Istorinė atmintis iš Friedricho Nietzschės perspektyvos

Mūsų kultūroje istorinė atmintis vaidina esminį vaidmenį. Mokomės istorijos mokykloje, mieste ar kaime mus supa įvairūs praeities reliktai arba šiuolaikiniai paminklai, rodyklės, nurodančios į istorinį įvykį ar asmenybę. Greičiausiai retai pagalvojame: o kam viso to reikia? Jeigu paklaustume, tai atsakymas būtų
maždaug toks: o tai kaip gyventi be istorijos, be praeities prisiminimo? Jau 55-ajame Virtualios filosofijos skaityklos susitikime skaitėme Friedricho Nietzschės „Apie istorijos žalą ir naudingumą” gilinomės į tai, kaip jis pamėgino svarstyti šį klausimą. F. Nietmanymu, greta priminimo yra būtina ir istorijos užmarštis.
Šįkart kviečiame kartu paskaityti F. Nietzsche’s tekstą „Apie istorijos žalą ir naudingumą”.

Virtuali filosofijos skaitykla vyksta pirmadieniais, 18:00 val. Dalyvių laukia dar viena profesionalaus (-ios) filosofo (-ės) paskaita ir 3 susitikimai, kurių metu bus aptariami savaitės skaitiniai. Kiekvieną savaitę dalyviai gaus skaityklos kuratorės, filosofės prof. Linos Vidauskytės parinktą tekstą, kuris bus pristatomas ir aptariamas pirmadienį virtualaus susitikimo metu.

Prie skaityklos kviečiame prisijungti visus susidomėjusius. Skaitykla yra nemokama, neįpareigojanti (kiekvienas pasirenka pats, ar jis nori aktyviai dalyvauti diskusijoje, ar nori pasiklausyti kitų), bet neabejotinai praturtinanti ir skatinanti pamąstyti apie įvairius dalykus, procesus ir reiškinius kitu kampu.

Registracija į skaityklą: skaityklamoletai@gmail.com. Užsiregistravę gausite nuorodą prisijungimui.

Dėl ištraukos kreiptis el.paštu: skaityklamoletai@gmail.com

Organizatorius – Molėtų rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Partneriai: Molėtų gimnazija, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Zarasų viešoji biblioteka.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights