Pavasario naujienos Vaikų skaitykloje/kovas

senelis su anūku guli tarp augalų

Tomas Dirgėla

Valerijonas ir Jonas gelbėja pasaulį

Senasis mokyklos budėtojas Valerijonas turi vieną ydą – kone kasdien prie savo darbo stalo jis tiesiog… užmiega! Tačiau nemiega blogiukai, mėgstantys iš jo pasišaipyti. Kaip ir iš berniuko Jono.

Bet vieną dieną paaiškėja Valerijono paslaptis ir prasideda tikrų tikriausia kova už pasaulio išgelbėjimą! Ar piktoji mokyklos direktorė ponia Angis pasieks savo tikslą ir vaikai mokykloje liks amžiams? O gal Valerijonas su Jonu turi slaptą planą ir juos išgelbės?

Nuotykiai prasideda!

katino veidas tulpės žiede

Evelina Daciūtė

Pasakojimas apie katiną ir tulpę

Katinas Rumtumtugeris vieną pavasarį susipažįsta su tulpe. Iki šiol jis nė karto nekreipė dėmesio į gėles, o štai su ja pamažu užsimezga ypatinga draugystė. Draugystė, kuri skatina augti, praplečia širdį ir nuspalvina gyvenimą ryškiausiomis spalvomis. Niurzga katinas, pagaliau tampa laimingas ir patenkintas gyvenimu. Bet negailestingai ateina laikas, kada tulpė nuvys… Ką tada darys Rumtumtugeris?

pelėdžiukas riterio kostiumu tupi ant gynybinės sienos

Christopher Denise

Riteris Pelėdžiukas

Vos išsiritęs iš kiaušinio pelėdžiukas trokšta tapti riteriu. Jo svajonei lemta išsipildyti, kai iš pilies ima dingti riteriai. Eidamas naktinę sargybą jis susiduria su grėsmingu įsibrovėliu ir stoja su juo į dvikovą. Nors pelėdžiukas ir ne pats stipriausias, jo galva pramušta idėjų – jos padės įveikti baugiausius išbandymus!

„Riteris pelėdžiukas“ – tai stiprybę ir pasitikėjimą ugdanti knyga mažiesiems riteriams apie tikrąjį herojiškumą – sumanumą, humorą ir kilnią širdį.

daug įvairių gyvūnų

David Walliams

Blogiausi pasaulio gyvūnai

Jau skaitei knygas apie blogiausius pasaulio vaikus, blogiausius pasaulio mokytojus ir net blogiausius pasaulio tėvus. O dabar pasiruošk susitikti su visa gauja BLOGIAUSIŲ PASAULIO GYVŪNŲ!

Dauguma naminių gyvūnėlių – be proto mieli, juos norisi glostyti ir ištisai myluoti. Bet tik ne šiuos! Patikėk, tikrai nenorėtum auginti didžiausios ir ėdriausios pasaulyje auksinės žuvelės, namus siaubiančios vagilės banguotosios papūgėlės, viską ryjančio pitono Fido ar juo labiau šnypščiančios blogosios katės Kandelabros. O jeigu nagus prikiša blogiausi pasaulyje šių gyvūnų šeimininkai, prasideda nevaldomas siautulys.

Dešimt istorijų, kurios privers drebėti ne tik iš juoko, bet ir iš siaubo!

burtų skrybelėje Gedimino pilis

Tomas Dirgėla

Domas ir Tomas, 11 knyga. Gedimino bokšto byla

Tomas Dirgėla – bene populiariausias Lietuvos vaikų rašytojas, kurio knygos leidžiamos pakartotinai ir verčiamos į užsienio kalbas, o vaikai tiesiog eina iš proto dėl jo detektyvinės serijos „Domas ir Tomas“! Rašytoją vaikai atpažįsta net gatvėje ir būtinai pasidomi būsimomis knygomis ar paprašo bendros nuotraukos. Istorija tavo rankose – jau vienuoliktoji „Domo ir Tomo“ serijos knyga!

Ruošdamasis pristatyti dešimtąją serijos „Domas ir Tomas“ knygą „Gedimino bokšto byla“ Tomas Dirgėla sumano į renginį pakviesti ir pačius šių istorijų veikėjus – Domą, Tomą ir Upę! Netikėtai prie jų prisijungia ir Liudas Mėmė su Dana ir trim savo vaikais. Šaunioji kompanija į Vilnių atvyksta nusiteikę puikiai praleisti laiką: aplankyti muziejus, bibliotekas ir, žinoma, Gedimino pilies bokštą. Bet susiklosčius netikėtoms aplinkybėms, Gedimino pilies bokštas… pranyksta!

Panašu, kad ramiai paatostogauti jauniesiems detektyvams tiesiog nelemta – jų laukia dar viena mįslė!

Ar pavyks surasti akimirksniu pradingusį vieną svarbiausių sostinės simbolių? O gal čia neapsieita be magijos? Atsiversk knygą ir pirmyn! Tavęs laukia nauji kultinių detektyvų nuotykiai!

Saulėgrąžoje pavaizduotas karas

Yeva Skaletskaya

Jūs nežinote, kas yra karas

Kiekvienas žino žodį „karas“. Bet labai nedaug žmonių supranta, ką tai iš tikrųjų reiškia. Galite sakyti, kad šis žodis siaubingas ir gąsdinantis, bet nė neįsivaizduojate baimės, kurią jis atneša. Ir kai netikėtai stojate į akistatą su karu, pasijuntate visiškai sutrikę, apimti išgąsčio ir nevilties. Visi jūsų planai sunaikinami be įspėjimo. Kol nepabuvote kare, jūs nežinote, kas tai yra.

Ankstyvą 2022 m. vasario 24-osios rytą Jeva su močiute ir kaimynais slepiasi šaltame rūsyje nuo žemę drebinančių sprogimų. Dar prieš pora savaičių ji linksminosi gimtadienio šventėje, paskui per vieną dieną visas jos ir kitų Ukrainos žmonių kasdienis pasaulis subyrėjo į šipulius. Negailestinga karo jėga nuo pat pirmų akimirkų ėmė glemžtis viską: namus ir miestus, žmonių gyvybes… Bet yra dalykų, kurių neįmanoma sunaikinti.

Ši knyga „Jūs nežinote, kas yra karas. Jevos dienoraštis“ – tai sukrečiantis, bet kartu ir šviesos kupinas dvylikametės ukrainietės Jevos dienoraštis, kurį ji pradėjo rašyti Rusijai užpuolus Ukrainą. Paauglė iš Charkivo aprašo pirmųjų dienų siaubą, nežinią, baimę, o kartu ir drąsą, nepalaužiamą žmonių, ypač vaikų, valią, troškimą išlikti, liudyti tiesą ir nepasiduoti tiems, kurie juos jėga nori parklupdyti ir sunaikinti.

gyvūnai ir paukščiai gamtoje

Rasa Dmuchovskienė

Skruzdėliukas Nežiniukas, 4 knyga

Ar žinai, kokiu greičiu gali skraidyti antis? O kas yra greičiausiai pasaulyje skraidantis vabzdys? Kas turi tūkstantį akių? Dėl ko boružės pykstasi su skruzdėlėmis? Skruzdėliukas Nežiniukas jau viską sužinojo ir net trepsena kojelėmis iš nekantrumo norėdamas viską tau išpasakoti.

O jeigu tik dabar susitikai su Skruzdėliuku Nežiniuku, tai būtinai turi susipažinti su kitais jo nuotykiais. Ankstesnėse 3 knygelėse sužinosi daugybę įdomių dalykų apie pievų ir miškų gyvūnus.

berniukas žvejoja ant liepto, šalia jo sėdi šuo

Rūta Norkūnė

Keliaujam į Pajūrį. Vija ir Meška miestinėja

Ar žinojai, kad pajūryje ir pamaryje įdomu apsilankyti ne tik vasarą?

Kviečiame vaikus ir suaugusiuosius pakeliauti po Klaipėdos kraštą, užsukti į pamario miestus ir miestelius, aplankyti populiarius kurortus prie jūros Palangą ir Šventąją, susipažinti ypatingomis Kuršių nerijos vietovėmis ir jų istorijomis ir, žinoma, grožėtis nuostabiais gamtos lobiais! Kelionėje jus lydės smalsi mergaitė Vija, atostogauti išsiruošusi su gero ūpo nestokojančiais seneliais ir išdykusia šunyte Meška.

vaikai skrenda su skraidančiu žmogumi

James Riley

Istorijų vagys 3. Paslaptinga kilmė

Betani gali atverti portalą į bet kurią knygą. Bet po paskutinės kelionės kai kurių knygų siužetai neatpažįstamai pasikeitė. Daugiau jokių portalų į knygas!

Kai kelionės į knygas pasibaigia, belieka… KOMIKSAI! Betani ir Ovenas neria į Jupiterio miestą. Jame knibžda superherojų ir piktadarių – šaunūs nuotykiai garantuoti! Tačiau kažkas čia ne taip… Visi superherojai dingę arba praradę protą. Mieste viešpatauja Tamsa, kurio bijo net kiečiausi piktadariai. Kaip Ovenas ir Betani išsikapstys šįkart?

„Istorijų vagys. Paslaptinga kilmė“ – trečioji serijos „Istorijų vagys“ dalis žada nepamirštamus nuotykius superherojų ir piktadarių pasaulyje. Knyga su tikrais komiksų intarpais!

berniukas šoka nuo namo stogo

Marie Golien

Keinstormo sala. Bėglys

Visi Keinstormo salos vaikai žino legendą apie Ketę ir Azulą.

Azulas Azarija svajojo apie tobulą visuomenę ir tobulą vietą jai gyventi. Žemyną pavadino savo vardu. Bet Azarijoje buvo per daug žmonių. Visus, neatitinkančius tobulos visuomenės normų, ištrėmė į salą.

Ketė Keinstorm buvo viena iš Azulo generolių. Pamačiusi, ko pridarė Azulas, ji slapčia gabeno maistą tremtiniams. Ketė žuvo, tačiau jos atminimas amžinas. Keinstormo saloje ją prisimename mes, atstumtieji iš Azarijos.

matosi mergaitės puse veido tamsoje

David Moitet

Projektas „Naujoji Žemė“

2125-ieji. Žemė nuniokota. Daugelis žmonių gyvena lūšnynuose ir tik saujelė Neliečiamųjų – saugomuose kupoluose. Gabiausi vargšų vaikai turi galimybę mokytis su išrinktaisiais. Štai taip Izidė susidraugauja su Orionu. Mergina iš žemųjų kvartalų ir milijonieriaus sūnus, kurio tėvas vadovauja Naujosios Žemės projektui – žmonių kelionėms į naują planetą. Vieną dieną Izidės šeima laimi bilietą į Naująją Žemę. Ar tikrai šis projektas yra visų svajonių išsipildymas?

Melas ir klasta. Gėris ir svajonės. Įtraukiantis veiksmas!

kosmosas

V. E. Schwab

Galantija

„Galantija“ – meistriškai parašytas mistinis siaubo romanas jaunimui, #1 NEW YORK TIMES BESTSELERIS!

Karštakošė keturiolikmetė Olivija Prior užaugo mergaičių mokykloje. Vienintelis daiktas, likęs jai iš praeities, yra motinos dienoraštis ir jis, regis, atskleidžia vis stiprėjusią jos beprotybę. Vieną dieną Olivija gauna iš niekad jos nelankiusio dėdės laišką, kviečiantį į šeimos dvarą – Galantiją. Nepaisydama motinos dienoraštyje įrašytų įspėjimų nesiartinti prie šios vietos, nuvyksta, tik tuojau paaiškėja, kad niekas jos čia nelaukia. Bet ji neketina pasitraukti – čia pirmą kartą gyvenime pasijuto kaip namie. Ir visai nesvarbu, kad pusbrolis Metjus sutinka ją priešiškai, o namas pilnas šmėklų, klaidžiojančių aplink…

Galantija slepia daugybę tamsių paslapčių ir Olivija pasiryžusi jas atskleisti. Netrukus ji žengs pro aptrupėjusią sieną ir atsidurs vietoje, kuri yra Galantija ir kartu nėra. Tik mergina dar nenutuokia, su kuo jai teks susidurti ir kokį pasirinkimą padaryti.

Verified by MonsterInsights