Per Temzės upę į save. Agnės Ritos Kučinskaitės fotoparodos ir knygos „River“ pristatymas

Spalio 20 d. vakarą Molėtų viešojoje bibliotekoje buvo atidaryta nauja paroda. Šį kartą visą mėnesį bibliotekos lankytojus pasitiks molėtiškės fotomenininkės Agnės Ritos Kučinskaitės fotografijos iš ciklo „River“.

Atidarymo metu autorė plačiau pristatė šį savo ciklą, taip pat nugulusį ir į knygą. „River“ gimė A. R. Kučinskaitei gyvenant Londone. Ji nusprendė pėsčiomis nukeliauti iki šios gerai žinomos ir nuo Londono gyvenimo neatsiejamos upės ištakų. Per dvi savaites trukusią kelionę ji fotografavo įvairias upės vietas, skirtingas jos apylinkes, skirtingus vandenis ir tėkmę. Kaip teigia pati autorė, eidama ir fiksuodama Temzę ji dar nežinojo, kas iš viso to gausis, ką tiksliai ji veiks su tomis fotografijomis, kur jas panaudos.

Menininkė taip pat prisipažino, jog kelionė link upės ištakų tuo pačiu buvo ir kelionė į savo vidų – pilna apmąstymų, atradimų ir refleksijų. Į knygą sudėtas fotografijas papildo A. R. Kučinskaitės dienoraščio, pildyto keliaujant palei Temzę, ištraukos. Parodos atidarymas buvo jaukus ir atviras, žiūrovai džiaugėsi į Molėtus sugrįžusia menininke, norėjo geriau pažinti ją ir jos fotografiją, tad klausimas vijo klausimą ir taip išsivystė įdomi diskusija. Dėkojame visiems prisidėjusiems prie šios parodos organizavimo ir visiems dalyvavusiems jos pristatyme.

Austėjos Jasaitienės ir Nijolės Stančikienės nuotraukos.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights