Kuolakasių kaimo rudens palydėtuvės

Saulėtą šeštadienio popietę į Kuolakasių biblioteką sugužėjo daug svečių.

Dalyviai

Kuolakasių kaimo bendruomenė ir biblioteka pakvietė visus norinčius smagiai praleisti laiką, pabendrauti, pabūti kartu bei palydėti rudenį ir pasidžiaugti jo gausiomis gėrybėmis. Ant stalo rikiavosi lyg iš gausybės rago pintinės obuolių, namuose kepti pyragai, spausti naminiai sūriai, rūkytos dešros, įvairios mišrainės ir kitos vaišės. Ne tik bendruomenės nariai rūpinosi, kuo pavaišinti svečius, bet ir patys svečiai nepatingėjo ir į popietę atvyko ne tuščiomis.

Atvykstančių svečių jau laukė šaunioji Videniškių kaimo kapela. Visų nuotaiką kėlė ir visus pasitiko su smagiomis dainomis.

Popietę atidarė vaikų vaidinimas „Dėdės derliaus paradas”. Atkeliavęs Dėdė derlius su savo svita dar kartą priminė visiems senai žinomas tiesas apie daržovių bei vaisių naudą sveikai žmogaus gyvensenai.

Vėliau renginį vedė Videniškių kaimo kapela, vadovaujama Juozo Vasiliausko. Šoko, trypė visi, kas tik galėjo ir netingėjo. Savo talentą pademonstravo ne tik kapela, atlikusi liaudies dainas ir šokusi tautinius šokius, bet ir visi popietės dalyviai, kuriuos į bendrą šokį subūrė J. Vasiliausko uždegantis linksmumas.

Neliko nepastebėti ir vaikų padaryti darbeliai, kurie papuošė visą patalpą. Ant palangių rikiavosi išskopti pūstažandžiai moliūgai, klevo lapų rožės, iš morkų sukurtas ežiukas, pelė iš bulvių ir kiti vaikų sukurti eksponatai.

Nuoširdžiai dėkojame ūkininkams Andriui ir Ritai Šarskams, bendruomenės nariams R. Kadonui ir G. Gelažanskienei bei visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie gražios šventės.

Bibliotekininkė

Verified by MonsterInsights