Popietė Joniškyje „Atverki knygelei savo širdelę”

Nuo 1967 m. minimą Tarptautinę vaikų knygos dieną šiemet remia IBBY Meksikos skyrius.

Kreipimosi teksto autorius Francisco Hinojosa (Fransiskas Inochosa, g. 1954 m.) yra išleidęs beveik keturiasdešimt knygų – ir suaugusiesiems, ir vaikams. Autorius stebina gebėjimu tuo pat metu kreiptis į įvairaus amžiaus skaitytojus.

Plakato dailininkas Juanas Gedovius (Chuanas Chedovijus) – pasakotojas, iliustruotojas .

Iliustracija

Tarptautinė vaikiškos knygos diena neaplenkė ir Joniškio bibliotekos. Į biblioteką rinkosi vaikai su mokytojomis. Šventės pagrindinis tikslas – įkvėpti vaikams meilę knygai. Knyga primena tą laiką, kada ji buvo parašyta, tad skaitydami galime ne tik daug sužinoti apie praėjusį laiką, bet ir pabūti tame laike ir tose nebūtose erdvėse. Tokiais žodžiais popietę „Atverki knygelei savo širdelę” pradėjo bibliotekininkė Virginija Kalinauskienė. Popietės metu į skaitytojų gretas buvo priimti ir patys mažiausieji skaitytojai. Jiems buvo papasakota apie biblioteką ir kaip reikia saugoti ir gerbti knygeles. Prisiminimui gavo dovanų po knygelę. Buvo apdovanoti ir kitų klasių mokiniai už aktyvų skaitymą ir pagalbą bibliotekai. Geriausia skaitytoja buvo pripažinta III klasės mokinė Ugnė Liubertaitė.

Iliustracija

„KITĄ KARTĄ, SENIAI SENIAI, PASAULYJE BUVO SEKAMA PASAKA…”( Francisco Hinojosa ). Tad ir mes, gražiai įsitaisę, nutarėmė pasiklausyti Vytauto Landsbergio „Senelio Painelio pasakų”. Bibliotekoje veikė vaikų piešinių parodėlė „Mano mylimiausias herojus”.

Bibliotekininkė Virginija Kalinauskienė

Verified by MonsterInsights