Filosofijos skaityklos atidarymas

KADA: rugsėjo 2 d. 18 val.

KUR: Molėtų bibliotekos Facebook paskyroje

KAS: Molėtų bibliotekos Filosofijos skaityklos atidarymas su filosofais prof. Lina Vidauskyte ir Vidu Dusevičiumi

🍎Prisijunkite prie Molėtų bibliotekos Filosofijos skaityklos ir išspręskite savo gyvenimo problemas vieną kartą visiems laikams!

🍎Nebūtinai jos dings. Bet gal po 12 susitikimų skaitykloje pamatysite, kad šitos problemos visai nėra Jūsų problemos, o gal – kad ne šitos problemos yra Jūsų problemos, o gal – kad šitos problemos yra ne Jūsų, o gal – kad tikrasis klausimas yra ką reiškia žodis “šitos” ir ką reiškia “problemos” ir ką reiškia “reiškia”!

🍎Gali paaiškėti, kad kuo daugiau klausimų, tuo mažiau problemų!

🍎Vietų skaitykloje dar yra, registruotis kviečiame adresu audra.girijote@gmail.com Amžius, išsilavinimas, gyvenamoji vieta nesvarbu, laukiame visų. Tai nėra akademinės studijos, filosofija mums yra kasdienė praktika, padedanti gyventi. Viena skaidresnė valanda per savaitę! Esam to verti!

🍎Virtuali Molėtų bibliotekos Filosofijos skaitykla veikia ketvirtadieniais, renkamės 18.00 vienai valandai zoom’e ir aptariame savaitės skaitinį – tekstą iš filosofinės ar filosofinės-literatūrinės knygos, apie 20 psl., pasidaliname savo mintimis ir įžvalgomis. Skaityklą kuruoja filosofė dr. Lina Vidauskytė, filosofijos mokytojas Vidas Dusevicius, labai džiaugiamės profesoriaus Tomo Sodeikos dalyvavimu. Šį sezoną sulauksime ir vizituojančių kuratorių – užsukti sutiko filosofai dr. Jekaterina Lavrinec, dr. Jonas Dagys ir Tadas Snuviškis.

🍎Visi žmonės gimsta filosofais. Ateina laikas, kai neapsikentę suaugusieji paprašo mūsų nustoti klausinėti. O Molėtų bibliotekos Filosofijos skaitykla kviečia Jus vėl pradėti ir nesustoti niekada.

Pirmasis Molėtų bibliotekos Filosofijos skaityklos susitikimas bus kitoks, nei įprasta – su filosofais dr. Lina Vidauskyte ir Vidu Dusevičiumi susitiksime feisbuke, prisiungti galite visi. Teksto nėra, bet yra situacija, apie kurią prašome pagalvoti.

🍅Įsivaizduokite, kad iš sėklos užauginote pomidorą. Gražus pomidoras, visą vasarą Jus džiugina. Jau ir žiedai atsirado, jau ir pomidoriukai. Užsuko į svečius kaimynas, pažiūrėjo, ir sako Jums: “Nėr prasmės tą pomidorą čia tau aginti, jau vis tiek pomidorų nebus, saulės per mažai”. Užsirašykite pirmą mintį, kuri ateina Jums į galvą išgirdus tokius kaimyno žodžius. Atsineškite tą mintį į Filosofijos skaityklą šį vakarą, 18.00!

Verified by MonsterInsights