Senojo Vilniaus skoniai

Vilnius – tai miestas, kurį kiekvienas gali atrasti vis iš naujo. Sostinė visada buvo ne tik inovacijų centras, bet ir metropolis, iš kurio plačiame regione sklido naujos idėjos. Neatskiriama daugiakultūrio Vilniaus dalis – gastronominė kultūra.

„Juokaudami galime sakyti, kad Vilnius radosi iš gastronomijos. Legenda pasakoja apie Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino medžioklę. Valdovas rado ties Vilnios upe gražų kalną, ant kurio užtiko didžiulį taurą, užmušė jį ir, „ (…) kad buvo labai vėlu grįžti į Trakus (…)“, apsinakvojo Šventaragio slėnyje. Čia susapnavo garsųjį sapną. O tauras buvo išdorotas“, – šmaikštauja Rimvydas Laužikas knygos pratarmėje.

700-ojo sostinės gimtadienio proga autorių komanda – Rimvydas Laužikas, Antanas Astrauskas, Aleksandras Belyj ir Tomas Rimydis – kviečia Jus mėgautis Vilniaus istorijomis ir skoniu patiekalų, pasigamintų pagal autentiškus knygoje pateikiamus receptus.

Ši knyga kiek primena restauratoriaus darbą, kai, pašalinus naujausius dažų sluoksnius, randami ankstesni, be galo įdomūs istoriniai sluoksniai. Taip sluoksnis po sluoksnio atidengiamas bendras istorinis Vilniaus veidas. O receptų čia rasite pačių įvairiausių – nuo batvinių iki įdarytų vėžių ir kaplūno pagal Radvilas.

Verified by MonsterInsights