Alantoje domėtasi Graikijos kultūra

Alantos bibliotekoje vyko Anželikos ir R. Laužikų knygos „Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas“ pristatymas. Anželika paminėjo, kad daug metų per atostogas su šeima keliauja po Graikiją, rodydama skaidres labai įdomiai pasakojo apie Graikiją. Pirmiausia paminėjo, kad tai demokratijos, olimpiados ir teatro Tėvynė.

Anželika taip pat pasakojo, kuo susijusios Lietuva ir Graikija. Lietuviai keliautojai Matas Šalčius, Antanas Poška,  Steponas Pliateris ir Radvila Našlaitėlis keliavo po Graikiją ir kelionių įspūdžius aprašė savo knygose. Taip pat lietuvė dainininkė Ona Zabielaitė- Karvelienė dirbo Atėnuose, kur labiausiai išgarsėjo   Džiuzepės Verdžio operomis „Aida“ ir „Kaukių balius“.

Apie maistą: grikiai, avinžirniai, agurkai taip pat atkeliavo iš Graikijos. Anželika taip pat pasakojo, kokius patiekalus gamina graikai. Renginio lankytojus žavėjo ir Graikijos gamta. Knygos autorė pasakojo ir apie Odisėją, kitus mitologinius graikų veikėjus, minėjo, kad graikai – labai draugiški žmonės. Renginį organizavo Alantos biblioteka kartu su Molėtų TAU Alantos fakultetu.

Alantos bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights