Pažintis su Emmanueliu Lévinu 

Pastarajame Virtualios filosofijos skaityklos, vykusiame lapkričio 8 d., skaitėme ir gilinomės į Emmanuelio Levino pokalbius, kuriuose šis glaustai pateikia savo filosofiją.

Šis filosofas gimė Kaune, mirė Paryžiuje. Jo kūrybai įtaką padarė Edmundas Husserlis ir skaitykloje jau kelissyk aptartas Martinas Heideggeris. E. Lévino filosofija padarė didelę įtaką šiuolaikiniam filosofiniam ir teologiniam (J.-L. Marionui, g. 1946) mąstymui. Su juo polemizavo J. Derrida, L. Irigaray, P. Ricœuras, G. Vattimo ir kiti.

Virtuali filosofijos skaitykla vyksta pirmadieniais, 18:00 val. Dalyvių laukia dar 3 susitikimai, kurių metu bus aptariami savaitės skaitiniai. Kiekvieną savaitę dalyviai gaus skaityklos kuratorės, filosofės prof. Linos Vidauskytės parinktą tekstą, kuris bus pristatomas ir aptariamas pirmadienį virtualaus susitikimo metu.

Prie skaityklos kviečiame prisijungti visus susidomėjusius. Skaitykla yra nemokama, neįpareigojanti (kiekvienas pasirenka pats, ar jis nori aktyviai dalyvauti diskusijoje, ar nori pasiklausyti kitų), bet neabejotinai praturtinanti ir skatinanti pamąstyti apie įvairius dalykus, procesus ir reiškinius kitu kampu.

Registracija į skaityklą: skaityklamoletai@gmail.com. Užsiregistravę gausite nuorodą prisijungimui.

Dėl ištraukos kreiptis el.paštu: skaityklamoletai@gmail.com

Organizatorius – Molėtų rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Partneriai: Molėtų gimnazija, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Zarasų viešoji biblioteka.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights