Susitikimas su šiauriete, keliautoja, golbolo teisėja Vilma Venckutonyte-Vaičiūniene

Sutemų valanda

Sutemų valanda

KADA: lapkričio 12 d. 17:00

KUR: Molėtų bibliotekos Abonementas (III a.)

KAS: Šiaurės šalių literatūros savaitė. Skaitymai „Sutemų valanda“. Ištrauką iš islandų rašytojo Einaro Máro Guðmundssono knygos „Islandijos karaliai” skaitys aktorius Rimvydas Antanas Kalvelis. Susitikimas su šiauriete, keliautoja, golbolo teisėja Vilma Venckutonyte-Vaičiūniene.

„Kai pirmą kartą autostopu keliavau po Šiaurę, grįžusi parašiau straipsnių, tada mane bibliotekos kvietėsi, kad papasakočiau vaikams apie saugų keliavimą“, – prisimena studijų laikų keliones Vilma, šią vasarą Norvegiją pasiekusi su dviem savo vyresniaisiais vaikais. Kelionė į Šiaurę Vilmai buvo kelionė į vidinę laisvę.

Vilma yra talentinga autorė, viešosios komunikacijos specialistė, golbolo (aklųjų ir silpnaregių riedulio) teisėja, teisėjavusi Londono ir Pekino parolimpinėse žaidynėse,  tarptautinio Trakų golbolo turnyro organizatorė, mama.

Tarp daugybės Vilmos darbų ir pasiekimų – 2016 m. Sporto komunkacijos apdovanojimas už Lietuvos parolimpinės rinktinės pasirodymo Rio parolimpinėse žaidynėse viešinimą.

Kuo ypatingi Šiaurės herojai, kiek jų sutiko Vilma kelionėse, kaip iš jų galima pasimokyti rūpesčio kitais žmonėmis ir kodėl Vilma iki šiol daugiausiai skaito Šiaurėje parašytas knygas? Ateikite susitikti Sutemų valandą.

Verified by MonsterInsights