Vieta, kur telkiasi bendruomenė…

Lietuvos bibliotekininkų draugija 2012 metų balandžio 23 – 29 dienomis skelbia XII –ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę „Biblioteka: spausk Patinka!”

Maironio skaitymai

Šie metai – paskelbti Maironio metais, todėl savaitę pradėjo 12 val. bendras renginys visose Lietuvos bibliotekose – Nacionalinę bibliotekų savaitę globojančios LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas, bibliotekos vadovų sveikinimas bei drauge ir kitaip skaitomas Maironis. Molėtų viešosios bibliotekos abonemente susirinko bibliotekos bičiuliai, senjorai, darbuotojai, kad pasidžiaugtų patys, jog dar tebėra knygų ir bibliotekos žmonės bei pagerbtų Lietuvybės propaguotoją – poetą Maironį. Dauguma skaitančiųjų rinkosi leidinį „Pavasario balsai, bet buvo ir mažiau girdėtų poeto posmų, kuriuos skaitė mokytoja Nijolė Ališauskienė. Taip pat lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Aldona Baranauskienė priminė susirinkusiems apie dvasininko ir poeto Jono Mačiulio – Maironio gyvenimą, jo tėvus.

Pabuvę su Tautos Dainiumi, išgirdę bibliotekos direktorės Virginijos Raišienės kvietimą dalyvauti šioje savaitėje bei Prezidentės Dalios Grybauskaitės įvertinimą, jog „Šiandien biblioteka – tai ne tik knygų pilnos lentynos. Tai vieta, kur telkiasi bendruomenė, kur vyksta gražiausi kultūros renginiai, puoselėjamos tradicijos”- visi rinkosi į Informacijos skyriaus skaityklą. Čia iš pat ryto veikė bibliografės – kraštotyrininkės Nijolės Pereckienės, neseniai suradusios „naują” kraštietę – poetę Stasę Kairytę – Čirbienę, parengta knygų, spaudinių , rankraščių ir fotografijų paroda „Po gegužio ženklu”.

Nuo 14 val. Informacijos skyriaus skaitykloje vyko susitikimas su kraštiete, atvykusia iš netolimo Ukmergės rajono, Šventupės krašto. Kraštietę pristatė Informacijos skyriaus vedėja Auksuolė Nazarovienė, o jos kūrybą – mokytoja Aldona Baranauskienė. Vyko netradicinė “pamoka”, kurioje visi susirinkusieji buvo tapę mokiniais, skaitančiais savo krašto poetės kūrybą ir tokiu, visiems netikėtu būdu, tarsi patys ją ir pristatę…

Pokalbių valanda neprailgo. Pirmąkart susitikę – išsiskyrė jau lyg seni bičiuliai, laukdami naujos autorės kūrybos valandėlės.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights