Interneto savaitė bibliotekoje

Tarptautinės iniciatyvos kovo 26 – 30 d. savaitė – “Interneto savaitė 2012” vyko ir Molėtų bibliotekoje.

27d. popietė „Saugus ir draugiškas internete”, vykusi Informacijos skyriaus skaitykloje, buvo skirta senjorams. Skyriaus vedėja Auksuolė Nazarovienė pristatė interneto savaitę, kuri vyko daugiau nei 50 Europos šalių, o kadangi senjorai internetu ir kompiuteriu išmoko naudotis bibliotekoje, tai tądien buvo savotiškas jų žinių atnaujinimas. Kalbėta buvo trimis aspektais: interneto kultūra, asmeninė informacija, kompiuterio saugumas. Pasak Auksuolės, nors internetas – kompiuterių tinklas, tačiau jų turinys priklauso žmogui, todėl žmogus, besinaudodamas internetu, turi jaustis saugus ir elgtis draugiškai. Internete – didžiulės galimybės veiklai, todėl, kartais nė nepastebi, kaip internetas „užburia” tave ir , atrodo, kad pradedi bendrauti „akis į akį”… O čia ir prasideda bėdos… Todėl A. Nazarovienė priminė, kad nereikia teikti asmeninės informacijos, nuotraukų, o tik būtinus duomenis. Patiems elgtis draugiškai, be patyčių, be diskriminacijos…Bendrauti taip – kaip su nepažįstamais. Atsargiai ir apdairiai elgtis su elektroninėmis parduotuvėmis ir bankininkyste, o baigus naršyti – nepamiršti atsijungti. Susidūrus su patyčiomis reikia pranešti www.draugiskasinternetas.lt

Senjorai, išklausę informaciją, sakė, jog popietė neprailgo, o informacija jiems buvo svarbi ir reikalinga. Be to, trims senjorams, neturėjusiems el. pašto, A. Nazarovienė padėjo jį susikurti.

Kovo 28d. – saugesnio interneto dieną, buvo išklausyta tiesioginė transliacija „E. pamoka”, kurios metu pagrindinės mokyklos moksleiviai sužinojo, jog pati populiariausia ir reikalingiausia profesija yra IT specialistų, o mažiausiai reikalinga vadybininkų… Taip pat vyko netradicinė pamoka jaunimui „Naudinga. Patogu. Greita.”, kurios metu A. Nazarovienė pristatė elektroninių duomenų bazes ir katalogus.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights