Molėtų bibliotekos Filosofijos skaitykla #36

Filosofijos skaityklos plakatas
KADA: spalio 21 d., ketvirtadienį, 18:00
KUR: virtualioje Molėtų bibliotekos Filosofijos skaitykloje zoom platformoje
KAS:  Molėtų bibliotekos Filosofijos skaitykla #35
Norite prisijungti ir gauti savaitės skaitinius? Parašykite audra.girijote@gmail.com
Šią savaitę skaitome vieno įdomiausių šių dienų olandų mąstytojų istoriko Rutgerio Bregmano knygą  „Žmonijos gerumas. Naujas požiūris į mus”. Knygą neseniai išleido Tyto alba, vertė Saulė Rygertaitė.
R. Bregmanas (g. 1988) yra išleidęs penkias knygas istorijos, filosofijos ir ekonomikos temomis. Jo knygos „Žmonijos gerumas” (2020) ir „Utopija realistams” (2017) pateko į  New York Times labiausiai perkamų knygų sąrašą, jos išverstos į daugiau nei 40 kalbų.
Ar Jūs gera/s iš prigimties?
O kiti?
Kokią sampratą matote labiau paplitusią — kad esame iš prigimties geri ar kad blogi? Kokios sąlygos lėmė, kad tokia samprata paplito?
Kaip vertinate autoriaus pasiūlytą žiniasklaidos ir jos „smurtinės prigimties” interpretaciją?
Ką autorius sako apie istoriją ir istorikus, ekonomiką ir ekonomistus? Ką apie tai manote Jūs?
W. Goldingo „Musių valdovas” įkvėpė „realybės šou” kūrėjus. Ką skaitant R. Bregmano tekstą Jums sako Jūsų smegenys?
Žmogus kasdien susiduria su spiečiumi savo minčių. Kai kurios naujos, bet dauguma  — pasikartojančios. Ar galite pakeisti savo minties vagą, jei išgirstate naujos informacijos arba norite sąmoningai pakeisti galvojimo kryptį? Ko reikia, kad mintis pakeistų vagą?
Virtuali Molėtų bibliotekos Filosofijos skaitykla prasidėjo 2020 m. pavasarį, paskelbus karantiną. Ją kuruoja filosofai dr. Lina Vidauskytė ir Vidas Dusevičius, užsuka ir vienas žinomiausių Lietuvos filosofų prof. Tomas Sodeika.
Susitikimai atviri visiems norintiems, vyksta kiekvieną ketvirtadienį 18:00-19:30. Amžius, išsilavinimas, gyvenamoji vieta nesvarbu.
Molėtų bibliotekos Filosofijos skaityklą remia Lietuvos kultūros taryba.
Verified by MonsterInsights