Kviečiame rašytojus į rezidenciją Molėtų krašte!

Rašytojus, poetus ir visus kitus kuriančius tekstus kviečiame pasinaudoti vienos savaitės kūrybinių atostogų galimybe gyventi ir kurti Molėtų krašte. Ramybė, susikaupimas ir pakeista aplinka galvoje gali sukelti naujų idėjų viesulą ar padėti pažvelgti į senąsias kitu kampu. Toliau rasite informaciją apie šaukimą į rašytojų rezidencijų programą „Parašyta Molėtų krašte“. Paraiškos šablonas pateikiamas puslapio apačioje.

Molėtų r. sav. viešosios bibliotekos organizuojamą rašytojų rezidencijų programą „Parašyta Molėtų krašte“ remia Lietuvos kultūros taryba.

  • Rašytojų rezidencijų programa suteikia galimybę savaitę plėtoti būtent tą knygą ar kūrybinį projektą, kuris Jums dabar aktualiausias. Rezidencijos metu galėsite rinkti medžiagą, į ją gilintis, rašyti, perrašyti ar pradėti kurti iš naujo.
  • Mokesčio už dalyvavimą rezidencijų programoje nėra – Jūsų nakvynę apmokame mes.
  • Kurti Molėtų krašte kviečiame birželio 5-11 arba rugpjūčio 14-20 dienomis.
  • Gyvensite atskirame kambaryje, kuriame bus reikalingi baldai, laikinuose Jūsų namuose bus svarbiausia buitinė įranga. Galite atsivežti knygų ir visko, ko reikia kūrybai. Jei kiltų kokių nors nepatogumų, juos išspręsime kartu.
  • Svarbu: programa nepadengia kelionės išlaidų.
  • Jeigu esate literatas, šiuo metu gyvenantis Molėtų krašte, suteikti gyvenamosios vietos Jums negalėsime, bet būsime laimingi, jeigu dalyvausite susitikimuose ir kituose programos renginiuose – vienas iš jos tikslų yra praturtinti mūsų bendruomenės literatūrinį gyvenimą, sudaryti aplinką, kurioje galėtų megztis naujos pažintys ir augti nauji kūrybiniai sumanymai.
  • Paraiškoje prašome pristatyti planuojamą knygą ar kūrinį (iki 500 žodžių), taip pat, jei yra galimybė, pridėti jos planą arba ištrauką (iki 3 psl.). Paminėkite, kuriame kūrybiniame etape dabar esate ir ką norėtumėte nuveikti reziduodami Molėtų krašte.
  • Būsime dėkingi, jei prie paraiškos pridėsite nuorodas į pasirinktus publikuotus savo tekstus. Jei esate dar nieko nepublikavę, atsiųskite du geriausius savo tekstus (gali būti ir audiovizualiniai darbai). Paminėkite apdovanojimus ir nominacijas.
  • Rezidencijų programa atvira tiek pradedantiems, tiek brandiems autoriams. Atrankos kriterijai – kūrėjo potencialas (įvertinama jau publikuota kūryba, pradedančiųjų, dar nepublikuotų autorių – atsiųsti tekstai), konkretaus rezidencijos metu planuojamo vykdyti kūrybinio-literatūrinio projekto aktualumas, autoriaus motyvacija, atsižvelgiama į žanrų ir autorių įvairovę.
  • Ko norėtume iš Jūsų? Kad rašytumėte ir kad būtumėte. Tikime, kad menininko buvimas bendruomenėje yra vertingas. Prašysime, kad rezidavimo metu du kartus susitiktumėte su mūsų skaitytojais. Tai galės būti pokalbis, skaitymai, Jūsų sumanymų pristatymas, kūrybinė pamoka – kartu rasime Jums priimtiną susitikimo formą. Taip pat norėtume, kad baigiantis rezidavimui su mumis pasidalintumėte savo kūriniu, kurį galėtume publikuoti savo bibliotekos interneto svetainėje. Tai galėtų būti Jūsų rašomos knygos ištrauka ar įžvalgos Jums aktualiomis temomis, parašytos Molėtų krašte. Reziduodami mėgausitės kūrybine autonomija, bet visada palaikysime ryšį ir stengsimės pasirūpinti, kad nieko netrūktų. Ekskursijų nuorodos, kraštotyrinė informacija, praktiniai patarimai, ką pamatyti, kur pavalgyti, buitinių problemų sprendimas – mūsų rūpestis.
  • Reziduodami mėgausitės kūrybine autonomija, bet visada palaikysime ryšį ir stengsimės pasirūpinti, kad nieko netrūktų. Ekskursijų nuorodos, kraštotyrinė informacija, praktiniai patarimai ką pamatyti, kur pavalgyti, buitinių problemų sprendimas – mūsų rūpestis. Jei paskaitysite mums, ką rašote – pasakysime, ką manome.


Paraiškų vasaros rezidencijoms laukiame iki gegužės 26 d.

Verified by MonsterInsights