ir jis gyvena… kalėjime. Tačiau pats Peris, žinoma, niekuo nenusikalto. Mėlynosios upės centre bausmę atlieka jo mama.

Pasikeitus įkalinimo vietos tvarkai paaiškėja, kad Peris nebegalės čia daugiau likti. Jam teks išeiti į laisvę ir pradėti viską iš naujo – kitoje šeimoje ir be mamos.

Kaip gyventi visiems įprastą gyvenimą, jei nieko panašaus į tai iki šiol nepatyrei?

„Visiems stot – eina garbusis Peris Kukas“ – tai jaudinantis pasakojimas apie gebėjimą mylėti, atleisti ir rasti viltį net sunkiausiu metu.

žmonės važiuoja dviračiais naktį į namą ant kalno

Kelly Barnhill

Beveik tikra Džeko istorija

Iš tiesų Džekas nė neįsivaizduoja, kiek paslapčių, keistenybių ir stebuklų slypi miestelyje. Iš kur jam žinoti, kad Heizelvudo gyventojai jo jau labai seniai laukia? Juk namie Džeko beveik niekas niekada išvis nepastebi – pernelyg dažnai atrodo, tarsi būtų visai nematomas. O čia, regis, net namo sienos jaučia jo buvimą. Kuo toliau, tuo daugiau keistų paslapčių iškyla į paviršių. Kas iš tiesų yra Džekas?

Niuberio medalio prizininkės Kelly Barnhill debiutinė knyga „Beveik tikra Džeko istorija“ – šiurpiai įtraukiantis pasakojimas apie magiją, draugystę ir pasiaukojimą.

žmogus eina keliu naktį, tolumoje matosi namas

Patrick Ness

Septynios minutės po vidurnakčio

„Septynios minutės po vidurnakčio“ – jautrus, sielą gydantis pasakojimas apie trylikametį Konorą. Jo mama sunkiai serga. Vieną naktį berniuką aplanko siaubūnas kukmedis. Paprastai jis ateina pas žmones tik tada, kai sprendžiamas gyvybės ir mirties klausimas. Siaubūnas papasakoja tris istorijas ir padeda Konorui suvokti painias savo mintis ir jausmus.

Nuo to laiko, kai mama susirgo sunkia liga, Konoras kas naktį sapnuoja košmarą. O po vidurnakčio berniuką aplanko siaubūnas. Jis papasakoja tris neįprastas, susimąstyti skatinančias istorijas.

žmogaus galva naktį šviečiant mėnuliui

Antje Babendererde

Lakotų mėnulis

Oliveriui penkiolika, jis turi nuostabią merginą ir yra laimingas. Tiksliau, buvo laimingas: kol viskas taip puikiai klostėsi, jo mama įsimylėjo patį tikriausią indėną ir nusprendė už jo ištekėti. Dabar teks ne tik kraustytis į Ameriką, bet dar ir gyventi indėnų rezervacijoje Pietų Dakotoje.

Įprastas Oliverio gyvenimas subyra į šipulius. Nori to ar ne, jam teks iš labai arti susipažinti su lakotų genties kultūra, papročiais, džiaugsmais ir problemomis. Oliverio laukia patirtys, apie kurias nebūtų drįsęs nė pasvajoti.

Kai penkiolikmečio Oliverio mama praneša sūnui, jog išteka už indėno ir nuo šiol jiedu kraustysis į rezervatą Pietų Dakotoje, vaikino pasaulis sugriūna. Jam tenka palikti gimtąją Vokietiją, draugus ir mylimą merginą. Nenuostabu, kad Oliveris nė kiek tuo nesidžiaugia ir visai nenori gilintis į lakotų genties papročius, džiaugsmus ir vargus – o vargų nemažai, nes rezervacijoje žmonės nuolat kovoja su skurdu, alkoholizmu, diskriminacija. Nepaisant sunkumų, indėnai kiekvieną dieną pasitinka su šypsena. Oliveriui reikės daug ko išmokti.

Verified by MonsterInsights