Vaikų velykėlės Dapkūniškiuose

Vaikų velykėlės – graži šventė ir mažam ir dideliam.

Tęsdami gražias tradicijas, dapkūniškiečiai pasinaudoję šventės organizatorių kvietimu, balandžio 14 d. surengė šventė visai šeimai. Reikėjo iš anksto pasigaminti kiaušinio formą (2 m. x 1,4 m.), ant kurios vaikai galėtų klijuoti savo nupieštus margučius. Taip mes ir padarėme. Šventės metu vaikai, mamytės ir močiutės spalvino kiaušinius ir klijavo Didžiojo Velykų Margučio aplikaciją. Į mūsų sukurtą Margutį sutilpo 300 nupieštų gražiausių, spalvingiausių kiaušinių. Šį Didįjį Margutį nufotografavome ir nusiuntėme konkurso pagrindiniams organizatoriams. Visos nuotraukos bus patalpintos svetainėje www.naisiuvasara.lt .

Iliustracija

Vaikai ne tik piešė margučius, bet dar ir margino, rideno kiaušinius, sužinojo, kodėl Atvelykis dar vadinamas vaikų Velykomis, kokie yra papročiai. Visą renginį filmavome, todėl bandysime sukurti trumpą filmuką apie tai ir dalyvauti konkurse.

Visiems šventės dalyviams buvo įteiktos renginio organizatorių dovanėlės – kompaktinis diskas su vaikų liaudiškų dainų, pasakojimų ir muzikos įrašų iš festivalių „Trantatulis”. Po renginio vaikai vaišinosi saldumynais, bendravo, buvo puiki nuotaika.

Iliustracija

Šventės „Vaikų velykėlės” mecenatas ir globėjas Ramūnas Karbauskis, televizija –TV3, radijas – „Žinių radijas”, laikraščiai – „Ūkininko patarėjas ir „Kaimo laikraštis”.

Marija Ažubalienė

Verified by MonsterInsights