Ką mums reiškia Kovo 11. Fotoparodos „Kiek rovė – neišrovė, kiek skynė – nenuskynė” atidarymas

Kovo 9 d. bibliotekoje buvo pristatyta fotografijų paroda, skirta paminėti kovo 11 d. Tai dokumentika liudijanti neeilinius įvykius, kurie pakeitė Lietuvos, kaip Nepriklausomos valstybės istoriją. Tai įvykiai suvieniję Lietuvos žmones ir padėję tvirtą pamatą šiandieninei Lietuvai.

Parodą „Kiek rovė – neišrovė, kiek skynė – nenuskynė” pristatė Lietuvos literatūros ir meno archyvo direktorius Juozapas Blažiūnas. Jis pasidolino, jog parodos nuotraukos yra iš Melburno, iš Gabrieliaus Žemkalnio archyvo. Įdomu tai, jog ši originalių fotografijų paroda buvo eksponuojama didžiuosiuose Australijos miestuose.

Savo kaip Kovo 11-osios įvykiuose nedalyvavusiųjų perspektyva pasidalino Juozapo studentės Ringailė ir Audrė. Ringailė pastebėjo, kad giliau suprasti jaunosios kartos nejaustą laisvės trapumą padeda suvokti dabartinis palaikymas, skiriamas Ukrainai karo su rusija metu. Buvo pakalbinti ir salėje buvę renginio dalyviai. Šie papasakojo, kaip patys dalyvavo kuriant nepriklausomybę, kokiomis nuotaikomis gyveno ir kaip tai reflektuoja praėjus daugiau nei 30 metų.

Dėkojame Lietuvos literatūros ir meno archyvui už bendradarbiavimą bei visiems susirinkusiems į šį jaukų fotoparodos atidarymą. Iki kitų susitikimų!

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Algimanto Pečiukaičio nuotraukos.

Verified by MonsterInsights