Poezijos pavasaris 2021: Vladas Braziūnas ir Petras Vyšniauskas Molėtuose

Poezijos pavasaris sugrįžta į Molėtus!
LAIKAS: Liepos 9 d. 16 val.
VIETA: kultūros centro lauko scena, Inturkės g. 4 (jei lytų lietus, renginys vyks Molėtų viešosios bibliotekos salėje)
Į Molėtus atvyksta Poezijos pavasario žvalgai: poetas Vladas Braziūnas ir muzikas Petras Vyšniauskas. Šių dviejų didžių kūrėjų duetas pristatys savo programą „…ir skrieja baltas ežeras“. Girdėsite Vlado Braziūno eiles ir Petro Vyšniausko saksofoną.
_______________________
VLADAS BRAZIŪNAS – poetas, eseistas, vertėjas. Daugelio literatūrinių premijų laureatas, 2013 m. apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija. Braziūno kūryboje persipina archaika ir avangardiniai eksperimentai su kalba. Jo poezijoje gausu nuorodų į baltų mitus, pasakas, sakmes, žaidžiama senosiomis žodžių formomis, kuriami archajiškai skambantys naujadarai, todėl eilėraščiai skamba kaip senoviniai užkeikimai ar šamanų užkalbėjimai.
PETRAS VYŠNIAUSKAS – vienas iškiliausių Lietuvos džiazo muzikantų, virtuoziškas saksofonistas, Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino V laipsnio ordino kavalierius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas. Vyšniauskas atviras eksperimentams – koncertuoja ne tik su džiazo, bet ir su liaudies bei akademinės muzikos atlikėjais.
_______________________
Kviečiame nepraleisti progos išgirsti šiuos kūrėjus savo mieste!
Renginys nemokamas
Verified by MonsterInsights