Susitikimas su aktore Giedraičiuose

Balandžio 12-ąją pradinukai sulaukė viešnios – bibliotekininkių kvietimu čia apsilankė Aurelija Čeredaitė –aktorė, režisierė, pasakų ir pjesių autorė.

Aktorė ne tik kuria spektaklius vaikams, bet taip pat ir spektaklius, kuriuose vaidina patys vaikai.

Iliustracija

2-4 klasių mokiniams buvo organizuotos kūrybinės lėlių teatro dirbtuvės. Vaikai drauge su aktore deklamavo linksmus eilėraštukus, žaidė nuotaikingus žaidimus, vaidino su tikromis spektaklio „Eželio vertas pašnekovas” lėlėmis.

Vėliau visi kibo į darbus – gamino šešėlių teatro lėles. Padirbėti teko nemažai : reikėjo sugalvoti ne tik vaidinimo personažą, pagaminti jo maketą, bet ir kruopščiai iškirpti smulkias ir dideles detales, jas sujungti ir papuošti. Tada teko mokytis prakalbinti raides. Aktorė nuoširdžiai dalijosi savo patirtimi ir pamokė kaip ir iš ko gaminti lėles, kaip sukurti lėlės charakterį. Lėlės atgijo… Pasitelkusi šešėlių teatro magiją, A.Čeredaitė įtraukė vaikus į improvizuotą vaidinimą, vaikai patys vaidino ir visi drauge keliavo po paslaptingas karalystes, kur atrado daug stebuklingų dalykų.

Iliustracija

Atsakiusi į vaikų klausimus, atsisveikindama viešnia vaikams palinkėjo nepamiršti svajoti ir mokytis, kad tos svajonės išsipildytų. Po susitikimo vaikai namo parsinešė savo pagamintas lėles, o kai kurie ir svajonę sukurti savo teatrą.

Danutė Imbrasaitė

Verified by MonsterInsights