Rudens naujienos Vaikų skaitykloje/lapkritis

mergaitė sėdi prie stalo ir svajoja apie kelionę traukiniu

Lina Žutautė

Kakė Makė ir magiška kelionė

Keliauti traukiniu – nuostabu, o keliauti su tėčiu Kakei Makei užvis nuostabiausia.

Kakė Makė labai mėgsta keliauti traukiniu, bet kartais ilgai sėdėti vienoje vietoje pasidaro nuobodu. O nuobodulio ji nemėgsta, todėl tuojau sugalvoja, kaip jį nuvyti šalin. Šįkart Kakė Makė su tėčiu ima kurti pasaką. Tokią nepaprastą, kad pasiklausyti ateina net kiti traukinio keleiviai!

sumažinto ūgio moteris su prijuoste, šalia didelė kėdė

Ilona Ežerinytė

Tetulė Liu

Nebejauna moterytė Liucija vieną rytą pabunda, pažvelgia į veidrodį ir mato save sumažėjusią. Ji ir toliau traukiasi, namai, daiktai atrodo vis didesni, todėl tenka kreiptis į gydytoją.

Pasirodo, fiziškai ji visiškai sveika, o jos mažėjimas yra dvasinio pobūdžio – Liucija tiesiog nesiekia tapti dideliu žmogumi, išgarsėti. Jei imtų keisti gyvenimo būdą, stengtųsi patekti į televiziją, susipažinti su įžymiais žmonėmis, galbūt pasveiktų, tačiau tai ne jos būdui. Liucija nutaria priimti save tokią, kokia yra, ir gyventi taip, lyg nieko nebūtų nutikę.

„Tetulė Liu“ – nuostabi žinomos rašytojos Ilonos Ežerinytės istorija apie tai, kas mus daro mažesnius, o kas augina.

šuniukas ir katinas važiuoja su mašina atostogauti

Benas Bėrantas

Čiūčia ir Piratas. Laukiniai nuotykiai

Katinui Piratui nusibodo tupėti namie. Nelengva būti naminiu katinu, kai už miesto plyti tikros džiunglės, viliojančios kvapą gniaužiančiais laukiniais nuotykiais.

Todėl progai pasitaikius jie su šuneliu Čiūčia leidžiasi į rimtą išvyką. Draugai pasiruošę smagiai praleisti laiką ir įveikti visus netikėtumus. O jeigu ir ne, svarbiausia nusiteikimas! Juk kartais taip smagu pabūti laukiniam.

žiemą miške ant kelmo sėdi grufas ir laiko ant kelių vaiką

Julia Donaldson, Axel Scheffler

Grufo vaikas

„Grufo vaikas“ – tai humoru ir išmintimi žavintis skaitytojų pamėgto „Grufo“ tęsinys, kurį vaikai prašys paskaityti dar kartą!

„Grufas pasakė: – Kojos nekiški,
Vaike tu mano, į tamsųjį mišką.“

Tačiau vieną audringą ir vėjuotą naktį grufo vaikas nepaiso tėčio perspėjimo ir paslapčiomis ištipena į pūgą. Juk didžioji baisūnė pelė iš tiesų neegzistuoja… Argi ne?

tigras eina per mišką

Saulė Paltanavičiūtė

Džiunglių istorijos

Gamtininkė Saulė Paltanavičiūtė kviečia leistis į džiungles kartu su džiunglių tyrinėtojais. Sužinosite, kodėl džiunglių stovykloje tyrinėtojai miega hamake, ką jie valgo, kodėl vakare iš stovyklos draudžiama išeiti be žibintuvėlio ir kokie pavojai tyko kiekviename žingsnyje.

Pažinsite džiunglių augaliją, įdomiausius Kosta Rikos džiunglių gyvūnus, suprasite, kodėl jie kartais elgiasi labai keistai ir kaip juos galime apsaugoti.

vaikai siaubo vakarėlyje, berniukas laiko už rankos žmogaus skeletą

Dashiell Fernandez

Padūkėlių mokykla. Siaubo vakarėlis!

Padūkėlių mokykloje kasmet rengiamas Helovino vakarėlis. Lukas, Asimas, dvynukės Klaudija ir Isa bei Karlosas jame dalyvaus pirmą kartą. Šeštokai juos įspėjo, kad tai bus košmariška naktis. Siaubo koridorius, gyvųjų numirėlių pilna klasė, vaišės, kuriose netrūks visokių gyvių ir šikšnosparnių… Draugų laukia daugybė šiurpių nuotykių!

Pasiruošk leistis į nuotykius kartu su jais!

meškiukas Mikė Pūkuotukas

Jane Riordan

Mikė Pūkuotukas. Kadaise gyveno meškiukas: kaip viskas prasidėjo…

Ar pažįsti Kristoferį Robiną, Mikę Pūkuotuką, Nulėpausį, Tigrą ir Paršelį?

Vadinasi, jau esi buvęs Šimtamylėje girioje ir nuotykiavęs su jais drauge. Smagios jų istorijos atgimsta naujoje knygoje. Ji nukelia skaitytoją į pradžių pradžią, kai Mikė dar sėdėjo didžiulėje Harrods parduotuvėje ir laukė, kol jį kas nors nupirks. Ir štai vieną dieną jis pateko į šaunaus mažo berniuko Kristoferio rankas. Netrukus jo namuose atsirado ir Nulėpausis, Paršelis ir visi kiti Šimtamylės girios gyventojai.

ant milžino delno stovi mergaitė ir laiko butelį rankose, iš kurio garuoja skystis

Roald Dahl

DGM

Visi žino, kad MILŽINAI yra pasibaisėtinos išvaizdos kraugeriai. Nuo jų geriau laikytis kuo atokiau!

Bet vieną naktį našlaitę Sofiją pro langą pagrobia MILŽINAS. Laimė, jis ne toks kaip kiti. Jis neryja žmogėkų, o vietoj jų triauškia baisiai dvokiančius agurkliurkius ir geria saldųjį kliukliunadą, kalba labai keistai ir yra… geraširdis! Taip, jis – DIDYSIS GERULIS MILŽINAS. DGM.

Kartu su juo Sofija patirs nuostabiausią nuotykį savo gyvenime! Juodu stos į kovą su niekšingais milžinais ir netgi apsilankys Anglijos karalienės rūmuose.

Tavęs šioje knygoje laukia laaabai daug šmaikščių juokų ir galvoje netelpančių nuotykių.

ant knygos viršelio užrašytas skaičius 13 ir pavadinimas

Amy Morin

13 dalykų, kuriuos daro stiprūs vaikai

Bijai nepritapti? Kartais jautiesi nesaugiai? Nežinia kodėl užgriūva bloga nuotaika? Nuleidi rankas nepriartėjęs tikslo? Nerimauji dėl to, ko negali kontroliuoti?

Būti vaiku, ypač žengiančiu į paauglystę, gali būti labai sunku. Bandai susitvarkyti su viskuo – namų darbais, būreliais, mokykla, draugysčių dramomis ir šeima – stengdamasis sukurti įspūdį, kad puikiai žinai, ką darai. Bet juk kartais viduje jautiesi kiek kitaip, ar ne?

Tu gali tapti tiek išore, tiek vidumi stipresniu žmogumi. Taip, tikrai gali! Paėmęs šią knygą į rankas, tu jau žengi pirmą žingsnį, nes žinai, kad nori jaustis geriau. Dabar ženk antrą žingsnį – atsiversk knygą, skaityk, atlik užduotis ir apmąstyk. Viskas tavo rankose, o ši knyga suteiks tau įrankius, reikalingus norint įveikti net sunkiausius gyvenimo iššūkius.

stovi nematomas berniukas ir ant jo krenta lietaus lašeliai

Eloy Moreno

Nematomas

Berniukas turėjo galią. Galią būti nematomas.
Bet įvyko nelaimė, po kurios jis atsidūrė ligoninėje. Dabar berniukas vėl matomas. O gal tai pasaulis pagaliau praregėjo?
Oficiali versija – tai buvo nelaimingas atsitikimas, bet berniukas žino geriau, tik nesakys.

Trumpais skyreliais pasakojama detektyvą primenanti istorija sukrečia ir verčia skaitytoją spėlioti, kas nutiko, iš trupinėlių dėlioti vis ryškesnį įvykių vaizdą. Autorius labai jautriai ir su nuoširdžia atjauta pasineria į sudėtingą patyčių mokykloje temą, pabrėždamas neįsivaizduojamai didelę abejingumo kainą. Juk blogiau už pačias patyčias – tik abejingumas, kuris kiekvieną iš mūsų gali paversti nematomu.

tamsoje stovi siaubo pilis, apačioje vanduo

J. K. Rowling, Steve Kloves

Fantastiniai gyvūnai. Dumbldoro paslaptys. Originalus scenarijus

Profesorius Albas Dumbldoras žino, kad galingas tamsusis burtininkas Gelertas Grindelvaldas ketina perimti magiškojo pasaulio kontrolę. Negalėdamas sustabdyti jo vienas, jis paveda magiškų gyvūnų tyrinėtojui Njutui Miglapūčiui vadovauti bebaimei grupei, kurią sudaro burtininkai, raganos ir vienas drąsus žiobaras kepėjas. Visi jie vykdydami pavojingą misiją susiduria su seniai pažįstamais ir naujais gyvūnais bei stoja prieš augančią Grindelvaldo sekėjų armiją. Bet kai ant kortos pastatyta tiek daug, ar Dumbldoras dar ilgai sugebės likti nuošalyje?

sėdi paauglys ant žemės ranka parėmęs smakrą

Care Santos

Tiesa

Ar žinot, kuo skiriasi informantas nuo konfidento? Iki tos popietės, kai sutikau seržantą Roichą, ir aš nežinojau.

Informantai policijai teikia vertingos informacijos apie nusikalstamą pasaulį, neretai patys priklauso gaujoms. Su policija bendradarbiauja siekdami apsaugos ar tiesiog suvesti sąskaitas.

Konfidentai įsitrina į gaują ir slapta renka informaciją. Už tai teisėsauga jiems moka pinigus. Konfidentas turi būti gudrus, gerai pažinoti teritoriją. Ir, žinoma, turėti tvirtus kiaušus.

„Tiesa“ – Care Santos bestselerio jaunimui „Melas“ tęsinys!

vaikai jūroje plaukia ant lagaminų

Marianne Kaurin

(Ne)tikros atostogos

Melas norint pritapti – tai pagrindinė „(Ne)tikrų atostogų“ tema. Juk turbūt visi svajoja apie atostogas egzotiškame paplūdimyje ar prie baseino prabangiame viešbutyje. Noras neatsilikti ir nepasirodyti prastesnei nei bendraklasiai privertė šeštokę Iną pameluoti, kad išvyksta atostogauti į šiltus kraštus. Tačiau iki jų Inai toli kaip iki mėnulio – jos mama neturi pinigų jokioms atostogoms. Melo burbulas vis auga, Ina bendraklasėms rašo melagingas žinutes ir publikuoja suklastotas nuotraukas, nors dėl to jaučiasi siaubingai. Atrodo, kad visos atostogos praeis slepiantis tvankiame kambaryje, kol į jos langą barkšteli naujojo kaimyno paleistas akmenukas. Galbūt šilti kraštai ir svajonių atostogos yra kur kas arčiau, nei atrodo?

Mergaitė veža kitą mergaitę invalido vežimėlyje

Vanessa Walder

Aš ir nevykėliai 3. Netikėtos staigmenos

Vienuolikmetė Enė – sunkus vaikas. Supykusi ji patiria įniršio priepuolius, viską tarsi užlieja raudona spalva. Mergaitė neturi tėvų, nuolat keliauja per globėjų šeimas, todėl yra nepatikli, atsargi, sunkiai bendrauja. Vieną dieną Enė atsiduria prestižinėje internatinėje mokykloje.

Pirmoje trilogijos dalyje „Gyvenimas – skaičiavimo klaida“ Enė ketino sprukti pirmai progai pasitaikius. Antroje dalyje „Draugystė veža“ mergaitė suprato, kad mokykloje ne taip jau blogai.

Trečioje dalyje „Netikėtos staigmenos“ atėjo laikas viską išsiaiškinti. Kas moka už jos mokslus? Kodėl internete nėra jokios informacijos apie internatą? Ir kas iš tiesų yra paslaptingasis mokyklos ūkvedys?

Istorija pasakojama pirmuoju asmeniu, sukomponuota tarsi laiškas tėvui. Palyginti su pirmomis dalimis, tekste užtušuotų keiksmažodžių kiekis itin sumažėjęs, nes Enė išmoko tvarkytis su savo bėdomis.

berniukas ir mergaitė kvapų vaistinėje

Anna Ruhe

Kvapų vaistinė 3. Apgaulingi žaidimai

Kvapą gniaužianti serija apie stebuklingą Kvapų vaistinę sulaukė tokio didelio jaunųjų skaitytojų pripažinimo, kad autorė Anna Ruhe parašė jau šešias knygas, o už pirmąją serijos dalį „Kvapų vaistinė: magija tvyro ore“ pelnė ne vieną vaikų ir jaunimo literatūros apdovanojimą. Autorė greitai išgarsėjo gimtojoje šalyje, o knygų serija apie Kvapų vaistinę Annai Ruhe atnešė tarptautinę šlovę.

Liusė su draugais greitai suprato, kad tie, kas valdo kvapus, valdo ir žmones. Kvapų vaistinė jokiais būdais neturi patekti į blogas rankas! O tai tikrai nelengva, kai tavo priešas – amžinieji. Žmonės, gyvenantys šimtmečiais.

Trečiojoje serijos dalyje „Apgaulingi žaidimai“ – dar vienas susidūrimas su amžinaisiais. Kad juos sustabdytų, Liusė turi pabaigti kurti „Baigtinumo kvapą“, o to nepavyko padaryti net pačiam Kvapų vaistinės įkūrėjui! Ar Liusė pajėgs ištaisyti senas klaidas?

Verified by MonsterInsights