Nauji užsienio rašytojų kūriniai/ gruodis

Guvernantė rišasi prijuostę

Henry James

MOTERS PORTRETAS

Jauna, graži, trokštanti pažinti pasaulį Izabelė Arčer atvyksta iš Amerikos į Europą ir apsigyvena sename giminaičių dvare Anglijoje. Vos pasirodžiusi, Izabelė savo žavesiu pakeri visus, atsiranda ne vienas gerbėjas, norintis ją vesti. Tačiau gyvenimo kelią mergina renkasi pati. Ji trokšta būti savarankiška, keliauti, sužinoti, ką jai žada gyvenimas ir nepažįstamas pasaulis. Izabelė atstumia lordo Vorbertono širdį, nepatiki ir Kasparo Gudvudo ketinimais, o į tylią ir nieko nereikalaujančią pusbrolio Ralfo meilę taip pat neatsako.

Izabelė tampa savo pačios troškimų ir aistrų įkaite. Madam Merl įtikinta, kad tik senas jos draugas Gilbertas Osmondas užtikrins merginai taip norimą laisvę ir nevaržomą gyvenimą, Izabelė už jo išteka. Jai ši santuoka tampa sunkiu kantrybės ir savigarbos išbandymu, jauna moteris patenka į pinklių ir apgaulės ratą, sumokėdama per didelę kainą už savo troškimą pažinti pasaulį.

Moteris ilga raudona suknele prie

Allison Pataki

IŠDAVIKO ŽMONA

XVIII amžius, Jungtinės Amerikos Valstijos. Žymus Amerikos revoliucijos karų dalyvis, įspūdingais laimėjimais mūšio lauke pasižymėjęs karvedys generolas Benediktas Arnoldas išduoda savo ginklo brolius ir pabėga pas britus, o jo bendrininkas, Didžiosios Britanijos armijos majoras Džonas Andrė, sulaikomas ir generolo Džordžo Vašingtono įsakymu pakariamas. Tai tikra, kvapą gniaužianti istorija iš vieno ryškiausių JAV laikotarpių. Tačiau mažai kas žino, kad šioje niūrioje istorijoje buvo dar viena veikėja – žavi jauna moteris, kuri ne tik prisidėjo prie išdavystės, bet ir ją suorganizavo.

Jaunutė Pegė Šipen, žymaus ir turtingo teisėjo Edmundo Šipeno duktė, puikiai jautėsi Filadelfiją užėmusios britų okupacinės valdžios pokyliuose ir neslėpė šiltų jausmų dailiam karininkui Džonui Andrė. Kai Benedikto Arnoldo vadovaujamos amerikiečių kariuomenės pergalės privertė britus palikti Filadelfiją, Pegės ir Džono ryšys nutrūko. Ieškodama galimybių susigrąžinti populiarumą ir vėl spindėti pokyliuose, ji užmezgė santykius su Benediktu Arnoldu. Apsukusi galvą gerokai vyresniam generolui Pegė tapo jo žmona – ir sumaniai manipuliuodama savo vyro ambicijomis bei jausmais pastūmėjo JAV revoliucijos didvyrį juodžiausiai išdavystei.

Moteris tarp vartų

Lisa Gardbner

SLĖPYNĖS

Bobį Dodžą vis dar persekioja tyrimas, kuris gerokai sukrėtė jo gyvenimą. O dabar Masačusetse, apleistos psichiatrijos ligoninės teritorijoje, po žeme įrengtoje slėptuvėje aptiktas šiurpus radinys — šešių mergaičių palaikai — pažadina baisiausią košmarą: ar galėjo grįžti žudikas, kurį visi laikė mirusiu? Bobiui į rankas patenka užuomina — medalionas su išgraviruotu Anabelės Greindžer vardu.

Anabelė Greindžer, kiek save pamena, visą gyvenimą slapstosi. Vaikystės prisiminimai — vien besikeičiančių miestų ir netikrų vardų kaleidoskopas. Nuo ko bėgo jos šeima, Anabelei taip niekas ir nepasakė. Po daugelio metų merginą netikėtai pasiekia žinia, kad šešių mažamečių aukų kape detektyvai rado jos medalioną; savo mėgstamą papuošalą vaikystėje ji atidavė geriausiai draugei…

Šįkart mergina jau neketina bėgti, nors pavojus taip arti… Seniai mirusi Anabelė Greindžer žingsniuoja į policiją.

Detektyvas Dodžas suvokia, kad vienintelis būdas atsekti žudiką — įspėti Anabelės Greindžer gyvenimo mįslę, o tam jis turi suvienyti jėgas su milžinišką patirtį turinčia bebaime Bostono policijos departamento seržante Didi Voren.

Policininkas aptvertoje žmogžudystės zonoje

Patricia Gibney

PAGROBTOSIOS

Pirmadienio rytą randamas jaunos nėščios moters kūnas. Tą pačią dieną moteris su sūnumi aplanko detektyvę Lotę Parker, maldaudama padėti rasti dingusią jos draugę.

Ar gali būti, kad tai ta pati mergina?

Kai antrąją auką, regis, nužudytą tokiomis pat aplinkybėmis kaip ir pirmoji, aptinka tas pats vyras, Lotei tenka greitai suktis, kad išsiaiškintų, kuo jiedvi susijusios. Tada dingsta dar dvi merginos.

Detektyvė Lotė Parker — palūžusi, nelaimingos praeities persekiojama moteris, kurios šeimą ištiko sunkumai. Ar pavyks jai įveikti savo demonus ir sugauti žudiką, kol jis nepasiglemžė dar vienos aukos?

Raktas spynoje

Lucy Foley

BUTAS PARYŽIUJE

Džesė trokšta pradėti gyvenimą iš naujo. Ji vieniša ir be pinigų, ką tik metė darbą ne itin maloniomis aplinkybėmis. Jos brolis Benas neatrodo labai nudžiugintas, kai sesuo paklausė, ar galėtų pas jį trumpam apsistoti, visgi priimti neatsisakė, vadinasi, tikrai viskas bus gerai. Tačiau kai Džesė pasirodo Paryžiuje ir pamato prabangų butą (nejaugi jis išties Benui įkandamas?), brolio jame neranda.

Kuo ilgiau Benas negrįžta, tuo atkakliau Džesė kapstosi. Kyla vis daugiau klausimų. Beno kaimynai — labai skirtingi ir įtartinai draugiški. Džesė atvyko į Paryžių bėgdama nuo praeities, bet jau ima aiškėti, kad iškilo abejonių dėl Beno ateities. Kurgi Benas?

Vieškeliu nueinanti mergina

Angela Marsons

PAVERGTAS PROTAS

 Kai detektyvė Kima Stoun atvyksta į Samantos Braun namus, pamato lovoje merginą perpjauta gerkle ir su peiliu rankoje. Kadangi nerasta įsilaužimo ar priešinimosi ženklų, konstatuota savižudybė.

 Netrukus ežere randamas jauno vyro kūnas perpjauta gerkle, ir Kima iškart susieja šios aukos ir Samantos atvejus. Abu leido laiką „Vienybės ūkyje“ — alternatyvaus gyvenimo būdo ieškančių žmonių prieglobstyje.

 Su komanda Kima atranda įtartiną bendruomenę, kuri naudojasi emociškai pažeidžiamais žmonėmis.

 Detektyvė stipriai rizikuoja siųsdama vieną iš saviškių — jauną konsteblę Tifanę — pašnipinėti „Vienybės ūkyje“. Tačiau jai nieko daugiau nelieka, jei nori sugauti žudiką, kurį, Kima yra įsitikinusi, aukos pažinojo ir juo pasitikėjo.

Dvi merginos pajūryje

Kristin Hannah

IŠ MEILĖS

Jauniausia iš trijų dukterų Andžela DeSaria Malonė visada buvo šeimos „princesė”. Mergaitė manė žinanti, kaip klostysis jos gyvenimas. Vidurinė mokykla. Koledžas. Santuoka. Motinystė. Kaip atsitiko jos seserims, pusbroliams, draugams. Bet Andželai taip nepasisekė. Ji ir jos vyras desperatiškai bandė susilaukti vaiko, tačiau metai iš metų jų tobulas lizdelis liko tuščias. Galiausiai santuoka žlugo dėl neišsipildžiusių svajonių.

Po skausmingų skyrybų ji grįžta į savo gimtąjį miestą, į triukšmingą ir mylinčią šeimą. Čia jos širdis vėl atsiveria meilei, o sutikta nelaiminga mergaitė visiškai pakeičia Andželos gyvenimą.

Lorena Ribido gyvena apleistame bute su mama, kuriai labiau rūpi išgerti dar vieną taurelę nei dukra. Septyniolikmetė Lorena žino, kad jos svajonės gali niekada neišsipildyti.

Nuo tada, kai Andžela ir Lorena susitiko, gyvenimas pasikeičia. Moteris, kuri beviltiškai troško dukters, ir mergaitė, kuri niekada nepažino motinos meilės, greitai užmezga ryšį. Kai Loreną palieka mama, Andžela nedvejodama pasiūlo jai nakvynę.

Tačiau dramatiški įvykiai lemia netikėtus išbandymus. Skaitytojo laukia jaudinanti ir nepaprastai emocinga kelionė, kuri papasakos, ką iš tiesų reiškia būti šeima.

Nuvažiuojantis žydras automobilis

Amor Towles

LINKOLNO GREITKELIS

Aštuoniolikmetis Emetas Votsonas buvo nuteistas už netyčinę žmogžudystę ir penkiolika mėnesių praleido nepilnamečių auklėjamojoje darbo stovykloje. 1954 metų liepą, lydimas stovyklos viršininko, jis parvyksta namo į Nebraską. Emeto motina seniai dingusi, tėvas ką tik miręs, o bankas anuliavęs įkeisto šeimos ūkio išpirkos teisę. Vaikinas ketina kartu su savo aštuonerių metų broliuku Biliu keliauti į Kalifornijos valstiją ir ten pradėti naują gyvenimą. Tačiau paaiškėja, kad pasislėpę viršininko automobilio bagažinėje pas Emetą atvyko du pasprukę iš darbo stovyklos vaikino bičiuliai. Jie ir surezga Emetui naują planą, kuris juos išves į lemtingą kelionę visiškai priešinga kryptimi, į Niujorką…

Verified by MonsterInsights