„Potvynis” vaikų literatūros skaitykloje

Gruodžio 6 d. bibliotekoje vyko pirmoji pažintis su nauja interaktyvia paroda „Šiaurės šalių vaikų knygų potvynis”. Paroda skirta vaikams ir vyksta Vaikų literatūros skaitykloje (II a.). Bibliotekininkė Janina supažindino mažuosius su kelionės taisyklėmis: kad šie nepaskęstų potvynyje, reikalingas laivas, o kelionei reikia paso. Visi tvarkingai užsipildę savo dokumentus sulipo į laivą ir išplaukė į įspūdingą klajonę po Šiaurės literatūrą: ten kūrė poeziją, piešė, susipažino su įvairiais personažais, susipažino, kuris iš kur kilęs, rašė žinutes butelyje ir veikė dar labai daug visko.

„Šiaurės šalių vaikų knygų potvynis” – tai nuotykių pilna pažinimo kelionė simboliniu laivu, kurį potvynis atnešė į biblioteką. Apsilankę parodoje, vaikai keliaus kartu su žymiausiais Šiaurės šalių literatūros personažais, ras begalę įtraukiančių žaidimų ir užduočių: galės žvejoti butelius ir juose rasti įdomių faktų apie vikingus arba patys parašyti žinutę-linkėjimą kitiems mažiesiems žvejams. Piešimo siena kvies trumpam įsijausti į iliustratorių vaidmenį ir sukurti savo knygos iliustraciją. Mėgstantiems kurti eiles patiks poezijos siena, kurioje vaikai galės parašyti trūkstamas posmų eilutes.

Pirmą kartą paroda „Šiaurės šalių vaikų knygų potvynis” vyko 2018 m. Islandijoje, minint Šiaurės šalių namų 50-metį. Kitais metais interaktyvi ekspozicija keliavo į Latviją, o nuo 2021 m. ji keliauja po Lietuvą.

Maloniai kviečiame aplankyti!

Būtina išankstinė registracija.

Dėkojame Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešajai bibliotekai už galimybę susipažinti su Šiaurės šalių herojais ir išgirsti jų istorijas.

Verified by MonsterInsights