Susitikimas su P. Galkontaite

Balandžio 20d. popietę Joniškio bibliotekoje viešėjo televizijos žurnalistė,

Susitikimo akimirkos2

populiarios televizijos laidos „Nacionalinė paieškų tarnyba” kūrėja ir vedėja Palmira Galkontaitė, pristačiusi savo knygą „Atleisk. Pasmerkta populiarumui”, kurią šį rudenį išleido leidykla „Baltos lankos”.

Knygos autorė, 1985 m. Vilniaus universitete baigusi žurnalistikos studijas, jau virš 20 metų dirba televizijoje. Pradėjusi darbą laidoje „Teatras”(1988–1991), vėliau, nuo 1993-iųjų, rengė laidą „Nakviša”, už kurią pelnė Vito Lingio premiją, o 1999 metais, LNK televizijos vadovo paraginta, drauge su Egidijumi Knispeliu ėmėsi naujo projekto – laidos „Atleisk”, kuri 2004 metais transformavosi į „Nepriklausomą paieškų tarnybą”. Laida tapo populiari, reikalinga, atliekanti misionierišką darbą – padedanti susitikti likimo ir gyvenimo, laiko ir atstumų išskirtiems žmonėms. Laida nesibaigia, ir, pasak viešnios, norėjosi įamžinti, užrašyti dramatiškas, jaudinančias, beveik detektyvines žmonių gyvenimo istorijas. Autorė paaiškino ir skirtumus tarp televizijos laidos ir šios knygos: pasak jos, TV žiūrovai jau mato sumontuotas, „nušlifuotas” laidas, o knygoje yra tai, kas liko už kadro, čia supažindinama su televizijos užkulisių „virtuve”, todėl knyga galbūt bus įdomi ir tiems, kurie nebuvo „Nepriklausomos paieškų tarnybos” laidos žiūrovai. Beje, laidos populiarumą rodo ir tai, kad jos duomenų bazėje – virš 20 tūkstančių istorijų įrašų, išaiškinta iš jų – 30–40 procentų. Šios laidos neoficialiais ambasadoriais P. Galkontaitė vadina paprastus žmones, sutiktus kaimo parduotuvėje, pašte, seniūnijoje, vaikų namuose.

Renginio viešnia pasakojo apie labiausiai įstrigusias į atmintį istorijas, keliones į tolimus kraštus, į kuriuos nuvedė laidos narpliojamos istorijos, atskleidė laidos kūrėjų komandos kasdienybę, atsakė į susirinkusiųjų klausimus. Palmira Galkontaitė prisipažino, kad su paieškomis teko apsilankyti ir mūsų rajone. Būdama daugelio jaudinančių istorijų bei susitikimų liudininkė laidos vedėja bei knygos autorė akcentavo, kad nereikia atidėlioti rytdienai neparašytų laiškų, slėpti įvaikinimo faktų, „nes nė vienas su saule negyvenam”… Darbas šioje laidoje paskatino ją įsteigti labdaros fondą „Tebūnie šeima”, kurio tikslas – burti savanorius rizikos šeimų pagalbai. Kadangi pati Palmira turi sodybą mūsų seniūnijoje, tai pažadėjo savo pagalbą ir joniškiečiams. Knygos autorė mielai bendravo su bibliotekos lankytojais. Paliko labai gerus ir gražius prisiminimus apie save. Išskubėjo į savo mylimą kaimą….

Bibliotekininkė Virginija Kalinauskienė

Verified by MonsterInsights