Vasaros naujienos Vaikų skaitykloje/birželis

berniukas suka laimės ratą

Tomas Dirgėla

Lukas Šiaudelis laimi milijoną

Ei, skaitytojau! Ar pameni Šiaudelių šeimą?

Šį kartą ją ištinka didžiulė laimė – Lukas su tėčiu laimi milijoną! Taip taip, tau nepasigirdo, Šiaudelių kišenės jau tuoj išsipūs nuo neįsivaizduojamo kiekio pinigų.

Prasideda kelionės po prekybos centrus, pildant visas iki vienos svajones, bet…

Bet čia ir sustokim, nes visa kita paaiškės perskaičius jau trečiąją istoriją apie ploną it šiaudelis Luką ir jo tėtį batsiuvį.

Tomas Dirgėla – bene populiariausias Lietuvos vaikų rašytojas, kurio knygos leidžiamos pakartotinai ir verčiamos į užsienio kalbas, o vaikai tiesiog eina iš proto dėl jo detektyvinės serijos „Domas ir Tomas“! Beveik keturiasdešimties knygų autorių vaikai atpažįsta net gatvėje ir būtinai pasidomi būsimomis knygomis ar paprašo bendros nuotraukos.

senelis sėdi ir mėto pinigus ant žemės, šalia berniukas , šuo

Jenny Pearson

Didysis Senelio Frenko norų sąrašas

Frenkui Džonui Deivenportui netikėtai paveldėjus krūvą pinigų iš močiutės, apie kurią nieko nežinojo, prasideda tikra painiava… Mat kartu su pinigais berniukas paveldi RIMTAS naujas pareigas ir NAUJĄ senelį.

Frenkas greitai sudaro sąrašą idėjų, kaip išleisti pinigus ir pasirūpinti savo niurzga seneliu. Žinoma, gali nusipirkti skrydį oro balionu, pasivažinėjimą milžinišku sunkvežimiu ir parkūro pamokas, bet ar pavyks Frenkui suprasti, kad tikros laimės už pinigus nenusipirksi?

„Didysis senelio Frenko norų sąrašas“ – didžiulis, pašėlęs nuotykis apie savęs ir tikrosios laimės paieškas. Ypatinga knyga, kurią kiekvienas turėtų įtraukti į savo skaitomų knygų sąrašą.

mergaitė laiko iškėlusi virš galvos arklį

Astrid Lindgren

Ar pažįsti Pepę Ilgakojinę?

Tomis ir Anika labai norėtų turėti žaidimų draugą. Vieną dieną, kai juodu žiūri per tvorą į Vilą Vilaitę, išvysta keistą vaizdą. Mažą mergytę, kuri eina ir nešasi ant pečių didžiulį gyvą arklį!

Tai Pepė Ilgakojinė, ji neapsakomai stipri. Visame pasaulyje nerastumei už ją stipresnio žmogaus. O dabar ji atsikraustė į Vilą Vilaitę su savo arkliu ir beždžionėle, vardu Ponas Nilsonas.

Pepė neturi nei mamos, nei tėčio, kurie jai palieptų gultis į lovelę kaip tik tada, kai pats žaidimo įkarštis. Ji visuomet daro tai, ką nori!

Didelio formato, gražiomis spalvotomis iliustracijomis iliustruota knyga „Ar pažįsti Pepę Ilgakojinę?“ skirta patiems mažiausiems skaitytojams. Ją skaitydami, vaikai susipažins su žinomiausia pasaulio mergaite Pepe Ilgakojine: sužinos, kaip ji viena gyvena Viloje Vilaitėje, viena pati kepa blynus ir sausainius, eina žiūrėti cirko ir susigalvoja daug daug įdomių žaidimų kartu su savo draugais Tomiu ir Anika.

baubas laiko rankoje mažą berniuką

Jozua Douglas

Siaubūnų baubūnų pabaisūnų knyga

Pramuštgalvis Brunas paverčia savo tėvus siaubūnais – juk siautėti vienam namuose nuobodoka. Bet gyvenimas su siaubūniškais tėvais ne toks smagus, kaip jis įsivaizdavo. Užuot žaidę su juo, jie beprotiškai triukšmauja ir viską verčia aukštyn kojom! Pabaisoms įsismarkavus, prireikia gerai pasukti galvą, kaip juos sutramdyti.

Ar Brunui pavyks išvaryti siaubą baubą, susigrąžinti tėvus ir atkurti tvarką?

vaikai dūksta kambaryje, didžiulė netvarka

Dashiell Fernandez

Padūkėlių mokykla. Trys, du, vienas… Uždanga pakyla!

TRYS, DU, VIENAS… UŽDANGA PAKYLA! Kviečiame į beprotiškiausią pasaulyje spektaklį!

Šiais metais vaikai mokykloje stato pjesę „Romeo ir Džuljeta“. Lukas, Karlosas ir Asimas atsisako vaidinti, nes jie jau per dideli. Bet Lukas, sužinojęs, kad pagrindinį vaidmenį atliks Klaudija, apsigalvoja. Gal jam pavyks slapta pabučiuoti savo meilę? Karlosas su Asimu galų gale taip pat sutinka vaidinti spektaklyje. Tačiau teatro genijai netikėtai išgirsta šį tą, kas sujaukia visus jų planus. Kuriam iš jų atiteks pagrindinis vaidmuo? Ir kas ką galiausiai pabučiuos? Tragedija neišvengiama!

berniukas sėdi ant lagamino aerouoste

Christine Nostlinger

Draugas iš svetur

Kai trylikametis Evaldas iš anglų kalbos gauna tik „patenkinamus“ įvertinimus, jo reikli ir pedantiška mama tuojau ima kurpti planus, kaip padėti savo sūnui. Norėtų išsiųsti jį vasarai į Angliją, bet Evaldas užsispiria. NE! Mama rankų nenuleidžia – jei sūnus nevažiuoja pats, Angliją ji jam pristatys tiesiai į namus!

Pagal mokinių mainų programą į jų šeimą šešioms savaitėms turėjo atvykti geručiukas Tomas, tačiau oro uoste laukia staigmenėlė – Tomo brolis Džasperas. O jis tikrai ne aukselis… Ši vasara bus kitokia visai Evaldo šeimai, nes Džasperas nenusiteikęs elgtis gražiai ar paisyti kokių nors taisyklių.

„Draugas iš svetur“ – juokinga, kurioziškų nuotykių kupina ir kartu labai jautri, empatiją ugdanti knyga apie santykius su tėvais bei tai, kaip svarbu suprasti kitą ir išgirsti jo istoriją.

daug laikrodžių ir žmonių siluetų

MIchael Ende

Momo

„Momo“ – nepaprastas pasakojimas apie laiko vagis ir mergaitę, kuri žmonėms grąžino iš jų pavogtą laiką.

Miesto pakraštyje, senoviniuose griuvėsiuose apsigyvena našlaitė Momo. Ji turi vieną ypatingą talentą, dėl kurio ji tuojau tampa visų numylėtine. Tačiau vieną dieną į miestą užsuka pilkieji ponai, kurie įtikina gyventojus taupyti savo laiką. Netrukus pilkųjų ponų pažadų suvilioti nelaimėliai atbunka, o jų širdys suledėja. Vienintelė Momo nesusigundo pažadais. Padedama magistro Horos ir keistosios vėžlienės Kasiopėjos, ji leisis į magišką kelionę, kad išsiaiškintų visas grėsmingas pilkųjų ponų paslaptis.

Nė vienas perskaitęs šią modernią pasaką nelieka abejingas – tai tikras vaikų literatūros deimančiukas.

vaikų šurmulys

Pamela Butchart

Mūsų mokyklą užgrobė!

Jei manai, kad mokykloje nevyksta nieko įdomaus, labai klysti! Izą ir jos šutvę tiesiog persekioja keisčiausi įvykiai. Mokyklos detektyvai nenurims tol, kol neatskleis visų paslapčių.

Iza ir jos draugai priblokšti, nes mokyklą pradėjo lankyti aibė naujų mokinių. Jie avi išblizgintus batus, dėvi puošnius švarkus ir LABAI GARSIAI dainuoja. Kai naujokai ima kalbėti SLAPTA KALBA, draugai supranta… Atėjūnai nori UŽGROBTI JŲ MOKYKLĄ!

šuo ant nosies galiuko laiko uogą

Cynthia Lord

Sauja žvaigždžių

Vieną popietę aklas Lilės šuo išsineria iš antkaklio ir pasileidžia skuosti per neaprėpiamus mėlynių laukus. Laimė, Salmai pavyksta jį prisivilioti savo priešpiečiais ir sustabdyti. Taip užsimezga Lilės ir Salmos draugystė. Paaiškėja, kad šuns gelbėtoja – migrantų darbininkų dukra, su šeima atvykusi į Rytų Meiną mėlynių rinkimo sezonui.

Nors mergaičių draugystė trunka tik vieną vasarą, ji driekiasi nuo laukų iki žvaigždynų. Kartu dažydamos laukinių bičių namelius, draugės dalijasi slaptais troškimais: parduodama juos, Lilė tikisi sutaupyti savo augintinio akių operacijai, o Salma svajoja dalyvauti mėlynių karalienės konkurse ir laimėtą prizą skirti būsimoms studijoms. Bet ar atvykėlė Salma turi teisę dalyvauti vietiniame konkurse? Vienas kitą vejantys įvykiai patikrins, ko verta tikra draugystė.

mergaitės ranka laiko pieštuką ant stalo, šalia nuotrauka

Kateryna Jehoruškina

Mano priverstinės atostogos

Atėjus atostogoms, moksleiviai ilsisi arba keliauja. Bet šios atostogos Virai ne tokios, kaip įprastai, – jos priverstinės, nes prasidėjo karas. Slėpdamasi nuo apšaudymų, kartu su tėvais ir jaunesniuoju broliuku mergaitė persikelia į daugiaaukščio namo rūsį. Šeima bando prisitaikyti prie naujos realybės. Tirpdo sniegą, kai dingsta vanduo. Šildosi dainomis, kai nebėra šildymo. Tiki, kad artimieji saugūs, kai nutrūksta ryšys.

Atrodo, pažįstamas pasaulis griūva, o jį atstatyti galima tik vaizduotėje arba kompiuteriniame žaidime. Ieškant savyje šviesos, kurios nepasiekia raketos. Palaikant esančius šalia.

vaikinas guli apkabinęs merginą

Mona Kasten

Svajoti

NEW ADULT knygų serija apie jaunuolius, baigusius mokyklą ir pradedančius naują gyvenimo tarpsnį.

Džudė Livingston prarado viską: darbą, santaupas ir didžiąją svajonę tapti garsia aktore Los Andžele. Kadangi ji nedrįsta pasipasakoti tėvams apie nesėkmę, telieka traukti į Vudshilą ir apsigyventi vyresnio brolio Ezros namuose. Įsikurti po vienu stogu drauge su su Bleiku Endriu, kuris yra ne tik geriausias Ezros draugas, bet ir pirmoji Džudės meilė. Jiedu buvo pora, bet Džudė, nutraukė santykius. Atvykusi į Vudshilą ji akimirksniu supranta, kad Bleikas iki šiol jai neatleido, nors praėjo pusantrų metų. Jis šaltas, nedraugiškas ir nepraleidžia progos parodyti, kaip jam nemalonu būti šalia. O Džudė iš visos širdies trokšta vėl susidraugauti.

Bet kuo dažniau jiedu bendrauja, tuo sunkiau nekreipti dėmesio į juos siejančią trauką. Netrukus tiek Džudei, tiek Bleikui iškyla klausimas, ar jie pasirengę antrą kartą rizikuoti savo širdimis.

mergaitė ant scenos laiko rankoje kvapų buteliuką, ją stebi žiūrovai

Anna Ruhe

Kvapų vaistinė 4. Talentų turnyras

Kvapą gniaužianti serija apie stebuklingą Kvapų vaistinę sulaukė tokio didelio jaunųjų skaitytojų pripažinimo, kad autorė Anna Ruhe parašė jau šešias knygas, o už pirmąją serijos dalį „Kvapų vaistinė: magija tvyro ore“ pelnė ne vieną vaikų ir jaunimo literatūros apdovanojimą. Autorė greitai išgarsėjo gimtojoje šalyje, o knygų serija apie Kvapų vaistinę jai atnešė tarptautinę šlovę.

Liusė su draugais greitai suprato, kad tie, kurie valdo kvapus, valdo ir žmones. Kvapų vaistinė jokiais būdais neturi patekti į blogas rankas! O tai tikrai nelengva, kai tavo priešai – amžinieji. Žmonės, gyvenantys šimtmečius.

Ketvirtojoje serijos dalyje „Talentų turnyras“ Liusei tenka keliauti į Angliją. Ten vyks geriausių pasaulyje parfumerių varžytuvės – Tūkstančio talentų turnyras. Liusė net pirštų galiukais jaučia, kad kvietimas, kurį laiko rankose, yra spąstai, tačiau dalyvauti turnyre privalo, nes tai vienintelė galimybė sužlugdyti niekdarės Elodijos de Rišmon planus.

Verified by MonsterInsights