Vaikų knygos diena su pasakų herojais

Visame pasaulyje minima Tarptautinė vaikų knygos diena – balandžio 2–ąją – H. K. Anderseno gimimo dieną – buvo atkeliavusi ir Molėtų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių.

Šįmet ji skirta Pasakai ir Meksikos rašytojui Franciskui Hinojosai. Trumpai pristačiusi šventės ištakas skyriaus vedėja Janina Vyšniauskienė supažindino su trijų vaikų mama, medicinos sesele, auksaranke Alma Jokubauskiene, kuri jau buvo pagaminusi originalią vienetinę knygą apie mitines būtybes. Vaikams ypač patiko žiūrėti pageltusių lapų ir senos knygos kvapo kūrinį, pilną pabaisų ir jų aprašų… Kai kas galėjo pasinaudoti ir meilės bei mokslų burtažodžiais, užrašytais ant juodo popieriaus… Ir vaikai, ir suaugusieji turėjo įvairių klausimų poniai Almai, o bibliotekos direktorė Virginija Raišienė padovanojo mažo formato knygelę, sakydama, jog galbūt ateis noras pasigaminti panašią knygelę ir bibliotekos viešniai.

Kadangi šventėje dalyvavo įvairaus amžiaus vaikai, o šventės tradicija – mįslės, tai ir pasakų mįslės buvo labai įvairios, kurios, visų džiaugsmui, buvo atspėtos. Kaukės renginio metu tapo gyvaisiais personažais, o jas užsidėję vaikai buvo pirmieji pasakų sekėjai, tad vaikai įrodė, kad pasaka – kūrybos ir fantazijos draugė, o vaikai, skaitydami knygas –geri bibliotekos draugai.

Visi, gavę gražių palinkėjimų ateičiai ir įvairių knygelių, pažiūrėję „Vyturėlio” darželinukų sukurtų skirtukų ir knygelės parodą, išsiskirstė namo, turėdami supratimą apie knygą ir jos atsiradimą iki skaitytojo.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights