Menų mūza Balninkuose

Balandžio 23-24 dienomis Balninkų bibliotekoje lankėsi balninkiečiai, neabejingi menui, muzikai, poezijai.

Maironio skaitymai

Balandžio 23d., kaip ir kitose Lietuvos bibliotekose, bibliotekų savaitė prasidėjo bendru renginiu. Tai jau tradicija tampantis renginys, kurio metu bibliotekos kviečia savo bendruomenės narius iš naujo atrasti garsiausių Lietuvos rašytojų kūrinius, klausytis jų ar savitai interpretuoti. 2012- ieji paskelbti Maironio metais, todėl drauge skaitėme Maironį. Pasirinktus eilėraščius skaitė poezijos mylėtoja Rasa Dūdėnienė, miestelio seniūnė Virginija Pusvaškienė, trečiokė Akvilė Pusvaškytė, bibliotekininkė Rūta Katinienė, o Šarūnė ir Ugnė Katinaitės sudainavo dainą pagal Maironio žodžius ,,Vasaros naktys” . Pasirinktam eilėraščiui muziką sukūrė Šarūnė. Buvusi mokytoja Valentina Zlatkienė įdomiai papasakojo apie poetą, jo gyvenimą ir kūrybą.

Kartu popietėje buvo pristatyta ir Šarūnės Katinaitės fotografijų paroda ,,Gimtinė mano akimis”. Kadangi nuotraukose užfiksuoti Balninkų ežerai, saulėtekiai ir saulėlydžiai, simboliškai nuskambėjo daina ,,Balninkai”( Pagal kraštiečio V. Rakausko žodžius, muzika Šarūnės Katinaitės).

Balandžio 24 d. popietėje vaikams buvo apdovanoti geriausi skaitytojai. O susitikime su dailininku, rašytoju Pauliumi Juodišium smagiai kūrė nuotaikingą istoriją apie ,,Keturžuvę”- žuvį, gyvenančią Alaušų ežere, šalia namelio ir sodo, ir milžiną pabaisą, vardu Smirdžius, pavarde Kukutis. Kartu su rašytoju dainavo, grojo būgnais ir visokiais keistais instrumentais. Įsiamžinę nuotraukoje ir gavę autografą mažieji skaitytojai išskubėjo namo.

Bibliotekininkė Rūta.

Verified by MonsterInsights