Susitikimas su kraštiete Dapkūniškiuose

Balandžio 25 d. Dapkūniškių bibliotekoje vyko popietė “Rinkimės į kūrybinę kelionę”.

Moterų ansamblis

Kadangi 2012 paskelbti Maironio metais, popietę pradėjome tradiciniu renginiu “Skaitykime ir dainuokime Maironį”. Jo dainas dainavo moterų ansamblis “Milda”, eiles skaitė V.Narušienė ir N. Gribulienė.

Antroje dalyje Laura Lunytė, gyvenanti Perkalių kaime, pristatė savo drožinėtų medžio dirbinių parodą. Tai – rankšluostinės, lentelės, veidrodžiai, skrynia ir t.t. Laura papasakojo, kas ją paskatino, kaip pradėjo kurti pirmus darbelius.

Vėliau vyko susitikimas su kraštiete Stase Kairyte – Čirbiene. Ji papasakojo apie save, kad eiles pradėjo kurti dar mokyklos laikais. Bet mažai kas žinojo, jog rašo – reklamuotis nedrįso. Tik atėjus atgimimo metams, rimčiau pradėjo žiūrėti į savo kūrybą. Dabar gyvena Šventupėje, Ukmergės rajone. Stasė Čirbienė skaitė eiles iš kiekvienos išleistos knygelės. Tai eilėraščiai apie gimtinę, vaikystės draugus, tėvą, vaikus. Į susitikimą su Stase atėjo klasės draugas Rimas Aleksandravičius, vaikystės draugė Janė Lavinskienė ir dar keli pažįstami. Kraštietė labai džiaugėsi pabuvojusi savo gimtinėje, susitikusi su dapkūniškiečiais.

Bibliotekininkė Marija Ažubalienė

Verified by MonsterInsights