Šiaurės šalių bibliotekų savaitė

Kaip informuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, lapkričio 12-18 d. vyksta Šiaurės šalių bibliotekų savaitė.

Plakatas

Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse ji rengiama penkioliktą kartą, o Šiaurės šalyse bus jau šešioliktoji. Tai tradicinė šviesos ir knygos šventė, primenanti mums senąją pasakojimų tradiciją, suteikianti progos vaikams ir suaugusiems susipažinti su Šiaurės šalių literatūros lobiais, kviečianti tamsiais vėlyvo rudens vakarais susiburti ir drauge persikelti į magišką knygų pasaulį.

Šių metų Šiaurės šalių bibliotekų savaitės tema – ĮVAIRIALYPĖ ŠIAURĖ.

Projekte šįkart dalyvauja tik mūsų rajono kai kurios kaimo bibliotekos, tačiau renginius šiai savaitei organizuoja ir Molėtų viešoji biblioteka.

Šviesos ir žodžio šventei rekomenduotinos skaityti knygos yra suomių rašytojo Miika Nousiainen romanas „Avietinių laivelių kapitonai” (suaugusiems skaitytojams), Thorbjørn Egner „Peliukas-lipiukas Klasas” (mažiesiems skaitytojams) ir Zlatan Ibragimovic autobiografija „Aš esu Zlatanas Ibrahimovičius” (paaugliams bei jaunimui).

Šių metų Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiams rekomenduotos knygos kol kas nėra išverstos į lietuvių kalbą, todėl knygų ištraukos bei kūrinių anotacijos ir trumpa informaciją apie autorius – pirmoji pažintis lietuviškai.

Parengė J. Matkevičienė

Verified by MonsterInsights