Dvi parodos Suginčiuose

Jau nuo balandžio 16 d. bibliotekoje pradėjo veikti kolekcijos ,,Antpirščiai” paroda.

Autorės

Tai dviejų molėtiškių Olės Leišienės ir Rasos Stalinionienės surinkta antpirščių kolekcija, kurioje šiuo metu yra 162 vnt. įvairiausių antpirščių iš įvairių pasaulio šalių. Kolekcijos autorės ,atvykusios į susitikimą, bibliotekoje papasakojo, kad pirmą antpirštį į būsimą kolekciją iš Norvegijos dar 2006 metais dovanų atvežė Rasos vyras. O paskui draugai, kolegos, grįždami iš kelionių, dovanų pradėjo vežti ir daugiau antpirščių. Tolimiausi yra iš Amerikos, Australijos, o seniausias siekia dar 1800 metus, įdomiausi – iš Briuselio, Italijos.

Nuo balandžio 16 d. bibliotekoje veikia ir paroda ,,Fotografijose užfiksuotas gyvenimas”. Ši paroda susideda iš trijų dalių. Pirma -,,Nuotraukose praeitis ir dabartis”- tai labai senos nuotraukos, kur ne tik senelių, bet ir prosenelių laikų vaizdai, žmonės. Tai pat senovinė žemės ūkio technika, moksleiviai su uniformomis ir ,,spaliukų” ženkliukais, ,,pionieriškais kalaraiščiais”. Antra dalis- ,,Mes, mūsų draugai ir gyvūnai”- tai nuotraukos iš renginių, mūsų draugų, o ir geriausių draugų gyvūnėlių: kačiukai, šuneliai, jūrų kiaulytės, triušiukai. Trečia dalis ,,Gamtos ir kelionių grožis”- aplankytų šalių nuotraukos, gražiausi mūsų krašto, kaimo vaizdai.

O popietės metu „Aš esu bibliotekos draugas” pasidžiaugėme tais, kurie daug skaito, dalyvauja renginiuose ir šiaip neužmiršta užsukti į biblioteką. Buvo įvairiausių nominacijų ,,Už gražiausią piešinį”, ,,Už pagalbą organizuojant renginius”, ,,Ištikimiausi bibliotekos draugai”, ,,Ištikimiausia skaitytoja”. O kas nepateko į nominaciją – neliko nuskriaustas, ypač pradinukai – visi gavo po ženkliuką.

Regina Vaščiūnienė

Verified by MonsterInsights