Susitikimas su kavos mokyklos įkūrėju Emanueliu Rykliu

Šiandien bibliotekoje pakvipo kava… Kavos gurmanai ir visi smalsuoliai atvyko į susitikimą su kavos mokyklos įkūrėju, knygos „Tebūnie kava“ autoriumi Emanueliu Rykliu.

„Tebūnie kava“ knygoje pateikiami patarimai, kaip namuose paruošti skaniausią kavos puodelį. Knyga skirta ne tik baristoms ar kavos profesionalams, bet ir kasdieniams kavos mėgėjams, kurie nori išplėsti savo kavos žinių pagrindus.

Knygos pristatymo metu Emanuelis su žmona Inga kvietė degustuoti skirtingų pasaulio regionų kavas, šviežiai skrudintas Vilniuje įsikūrusioje „Crooked Nose & Coffee Stories“ manufaktūroje. Susitikimą pradėjome nuo pasitikimo gėrimo – džiovintų kavos uogų „arbatos“ bei Anželikos Laužikienės keptų bandelių. Taip pat degustavome Papua Naujoje Gvinėjoje bei Etiopijoje auginamų kavos pupelių kavas. Susitikimo metu išgirdome įvairiausių patarimų, kavos ruošimo paslapčių, šviežiai skrudintos kavos svarbą, į ką atkreipti dėmesį perkant kavą bei istoriją apie netoli Molėtų esančią vietovę vadinamą Kapanauza. Šio vietovardžio kilmė tiesiogiai siejama su kava (iš vokiečių kalbos Kafe(n)haus – „kavos namai“).

Atradę savo skonius, po renginio dalyviai galėjo įsigyti knygą su autografu bei nusipirkti šviežiai skrudintos kavos pupelių arba maltos kavos.

Dėkojame už praturtinantį susitikimą!

Verified by MonsterInsights