Filmo „Sugrįžę iš Niujorko” pristatymas. Jono Meko 100-osioms gimimo metinėms

Molėtų viešojoje bibliotekoje vyks Ramunės Rakauskaitės ir Arūno Matelio dokumentinio filmo „Sugrįžę iš Niujorko“ pristatymas. Dalyvauja kino režisierė Ramunė Rakauskaitė ir filologė Elvyra Pažemeckaitė. Tai projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XIII“ renginys.
Filmą „Sugrįžę iš Niujorko“ (62 min., 2021) pristatys režisierė Ramunė Rakauskaitė.
Siužetas: Du menininkai, fotografas Arūnas Kulikauskas ir tapytojas Eugenijus Varkulevičius-Varkalis, kurių kūryba buvo varžoma sovietmečiu, iškeliauja į Niujorką. Ten sutinka savo guru Joną Meką, bohemą ir džiaugiasi kūrybos laisve. Po dvidešimt metų filmo herojai grįžta į Lietuvą. Megapolio trenksmą pakeičia ramūs gamtos garsai, lėtas ritmas ir atsivėrusi gyvenimo gelmė. Tačiau jų neapleidžia Mokytojo ir Niujorko dvasia.
Režisierė R. Rakauskaitė yra baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Teatro ir kino fakultetą. Kino srityje dirba nuo 1996 metų. Režisuoja, prodiusuoja, rašo scenarijus, dalyvauja filmų ir TV laidų kūrimo procese. Dokumentinių filmų „Algimantas Kezys“, „Minios“, „Discovering Lithuania“, „Sausio 13-oji po dešimties metų“, „Kezio filmai“, „Žalumose“, „Kelionės namo“, „Sugrįžę iš Niujorko“ autorė, trumpametražių vaidybinių filmų „Dorofėja“, „Sūrininkas“, „Mimoza“ ir kitų režisierė. Už trumpametražį vaidybinį filmą „Trys skrybėlės“, už dokumentinį filmą „Žalumose“ nominuota „Sidabrinės gervės“ apdovanojimams.
Verified by MonsterInsights